Kto je nový majiteľ Nového Času: podnikal so siskármi aj Malchárkom

Finančník Anton Siekel (uprostred) a doterajší prezident SOV František Chmelár (vľavo).
Finančník Anton Siekel (uprostred) a doterajší prezident SOV František Chmelár (vľavo). (Autor: TASR/Dano Veselský)
Tom Nicholson|25. nov 2016 o 16:57

Finančník Siekel je pragmatik. Podniká s Malchárkom, ale nezaujíma ho, že niekdajší minister hospodárstva je ústrednou postavou Gorily.

Aktualizované 6. novembra 2017.

BRATISLAVA. Milionár Anton Siekel kupuje najčítanejší denník Nový Čas. Spomedzi zakladateľov bývalej finančnej skupiny Istrokapitál je Siekel teraz azda najotvorenejší. A čoby nie: pred desiatimi rokmi dal košom ďalšiemu podnikaniu na Slovensku a neľutuje to.

„Áziu hodnotíme ako jedno z našich najlepších rozhodnutí,“ povedal v roku 2012, keď už začala napredovať jeho medzinárodná finančná skupina FPD.

„Mám toho na Slovensku menej. Nie že by som tu nemal priateľov, ale prostredie je menej žičlivé. Alebo je tu tá nálepka Istrokapitálu,“ povedal vtedy.

Siekel, jeden z najbohatších Slovákov, sa v sobotu 26. novembra 2016 stal prezidentom Slovenského olympijského výboru (SOV). Medzi funkcionármi a športovými zväzmi mal najširšiu podporu.

Vystriedal vo funkcii Františka Chmelára, ktorý vedie SOV sedemnásť rokov.

Istrozáťaž

Na Slovensku sa podnikanie Siekela spája práve so skupinou Istrokapitál. Spolu so Siekelom ju založili Mário Hoffmann a Braňo Prieložný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Kto je nový majiteľ Nového Času: podnikal so siskármi aj Malchárkom