Podľa Beckenbauera nepatrí Bayern medzi favoritov na zisk titulu

TASR|16. feb 2009 o 17:11

Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov už nepatrí podľa jeho prezidenta Franza Beckenbauera medzi favoritov na zisk majstrovského titulu.

FRANKFURT.

Novým lídrom ligy sa stala práve po víťazstve nad Bayernom 2:1 Hertha Berlín, ktorá má na svojom konte po 20 kolách 40 bodov. Za ňou nasleduje prekvapenie tejto sezóny Hoffenheim a Hamburg s 39 bodmi. Bayern klesol na 4. miesto s 38 bodmi a na chrbát mu dýcha Leverkusen, ktorý má 36.

"Na začiatku druhej časti sezóny som si myslel, že Bayern odkráča až k titulu," napísal v pondelok Beckenbauer v jeho pravidelnom príspevku v denníku Bild. "Avšak teraz, po troch zápasoch a dvoch prehrách musím povedať, že Bayern už nepatrí medzi favoritov na zisk titulu. Favoritom v podstate nie je nikto. Majstrom sa môže stať hociktoré z piatich vedúcich mužstiev," napísal Beckenbauer.

Bayern podľa Beckenbauera premieňa príliš málo šancí. V Berlíne mali "čierny deň" aj Zé Roberto s Ribérym. "Toto nestačí. Ani na Bundesligu, ani na zápas proti Sportingu v Lige majstrov," vyjadril sa Beckenbauer. Futbalový "cisár" taktiež povedal, že rozhodnutie, či nasadiť ako striedajúceho útočníka Lucasa Podolskeho, bolo na trénerovi Jurgenovi Klinsmannovi. Avšak dodal, že keď je Podolski vo forme "môže vyhrávať zápasy."

Podolski, ktorý pod vedením Klinsmanna nehráva príliš často, by mal na konci sezóny odísť späť do Kolína, kde začínal. Práve Kolín bude v nasledujúcom kole súperom Bayernu. Klinsmann nenominoval Podolskeho ani na zápas v Berlíne proti Herthe, hoci mladý útočník je už zdravý po asi trojmesačnej prestávke zavinenej zranením.

Manažér Bayernu Uli Hoeness sa však už nechal počuť, že Podolski bude v zápase proti Kolínu určite v tíme. "Teraz hráme doma proti Kolínu a musíme vyhrať. Podolski je zdravý a bude späť v zostave," povedal Hoeness.

Klinsmann ako tretieho útočníka preferoval Landona Donovana, ktorý nastúpil aj v Berlíne, keď sa v 35. minúte zranil Luca Toni. Podľa všetkého Toni vynechá aj sobotňajší zápas, a tak po boku Miroslava Kloseho by mal nastúpiť práve jeden z dvojice Podolski Donovan.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Podľa Beckenbauera nepatrí Bayern medzi favoritov na zisk titulu