Pocta pre Haščáka: Dres s jeho desiatkou v Trenčíne vyradili

Oto Haščák.
Oto Haščák. (Autor: SITA)
SITA|28. sep 2014 o 17:15

Dres bývalého reprezentanta a slávneho hráča Dukly Ota Haščáka vyvesili pod strechu trenčianskeho štadióna.

TRENČÍN. V hokejovej Dukle Trenčín vyradili z užívania desiatku Ota Haščáka. Ceremoniál zavesenia dresu s číslom desať pod strop Zimného štadióna Pavla Demitru sa uskutočnil pred nedeľňajším extraligovým stretnutím proti Nitre. V Dukle sa už dlhšie nepoužíva číslo 38, ktoré nosil Pavol Demitra.

"Veľmi si vážim túto poctu. Vďaka patri mojej rodine a vedeniu Dukly, všetkým spoluhráčom aj trénerom, ale i fanúšikom, ktorí ma počas pôsobenia v Dukle či reprezentácii povzbudzovali. Zo srdca všetkým ďakujem,“ povedal Oto Haščák počas ceremoniálu.

"Pocity sú ohromné. Byť históriou trenčianskeho hokeja je veľmi príjemné, zvlášť pri takej hviezde a vynikajúcom človeku a kamarátovi, ako bol Paľo Demitra. Dúfam, že časom tam pribudnú ďalšie osobnosti a moji priatelia, s ktorými som hrával," doplnil.

V Dukle od roku 1983

Od januára päťdesiatnik Oto Haščák je rodákom z Martina, ale do veľkého hokeja sa dostal práve z Trenčína.

V rokoch 1983 až 1990 odohral v Dukle 258 zápasov, po legionárskych rokoch sa pod hrad Matúša Čáka ešte vrátil v roku 1998, keď počas troch sezón v závere kariéry odohral ďalších 68 duelov.

"Na pôsobenie v Dukle mám len tie najlepšie spomienky. Najkrajšie sú na roky 1989 a 1990, keď sme hrali o titul proti Pardubiciam a Sparte Praha. V mojej kariére na Slovensku to boli najkrajšie roky. Prajem si, aby sa hokejový Trenčín dostal tam, kde bol v čase môjho odchodu - na vrchole. Aby sa tu hral krásny hokej a bol plný štadión,“ poznamenal Haščák.

Má dva bronzy z MS

Medzi trenčianskymi anabázami hrával v Södertälje, Frölunde, Kaufbeurene, Vsetíne, Zlíne a Pori.

Československo reprezentoval na MS 1989 a 1990, aj na OH 1988. Po vzniku Slovenska nechýbal na OH 1994 a 1998, ako aj na turnajoch C-kategórie MS 1994, B-kategórie MS 1995 a A-kategórie MS 1996.

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zisk titulu v Česku (Zlín) a zisk bronzových medailí na MS v rokoch 1989 a 1990. Po skončení hráčskej kariéry pôsobil v štruktúrach Dukly ako manažér, od roku 2003 je skautom tímov NHL pre Európu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Pocta pre Haščáka: Dres s jeho desiatkou v Trenčíne vyradili