Po Henrym opúšťa Emirates Stadium aj Ljungberg

SITA|23. júl 2007 o 15:45

LONDÝN 23. júla (SITA, AP) - Švédsky futbalový internacionál Fredrik Ljungberg zostane verný anglickým trávnikom a Londýnu. V pondelok dospeli do úspešného konca rokovania medzi Arsenalom a West Hamom, ...

LONDÝN 23. júla (SITA, AP) - Švédsky futbalový internacionál Fredrik Ljungberg zostane verný anglickým trávnikom a Londýnu. V pondelok dospeli do úspešného konca rokovania medzi Arsenalom a West Hamom, ktoré uzavreli viac ako deväťročné pôsobenie najdlhšie slúžiaceho hráča vo farbách "Gunners". Sťahovanie 30-ročného stredopoliara z Emirates Stadium na Upton Park bude stáť "Hammers" okolo troch miliónov libier, Ljungberg podpíše zmluvu na štyri roky. Kapitán švédskej reprezentácie odchádza od "kanonierov" s trpkými pocitmi. "Keď som pred dvoma rokmi podpisoval svoj posledný kontrakt, veľa sa hovorilo o budúcnosti a nákupe špičkových hráčov... Nič z toho sa ale nestalo. Poslednou kvapkou bol Thierry Henry, jeho odchodom akoby nastal úplný koniec," komentoval Ljungberg. West Ham si v minulej sezóne zachránil príslušnosť medzi anglickou elitou až v záverečnom kole Premier League, od víťazstva nad majstrovským tímom Manchestru United však investoval do doplnenia kádra takmer 20 miliónov libier. Výsledkom je angažovanie Ljungberga a štvorice Craig Bellamy, Scott Parker, Julien Faubert, Richard Wright.

Do Arsenalu prišiel Ljungberg za 3 milióny libier v roku 1998 zo švédskeho Halmstadu a svoj prvý gól strelil už vo svojej premiére ako striedajúci hráč v zápase proti Manchestru United. Za takmer desať rokov v službách Gunners oslavoval dvakrát primát v Premier League a trikrát zisk FA Cupu.

Ljungberg je už druhou oporou tímu, ktorá počas letnej prestávky opustí Emirates Stadium. Po skončení ročníka sa skompletizoval prestup najväčšej ikony "kanonierov" Thierryho Henryho do FC Barcelona za 16 miliónov libier. Švédsky legionár odohral za "Gunners" vyše 300 stretnutí, v ktorých nastrieľal viac ako 70 gólov. Zároveň sa stal prvým hráčom za posledných 40 rokov, ktorému sa podarilo skórovať v dvoch po sebe idúcich finálových dueloch najstaršej futbalovej súťaže na svete - FA Cupu (2001 a 2002).


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Po Henrym opúšťa Emirates Stadium aj Ljungberg