Guľa sa po vysokých prehrách dočkal víťazstva. Pochválil aj Káčera

Tréner Adrián Guľa.
Tréner Adrián Guľa. (Autor: TASR)
SITA|14. sep 2020 o 10:25

Rozhodujúci gól schválil až VAR.

BRATISLAVA. Futbalisti Plzeň zdolali Mladú Boleslav 2:1 a prvýkrát od 21. augusta sa potešili z víťazstva. Bolo síce tesné, ale slovenskému trénerovi českého vicemajstra Adriánovi Guľovi sa ráta.

A po predchádzajúcich fackách od Alkmaaru v Lige majstrov (1:3 pp) a Liberca v najvyššej domácej súťaži (1:4) je to skvelý odrazový mostík do ďalších zápasov. Plzeň má po troch kolách novej ligovej sezóny v Česku dve víťazstvá a v tabuľke jej so 6 bodmi patrí 8. priečka.

"Nepremenili sme šance, preto sme sa na víťazstvo poriadne nadreli. Vyhrali sme však zaslúžene a môžeme sa od toho odraziť," vravel Adrián Guľa aj na portáli idnes.cz.

"Hrali sme na riziko, boli sme dostatočne sebavedomí, Pomohol nám prvý gól, po ktorom sme chytili istotu. Som rád, že sme zvládli náročnú situáciu, ktorú sme predtým ešte nezažili," doplnil niekdajší tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

O víťazstve Plzne rozhodla za stavu 1:1 hlavička stopéra Lukáša Hejdu zo 74. min, ktorú musel schváliť systém VAR, keďže tam bolo podozrenie na postavenie mimo hry. Dlhé skúmanie gólovej situácie napokon vyústilo do plzenskej radosti z gólu.

"Emócie musia ísť bokom, k rozhodnutiu VAR sa nemám čo vyjadrovať. Som rád, že rozhodli v náš prospech. Zo svojho postavenia som nemal šancu posúdiť, či to bol ofsajd alebo nie," reagoval Guľa.

V základnej zostave Plzne sa objavil aj slovenský stredopoliar Miroslav Káčer, ktorý len pred pár mesiacmi prestúpil zo Žiliny. Odohral 64 minút a okrem inkasovanej žltej karty ukázal aj pár dobrých ofenzívnych ťahov.

"Myslím si, že priniesol do hry niečo, čo sme potrebovali. Bol platný v prechode do útoku a zdravo agresívny. Na veľké hodnotenie je priskoro, ale bol dôležitá súčasť tímu," podotkol Guľa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Guľa sa po vysokých prehrách dočkal víťazstva. Pochválil aj Káčera