Nagy zaostal za svojim rekordom. Slováci sa na MS v plávaní do finále nedostali

Richard Nagy.
Richard Nagy. (Autor: TASR/DUNA/MTI/Tamas Kovacs)
TASR, SITA|20. jún 2022 o 14:25

Reichovú po premiére chválila trénerka.

BUDAPEŠŤ. Slovenský reprezentant Richard Nagy nepretavil ani svoj druhý štart na plaveckých MS v Budapešti na postup z rozplávb do ďalších bojov.

V disciplíne 200 m motýlik obsadil výkonom 2:00,83 min celkovo 31. miesto, do semifinále išlo šestnásť najrýchlejších.

Ďaleko od svojho rekordu

Dvadsaťdeväťročný Nagy skončil v druhej rozplavbe na 4. mieste, keď nedokázal v bazéne Duna arény stlačiť čas pod dve minúty a výrazne zaostal za svojím slovenským rekordom spred troch rokov (1:59,29).

"Pozeral som si jednotlivé medzičasy, plávalo sa mi tu celkom fajn, až na tú poslednú 50-tku. Stalo sa mi vlastne skoro to isté, čo na OH, len v bledo-ružovom. Je vidieť, že na túto 200-ku netrénujem.

Ale stále je to pre mňa extrémne príjemná a zábavná disciplína, ktorú veľmi rád plávam. Možno sa v nej niekam ešte posuniem," citovala Nagya tlačová správa Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

Sedemnásobný plavec roka na Slovensku skončil na šampionáte v Budapešti už v rozplavbách aj v disciplíne 400 m pol. preteky.

Reichová mala premiéru

Slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Viktória Reichová nepostúpila do finále vo voľnom sóle.

Pri svojej premiére na svetovom šampionáte obsadila v pondelkovej kvalifikácii 16. miesto s výslednou známkou 77,3000.

V kvalifikácii sa predstavilo spolu 28 štartujúcich, do stredajšieho finále sa prebojovalo dvanásť najlepších. Najvyššiu známku si pripísala japonská reprezentantka Jukiko Inuiová (94,5667).

"Som veľmi rada, že som sa mohla prvýkrát zúčastniť na MS, je to pre mňa skvelá skúsenosť, ktorú som doteraz nikdy nezažila. Som hrdá, že som mohla reprezentovať Slovensko a verím, že toto je len nový začiatok. Mrzí ma finálne umiestnenie, keďže som verila, že zostanem na 15. mieste.

Beriem to ako skúsenosť a o to viac budem makať pred majstrovstvami Európy, kde by som svoje umiestnenie chcela výrazne zlepšiť," uviedla Reichová podľa Slovenskej plaveckej federácie (SVF).

Jej výkon zhodnotila pozitívne trénerka Lívia Dullová-Allárová:

"Viktória má za sebou úspešný prvý polrok tejto sezóny, kde ukázala dominanciu vo voľnej sólovej zostave a dnešným výsledkom to len potvrdila. Svoju náročnú voľnú zostavu dnes predviedla výborne. Tento moment si veľmi vážime a užívame.

Na nadchádzajúce ME, ktoré sa uskutočnia v auguste 2022, jej hnacím motorom bude vytrvalosť a bojovnosť, aby opäť predviedla výborný výkon s najlepším možným umiestnením."

V pondelok do bojov v Budapešti zasiahli aj súrodenci Jozef a Silvia Solymosyovci, ktorý sa predstavili vo finále miešaných technických párov.

Zo sobotňajšej kvalifikácie postúpili výkonom 72,2422 bodu z desiatej priečky a aj keď sa vo finále zlepšili na 73,2881 bodu, zostali na desiatej pozícii. Zlato získali Taliani, striebro Japonci a bronz Číňania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Nagy zaostal za svojim rekordom. Slováci sa na MS v plávaní do finále nedostali