Pomohlo mu pravidlo o nasadení krajín. Nagy postúpil do finále polohových pretekov

Richard Nagy.
Richard Nagy. (Autor: TASR)
TASR|17. jún 2024 o 10:15

V rozplavbe skončil štvrtý.

BELEHRAD. Slovenský plavec Richard Nagy postúpil do finále disciplíny 400 m polohové preteky na majstrovstvách Európy v plaveckých športoch v Belehrade.

Tridsaťjedenročný reprezentant obsadil v pondelkovej prvej rozplavbe štvrté miesto časom 4:21,39 minúty, za víťazným Maďarom Balázsom Hollóm zaostal o takmer deväť sekúnd.

Nagy skončil v celkovom poradí rozplavieb na deviatom mieste, no v redukovanom sa posunul na siedmu priečku, keďže štyri najrýchlejšie časy dosiahli Maďari, no do boja o medaily mohli postúpiť len dvaja plavci z jednej krajiny. Finále je na programe v pondelok o 18.46 h.

Slovenská plavkyňa Teresa Ivanová postúpila do semifinále na 100 m voľným spôsobom. V záverečnej piatej rozplavbe obsadila šieste miesto časom 55,83 s a celkovo skončila na 15. priečke. Semifinále je na programe v pondelok od 18.37 h.

Slovenky sa predstavia aj v pondelkovom finále na 4x200 m v. sp. Olivia Ana Šprláková-Zmorová, Tamara Potocká, Zora Ripková a Laura Benková obsadili v dopoludňajších rozplavbách, z ktorých postúpilo všetkých osem krajín, 6. miesto časom 8:25,84 minúty. Na víťazné Maďarky stratili 22,02 s.

Tiborovi Tišťanovi tesne ušlo semifinále na 50 m motýlik. Do rozstrelu s rumunským plavcom Denisom Popescum išiel so zhodným časom 23,79 s. V ňom bol však rýchlejší jeho súper o 0,28 s a tak Tišťan obsadil nepostupové 17. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Pomohlo mu pravidlo o nasadení krajín. Nagy postúpil do finále polohových pretekov