Platini opäť posunul rozhodnutie o kandidatúre na šéfa FIFA

Prezident UEFA Michel Platini.
Prezident UEFA Michel Platini. (Autor: SITA/AP)
TASR|27. mar 2014 o 11:42

Michel Platini sa chce od októbra o kandidatúre rozprávať s jednotlivými členskými asociáciami únie.

ASTANA. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini opäť odložil svoje rozhodnutie o tom, či sa bude na budúci rok uchádzať o post šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Platini sa chce od októbra o svojom kroku rozprávať s jednotlivými členskými asociáciami únie. "Ako vždy, vypočujem si vaše názory a potom sa môžeme spoločne rozhodnúť," uviedol počas kongresu UEFA v kazašskej Astane.

Vlani v septembri povedal, že o prípadnej kandidatúre na post prezidenta celosvetovej futbalovej organizácie sa rozhodne "počas alebo po MS v Brazílii".

O post by sa mal uchádzať aj súčasný šéf FIFA Sepp Blatter, ak uspeje, bude to už jeho piate funkčné obdobie. Voľby sa uskutočnia na budúci rok v máji v Zürichu. Informovala agentúra AP.

Platini rovnako v Astane vyhlásil, že už má plné zuby žiadostí politikov o bojkot majstrovstiev sveta 2018 v Rusku v súvislosti s jeho činmi voči Ukrajine.

Platini povedal, že je "ľahké" pre dvoch amerických senátorov žiadať FIFA o odobratie organizátorských práv Rusku. "Začína mi to liezť hore krkom. Mám už dosť týchto ľudí, ktorí neustále žiadajú bojkot šampionátu," citovala agentúra AP slová francúzskeho šéfa únie.

Platini, ktorý má v exekutíve UEFA i Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) viacero ruských kolegov, uviedol, že "je veľa ľudí, ktorí nemajú radi šport a žiadajú takéto veci". Spomenul, že aj pred EURO 2012 niektorí európski politici odmietli navštíviť zápasy šampionátu konajúce sa v ukrajinských mestách na znak protestu voči vláde Viktora Janukovyča. "No nakoniec počas finálového duelu som videl v hľadisku španielskeho i talianskeho premiéra," poznamenal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Platini opäť posunul rozhodnutie o kandidatúre na šéfa FIFA