Zrazu ma všetci milujú, lebo vedia, že končím. Ako sa lúči legendárny tréner

Arsenovi Wengerovi vyslovil slová uznania aj Jose Mourinho.
Arsenovi Wengerovi vyslovil slová uznania aj Jose Mourinho. (Autor: TASR/AP)
Branko Cap, DIGI Sport|1. máj 2018 o 14:49

Pozrite si zostrihy z minulého kola Premier League a tiež to, čo futbalové Anglicko čaká v tom nasledujúcom.

„Zrazu ma všetci milujú, lebo vedia, že končím.“

O Arsenovi Wengerovi mnohí tvrdia, že má svojský humor. V posledných týždňoch prekvapuje, ako reaguje na slová vďaky, rešpektu a úcty, akej sa mu dostalo na Old Trafford. Sir Alex Ferguson a José Mourinho v mene slávneho Manchestru United pripravili symbolickú poklonu ikonickému manažérovi Arsenalu, lebo - ako priznali - on zlepšil United. A celý anglický futbal.

Plán priamych prenosov z PL:

  • všetky zápasy vysiela stanica DIGI Sport 1
<>

PIATOK - 4. MÁJ:

<>
  • 21:00 Brighton - Manchester United
<>

SOBOTA - 5. MÁJ:

<>
  • 13:30 Stoke City - Crystal Palace
  • 16:00 West Bromwich - Tottenham
  • 18:30 Everton - Southampton
<>

NEDEĽA - 6. MÁJ:

<>
  • 14:30 Manchester City - Huddersfield
  • 17:30 Chelsea - Liverpool

Povýšia ho na Sir Wenger?

Francúzsky šarm mu nechýbal ani na prvej tlačovke po šokujúcom oznámení svojho odchodu. Reakcie celého, nielen futbalového sveta za 24 hodín ho určite príjemne potešili, a tak sa nechal počuť, že „už nemusím zomrieť, lebo viem, aké to asi bude na mojom pohrebe."

Na Emirates, ktorému obetoval desať rokov kariéry, sa odohrá 6. mája „Final Tribute to Wenger“, teda úplne posledný domáci zápas proti Burnley. Pozvanie prijali okrem iných aj klubové legendy a na kráľovskom dvore už hľadajú termín, kedy ho povýšia na titul „Sir Wenger“, lebo je verejným tajomstvom, že veľká časť Buckinghamského paláca fandí práve Arsenalu.

Zápas kola v Londýne

Majster sezóny je známy, ale mnohí si myslia, že tímom roka by malo byť práve Burnley. Manažér Sean Dyche odviedol fantastickú prácu a klub vrátil minimálne do kvalifikácie Európskej ligy, čo je pre skromný mančaft s bojovným duchom spravodlivá odmena za výnimočnú sezónu.

V kolíske futbalu stále nevieme definitívne vylúštiť otázku prvej štvorky, ani trojicu vypadávajúcich, čo zvyšuje atraktivitu ligy a potvrdzuje jej kvalitu.

Zápas kola sa odohrá na Stamford Bridge. Bude Chelsea napokon v novej sezóne bez Ligy majstrov? Sledujte duel londýnskeho klubu s Liverpool FC v nedeľu od 17:30 na DIGI Sport 1.

Sumár 36. kola Premier League 2017/2018

Moment 35. kola Premier League 2017/2018

Crystal Palace sa počas víkendu tešil z vysokej výhry 5:0 nad Leicestrom, akú nedosiahol počas celého doterajšieho pôsobenia v Premier League.

Góly 36. kola Premier League 2017/2018

Hazardova parádna prihrávka s lahôdkovým zakončením Fabregasa, efektná kombinácia Crystal Palace s gólovou koncovkou Zahu, ukážkový brejk Tadiča.

Nekompromisné zakončenie Phillipsa, Cresswellov priamy kop ako náhrada za jedenástku, ale aj Gueyeho umiestnená strela spoza šestnástky.

Vychutnajte si góly 36. kola Premier League 2017/2018.

Zákroky 36. kola Premier League 2017/2018

Mohol to byť jeden z gólov kola, namiesto toho sa zaradil Asmir Begovič z Bournemouthu medzi zákroky víkendu.

Predviedli sa však aj jeho náprotivok zo Southamptonu Alex McCarthy či náhradník Kaspera Schmeichela v Leicesteri Ben Hamer.

V bráne WBA opäť čaroval Ben Foster.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Zrazu ma všetci milujú, lebo vedia, že končím. Ako sa lúči legendárny tréner