Pivarník bude s Plzňou hrať o skupinovú fázu. Išli sme do rizika a vyšlo to, vraví

(Autor: Facebook)
SITA|3. aug 2016 o 08:50

Viktoria Plzeň vyradila v treťom predkole Ligy majstrov azerbajdžanského súpera FK Karabach.

BAKU. Úradujúci český futbalový šampión FC Viktoria Plzeň sa predstaví v play off prestížnej Ligy majstrov 2016/2017. Rozhodla o tom utorňajšia remíza 1:1 v rámci tretieho predkola na ihrisku azerbajdžanského FK Karabach.

V súčte s minulotýždňovým bezgólovým rezultátom stačila klubu na prienik ďalej.

V tíme slovenského trénera Romana Pivarníka nastúpili aj štyria jeho krajania. Matúš Kozáčik a Patrik Hrošovský odohrali celý duel.

Michala Ďuriša vystriedal v 79. minúte Marek Bakoš.

Veľký úspech

Plzenčania to nemali vôbec jednoduché. Na gól macedónskeho stredopoliara Muarema Muarema z 28. minúty odpovedal až v 85. minúte striedajúci Michael Krmenčík, ktorý presnou hlavičkou zužitkoval center Jana Kopica.

"Je to neopísateľný pocit. Ďakujem trénerovi Pivarníkovi, že mi dal šancu. Chytil som sa jej a dal som gól. Kopic mi poslal nádherný center, musím ho pochváliť," vyhlásil pre oficiálnu stránku Plzne zakončovateľ Krmenčík.

"Vedel som, že v šestnástke bude nejaký náš útočník. Vôbec som nepremýšľal a zacentroval som. Bol to asi najdôležitejší center v mojej kariére. Postúpili sme do play off. Pre nás, klub aj fanúšikov je to veľký úspech," nadviazal Jan Kopic.

Išli do rizika

Tréner Viktorie Roman Pivarník po stretnutí priznal, že jeho mužstvo išlo v závere do maximálneho rizika.

"Na začiatku zápasu sme hrali aktívne, napádali sme súperovu rozohrávku a získavali lopty. Škoda, že sme tieto akcie nedotiahli do finálnej fázy," vravel.

"Inkasovali sme po dlhej lopte za našu obranu. Postupne sme prešli na hru s dvoma útočníkmi, museli sme hrať s väčším rizikom. Našťastie, protivník nepotrestal okienka v našej defenzíve a my sme dokázali vyrovnať."

Ako hráč aj ako tréner

"Podobné príjemné pocity som na európskej pohárovej scéne zažil už ako hráč, ale to bolo dávno. Som rád, že si to teraz môžem vychutnať ako tréner," pokračoval štyridsaťdeväťročný Pivarník.

"Vedeli sme, že aj keby sme počas stretnutia raz inkasovali, stále nám na postup stačí jeden strelený gól. V tomto sme boli oproti Karabachu vo výhode."

Žreb play off sa uskutoční v piatok 5. augusta o 12.00 h SELČ v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

"Prial by som si kvalitného súpera, cez ktorého by sme mohli postúpiť. To je predsa náš cieľ," zaželal si slovenský kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pivarník bude s Plzňou hrať o skupinovú fázu. Išli sme do rizika a vyšlo to, vraví