´Pirátov´ súper Grzegorz Siwy má radšej výhry na KO, no nepohrdne ani submissiou

Adrián Mečiar|29. aug 2018 o 02:00

Grzegorz Siwy nám prezradil, kde preňho ´Pirát´ Krištofič predstavuje najväčšiu hrozbu.

V hlavnom zápase podujatia Oktagon 9 uvidíme súboj domácej hviezdy Samuela Krištofiča (10-1) so skúseným poľským bojovníkom Grzegorzom Siwym (11-3). Siwy medzi profesionálmi debutoval už pred desiatimi rokmi. Na začiatku svojej kariéry zápasil vo Veľkej Británii, odkiaľ sa pred asi ôsmimi rokmi presunul domov do Poľska.

Odvtedy Siwy trénuje v Legion Team Tarnów, kde sa pripravuje aj na zápas s Krištofičom. „Pred tým, ako sme dostali ponuku na zápas v Bratislave, sme sa venovali hlavne kondičnému cvičeniu, behu. Keď sme súhlasili so zápasom, ktorý sa má konať  15. septembra, začali sme sa opäť viac venovať aj sparingom," priblížil Siwy, ako vyzerá jeho príprava na duel s ´Pirátom´.

Siwy už si stihol pozrieť predošlé Krištofičove súboje, a tak vie, v čom preňho šampión druhej série šou Oktagon Výzva predstavuje najväčšie nebezpečenstvo. „Očakávam ťažký zápas. Krištofič bude domácim zápasníkom, ktorého zrejme príde podporiť veľa fanúšikov. Má veľmi dobrú bilanciu, len jedinú porážku. Videl som aj jeho zápasy a väčšinu ukončil submissiou. Je veľmi dobrý hlavne na zemi. Myslím si, že mojimi silnými stránkami by preto mal byť striking a wrestling."

Siwy má na svojom konte sedem víťazstiev pred limitom. Päť z toho ukončil na KO/TKO, dve víťazstvá potom na submission. Nie je tak žiadnym prekvapením, že preferuje výhry na KO pred submissiami. „Obľubujem zápas v postoji. Radšej mám ukončenie na KO oproti submisii a viem, že to je štýl, ktorý sa páči aj divákom. Ale ak uvidím príležitosť ukončiť zápas škrtením, bez váhania ju využijem."

Turnaj Oktagon 9 bude 15. septembra hostiť bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Okrem zápasu Krištofič-Siwy uvidíme v akcii aj Gábora Borárosa, Davida Kozmu, návrat Radovana Úškrta či vyvrcholenie Projektu X.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»´Pirátov´ súper Grzegorz Siwy má radšej výhry na KO, no nepohrdne ani submissiou