Pick 6: Hviezdou NFL je speváčka. Miami mohlo znemožniť súpera, ale neurobilo to

Americká speváčka Taylor Swift na zápase medzi Kansasom City a Chicagom.
Americká speváčka Taylor Swift na zápase medzi Kansasom City a Chicagom. (Autor: TASR/AP)
Vladimír Kurek|28. sep 2023 o 18:10

Pozrite si to najdôležitejšie z predošlého týždňa v NFL.

„Pick six“ je ultimátny výkon obrany v americkom futbale, kedy obranca nielenže prekazí prihrávku, ale ju rovno zanesie do súperovej endzóny pre šesť bodov.

Aj v sezóne 2023 vám budem prinášať šesť okamihov týždňa. Tretie kolo pokojne môže vojsť do kroník ako najdivokejšie kolo sezóny.

Autora rubriky môžete poznať z podcastu Double Coverage s Vladom a Honzom.

Pick 1: Papier verzus realita

Na papieri to vyzeralo ako také obyčajné herné kolo.

Ešte aj očakávaný duel New England Patriots proti New York Jets medzičasom spľasol, keďže rozohrávačom zelených je opäť Zach Wilson. V skutočnosti sme dostali obrovský náklad zážitkov.

K tým, ktoré nedostanú samostatný pick - aspoň telegraficky tu v prvej časti. Áno, veľkú pozornosť médií a swifties pritiahla účasť popovej superstar Taylor Swift na štadióne Kansas City Chiefs. A keby len na štadióne.

V lóži s mamou bratov Kelceovcov, čím sa potvrdili dohady o tom, že 12-násobná držiteľka Grammy randí s najlepším tight endom ligy, Travisom Kelcem.

Patriots už tradične, pätnásty raz po sebe, porazili Jets. Novou tradíciou je, že ide o low scoring zápasy, v ktorých dominujú kvalitné obrany a hrajú priemerné (New England) a podpriemerné (New York) útoky.

Washington Commanders začal 2-0, ale v treťom kole si na nich vybehli Buffalo Bills a s piatimi získanými loptami v obrane vystavili peknú zdravicu „vitaj v NFL“ mladému QB Washingtonu Samovi Howellovi.

Pick 2: Rekord, ktorý sa nečakal

Zápas Miami Dolphins proti Denveru Broncos mal byť duelom útoku proti obrane. No nakoniec bol duelom Dolphins proti historickým tabuľkám.

Miami nadelilo súperovi SEDEMDESIAT bodov, čo je tretí najväčší počet v histórii a počet, ktorý sa tak nejak už nečakal v modernej ére futbalu.

Miami odohralo v útoku desať driveov, každý ukončený touchdownom a v závere mohlo kopať field goal pre rekordný počet bodov. Tréner Mike McDaniel však sa rozhodol neznemožniť súpera ešte viac a dal zakľaknúť loptu.

Základom útoku Dolphins je nesmierna rýchlosť.

WR Tyreek Hill, RB Raheem Mostert a De'Von Achane v zápase doslova explodovali. Rýchlosťou aj bodmi. A to ešte nehral WR Jaylen Waddle.

Päť najrýchlejších hráčov tejto mladej sezóny zatiaľ patrí výlučne Miami. No a aj takúto parádu v štýle hviezd NBA si dovolil QB Tua Tagovailoa.

VIDEO: No-look pass v podaní quarterbacka Miami

Pick 3: Šelma v kúte?

V treťom kole sa stretli dve mužstvá, ktoré majú svoju kvalitu a zároveň boli bez výhry. Typický príklad dvoch šeliem, zahnaných do kúta, ktoré už nemajú kam cúvnuť. V zápase domácich Minnesota Vikings proti Los Angeles Chargers bolo všetko, čo sa od zápasu dalo čakať.

Obrovské nasadenie, krásne akcie, explozívny útok. Ale aj neskutočné chyby, podivné rozhodnutia trénerov a čisté haluze. Vikings boli po dvoch kolách mužstvom s najviac stratenými loptami (6) a hneď skraja zápasu pridali ďalšiu.

Chargers sa im poďakovali touchdownom a prestrelka sa mohla začať. Justin Herbert mal 85% skompletovaných prihrávok, ale túto prihrávku na touchdown si pripísal wide receiver Keenan Allen.

Neboli by to Chargers, keby si zápas celý čas nekomplikovali.

V závere pustili Vikings do situácie, kedy to mohli otočiť na svoju stranu. A neboli by to Vikings, keby neboli takto blízko k dôležitému zachyteniu loptu, ale miesto toho dostali rozhodujúci touchdown.

VIDEO: Rozhodujúci moment zápasu medzi Vikings a Chargers

Pick 4: My tieto zápasy proste vyhrávame

Houston Texans a Green Bay Packers vyhrali. Texans, hoci mali bilanciu 0:2, vyhrali nad Jacksonville Jaguars s Trevorom Lawrencom. A je to ich desiata výhra vo vzájomnom zápase z posledných jedenástich.

Packers roky vyhrávajú svoj prvý domáci zápas a bolo tomu tak aj teraz.

Na papieri to znie samozrejme, ale najmä duel New Orleans Saints proti Packers mal od samozrejmosti ďaleko. Domáci Green Bay vstúpili do zápasu oslabení o najlepšieho WR, CB, OT a RB a tak to aj tri štvrtiny zápasu vyzeralo.

Saints dominovali a vyhrávali na nulu. Potom sa však karta otočila a Jordan Love zaknihoval svoju prvú domácu výhru. Iste mu veľmi pomohol aj fakt, že QB Saints Derek Carr sa zranil a musel odstúpiť zo zápasu.

A iste aj pomohlo, že na zápase boli desiatky Slovákov a Čechov, ktorí na tento zápas vycestovali fandiť žlto-zeleným. A dokonca sa stretli aj s prezidentom klubu z Wisconsinu, čo je veľká vec.

Pick 5: Cardinals šokovali Dallas

Nepamätám si mužstvo, ktoré by bolo v offseason viac podceňované ako Arizona Cardinals. Nikomu sa nepáčilo, akého hlavného trénera si vybrali.

A ani ako sa (ne)posilnili. Prirátajme si k tomu vážne zranenie QB Kylera Murrayho a podivné nahradenie náhradného quarterbacka.

Lenže prišla sezóna, Cardinals potrápili Washington Commanders a do polčasu drvili New York Giants. Až prišla tretia návšteva NFC East a šokujúca výhra nad dovtedy suverénnymi Dallas Cowboys.

Ak by Miami nedalo 70 bodov, tak toto by bola hlavná téma herného kola.

Cardinals sa opäť presadili rýchlou passovou hrou a najmä výbornými behmi. James Conner hrá v obrovskej forme a svojou obrovskou postavou je takmer nezastaviteľný. Veď sa pozrite.

VIDEO: James Conner skóruje touchdown proti Dallasu

Je fakt, že Cowboys vstúpili do zápasu zásadne oslabení. Na tréningu sa im zranil Trevon Diggs, ich najlepší cornerback, ktorý bude chýbať celú sezónu.

Do zápasu nenastúpili ani traja ofenzívni linemani, čo je veľký problém pre akékoľvek mužstvo. Bez dobrej hry veľkých chlapov vpredu je behový aj passový útok takmer nemožný.

Pick 6: Rany z minulosti

V treťom kole sa odohral aj tradične emotívny duel medzi Baltimore Ravens a Indianapolis Colts. Pre tých z vás čo nevedia, je to duel, v ktorom fanúšikovia Baltimoru cítia veľkú krivdu.

Kedysi totiž existovali Baltimore Colts a za veľmi zaujímavých okolností ich majiteľ doslova utiekol z Baltimoru aj s celým klubom do Indianapolisu.

Baltimore zostal bez klubu, ale vcelku krátko, pretože sa tam presťahoval klub z Clevelandu a tak vznikli súčasní Ravens.

To je však iný príbeh a iná krivda. V dueli Colts proti Ravens vyhrali Colts. Jednak vďaka výbornej obrane a čiastočne aj vďaka veľkej maródke súpera. Ravens sa trápili hlavne v útoku a v predĺžení už boli naozaj bez dychu.

Výhra Colts, hoci s náhradným QB Gardnerom Minshewom je veľkou odmenou pre fanúšikov, ktorí si zatiaľ môžu užívať nečakané vedenie v divízii.

Ak chcete počuť viac informácii o každom hernom kole, pustite si náš podcast Double Coverage s Vladom a Honzom.

Dostanete tam ešte ako bonus informácie aj z univerzitného futbalu. Sem z neho prepašujem aspoň tento nádherný catch.

Z tretieho kola je to už všetko. Vidíme sa o týždeň, čaute čaute.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Pick 6: Hviezdou NFL je speváčka. Miami mohlo znemožniť súpera, ale neurobilo to