Piatkový zápas o Superpohár na počesť zosnulého Puertu

SITA|30. aug 2007 o 12:18

MONAKO 30. augusta (SITA) - V piatok 31. augusta sa o 20.45 h uskutoční tradičné stretnutie o európsky Superpohár 2007. Na Štadióne Louisa II. v Monaku si to "rozdajú" aktuálny víťaz Ligy majstrov AC ...

MONAKO 30. augusta (SITA) - V piatok 31. augusta sa o 20.45 h uskutoční tradičné stretnutie o európsky Superpohár 2007. Na Štadióne Louisa II. v Monaku si to "rozdajú" aktuálny víťaz Ligy majstrov AC Miláno a úradujúci držiteľ Pohára UEFA FC Sevilla. “Rossoneri” sa na pôdu "kniežactva" prebojovali zásluhou finálového triumfu v najprestížnejšej klubovej súťaži starého kontinentu Ligy majstrov nad FC Liverpool 2:1, Sevilčania získali víťaznú trofej P-UEFA v súboji s Espanyolom Barcelona až po jedenástkovom rozstrele.

Milánčania majú na svojom konte rekordné štyri víťazstvá v Superpohári, naposledy sa z neho tešili v roku 2003. Zverenci trénera Carla Ancelottiho sú zároveň jediným tímom v histórii, ktorému sa podarilo v roku 1990 obhájiť triumf v tejto súťaži. Tentokrát ich môže napodobniť práve Sevilla, ktorá minulý rok zdolala presvedčivo 3:0 FC Barcelona.

Piatkový duel, ktorý bude prvým vzájomným súbojom týchto dvoch mužstiev pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA), sa bude niesť v smútočnom duchu. V utorok totiž po trojdňovom pobyte v nemocnice skonal vo veku 22 rokov bývalý obranca FC Sevilla Antonio Puerta, ktorého museli hospitalizovať po problémoch so srdcom v sobotňajšom ligovom zápase s Getafe. Puerta upadol po polhodine hry do bezvedomia a aj keď z ihriska odkráčal po svojich, v šatni údajne opäť odpadol. V utorok popoludní sa jeho stav zhoršil a napokon podvečer jeho srdce nevydržalo.

Stretnutie o európsky Superpohár zverila UEFA do rúk rakúskemu hlavnému arbitrovi Konradovi Plautzovi, ktorému budú na čiarach pomáhať jeho krajania Egon Bereuter a Markus Mayr.

 

Nachádzate sa tu:
Domov