Petržalku čaká vo štvrtok súboj so Sportingom Braga

Artmedia chce v Portugalsku ukázať, že stav, v ktorom sa v súčasnosti nachádza, je len dočasným.
Artmedia chce v Portugalsku ukázať, že stav, v ktorom sa v súčasnosti nachádza, je len dočasným. (Autor: čtk)
SITA|16. sep 2008 o 13:57

Úradujúci slovenský majster, ktorému sa ale v aktuálnom ročník Corgoň ligy vôbec nedarí, odlieta do Portugalska na prvý zápas 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA už v utorok.

BRATISLAVA 16. septembra (SITA) - Futbalisti Artmedie Petržalka sa pokúsia zabudnúť na nepresvedčivé až katastrofálne výkony a výsledky v domácej najvyššej súťaži Corgoň lige, keď vo štvrtok 18. septembra nastúpia na prvý zápas 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA 2008/09 na pôde portugalského tímu Sporting Braga.

Artmedia nie je bez šance

Zverenci trénera Michala Hippa sa ako úradujúci ligoví šampióni nachádzajú po ôsmich kolách na predposlednej priečke tabuľky, čo by pred štartom sezóny nepredpovedal asi nikto.

Pohárové zápasy sú však vždy z iného súdka a aj keď "arcibiskupi", ako prezývajú 7. mužstvo z uplynulého ročníka bwinLigy, sú favoritmi tohto dvojzápasu, Petržalčania určite nie sú úplne bez šance.

Výprava Artmedie odcestuje do Bragy už v utorok večer. Z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika sa "bielo-čierni" presunú letecky do Porta a odtiaľ autobusom do približne 50-kilometrov vzdialeného tretieho najväčšieho mesta Portugalska.

"V utorok máme zraz o 14.00 h popoludní. Jeho súčasťou bude videoanalýza zápasov nášho najbližšieho súpera a pochopiteľne aj tréning. V stredu na nás už v Portugalsku čaká dopoludnia strečing, ľahká rozcvička a prechádzka po meste, večer od 20.00 h absolvujeme klasickú predzápasovú tréningovú jednotku," informoval agentúru SITA o najbližšom programe svojich zverencov 45-ročný Michal Hipp.

Zostava už bez Čišovského, Obžeru a Halenára

Hlavnému kormidelníkovi Bratislavčanov budú v dvojzápase 1. kola Pohára UEFA, do ktorého sa Artmedia dostala ako neúspešné mužstvo z 3. predkola Ligy majstrov 2008/09 (vypadnutie z Juventusom Turín po výsledkoch 0:4 /v/ a 1:1 /d/), chýbať doterajšie opory Marián Čišovský, Branislav Obžera a Juraj Halenár, ktorí už ukončili svoje účinkovanie v Petržalke.

"Po utorňajšom popoludňajšom tréningu budeme presne vedieť, koľko hráčov s nami poletí do Bragy. Spomínané trio bude určite chýbať, najmä v tohtosezónnych pohárových dueloch sa výrazne podieľali na našich úspechoch," skonštatoval Michal Hipp.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Petržalku čaká vo štvrtok súboj so Sportingom Braga