Petrovického hráči jednohlasne potvrdili v pozícii kapitána

TASR|30. apr 2008 o 02:52

Halifax 30. apríla (TASR) - Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie sa na MS oproti príprave nemení, zostáva ním Róbert Petrovický. Majster sveta, ...

Halifax 30. apríla (TASR) - Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie sa na MS oproti príprave nemení, zostáva ním Róbert Petrovický. Majster sveta, viacnásobný líder národného tímu, trojnásobný olympionik a vlajkonosič olympijskej výpravy dostal v Halifaxe dôveru od spoluhráčov.

Tím ho zvolil jednohlasne, hoci konkurencia bola silná, veď do tímu priamo v Kanade pribudol Ľubomír Višňovský, držiteľ všetkých troch slovenských medailí z MS. Práve Višňovskému a Martinovi Štrbákovi podobne suverénnym spôsobom odhlasovali funkcie asistentov kapitána. Obaja spolu s brankárom Jánom Lašákom sú jediní z gardy nového tisícročia, ktorí boli pri všetkých cenných kovoch, teda pri striebre v Petrohrade, zlate v Göteborgu a bronze v Helsinkách.

Petrovický si na klubovej i reprezentačnej úrovni užil všeličo, ale nikdy na národný tím nezanevrel - ani pred titulom, ani po ňom. Kapitánom bol naposledy vo februári, keď Slováci prekvapili v prípravnom zápase Švédsko a vo Västerase vyhrali 5:1. "Predtým som mal céčko aj na zimnej olympiáde v Salt Lake City," zaspomínal si najskúsenejší muž v súčasnom výber Júliusa Šuplera: "Mňa osobne veľmi potešila už nominácia, na to, že ma chalani zvolia za kapitána, som nemyslel. Je to pre mňa veľká pocta, ale uvedomujem si aj veľký kus zodpovednosti. Chalani o tom rozhodli tak rýchlo, že mi ani mi nedali čas na rozmyslenie."

Utorok bol v Halifaxe síce už 29., ale predsa apríl - po teplom predvečere bolo celý deň okolo piatich stupňov, mrholilo a od oceánu fúkal nepríjemný vietor. Po dopoludňajšom tréningu si hokejisti na hoteli v spoločenskej miestnosti vychutnali zápas futbalovej Ligy majstrov medzi Manchestrom a Barcelonou. V stredu ich čaká záverečný tréning v Cole Harbour a tým sa aj skončí aklimatizačný kemp pred MS. Od 1. mája sú už naplánované tréningy organizátormi MS a slovenská reprezentácia si prvýkrát vyskúša halifaxskú Metro Centre vo večernom hodinovom tréningu od 17.45 miestneho času.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Petrovického hráči jednohlasne potvrdili v pozícii kapitána