Petra vníma očakávania a nechce sklamať fanúšikov, tvrdí Vlhovej brat

Veronika Velez-Zuzulová vlani vo Flachau vyhrala oba slalomy.
Veronika Velez-Zuzulová vlani vo Flachau vyhrala oba slalomy. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|9. jan 2017 o 14:26

Slovenské lyžiarky uzavrú náročný slalomový program vo Flachau. Vlani tam Veronika Velez-Zuzulová dvakrát zvíťazila.

BRATISLAVA. Darí sa jej najmä vo večerných slalomoch. Všetkých päť kariérnych víťazstiev vo Svetovom pohári dosiahla Veronika Velez-Zuzulová výlučne pod umelým osvetlením.

„Ráno si rada pospím, možno je to preto. Večer chodí na preteky veľa ľudí, býva krásna atmosféra a cítim sa inak,“ prezradila 32-ročná slovenská lyžiarka.

Pomohli jej maľovanky

Zaujímavú štatistiku môže potvrdiť už v utorok, keď ju čakajú preteky vo Flachau. Vlani v rakúskom stredisku žiarila. Zvíťazila tam v oboch slalomoch.

„Je to skvelé. Čakala som na víťazstvo tri roky a teraz mám druhé za tri dni,“ tešila sa po tom, čo si vypočula hymnu, ktorú hrali na jej počesť.

Vlani jej k víťazstvám možno pomohli aj maľovanky, ktoré si s krajankou Petrou Vlhovou vymaľovávali medzi jednotlivými jazdami.

„Keď človek čaká na preteky, trvá to dlho. Keď sme vymaľovávali, čas ubiehal. Sústredíš sa na to, kde dáš akú farbu. Pomohlo to,“ tvrdila skúsená Bratislavčanka.

Vlani v druhom slalome vo Flachau skončili obe Slovenky na pódiu.

V aktuálnej sezóne ako jediná slalomárka dokáže konkurovať Mikaele Shiffrinovej. Aj v nedeľu v Maribore mala v prvom kole lepšie medzičasy ako fenomenálna Američanka, až kým nevypadla. Shiffrinová opäť zvíťazila.

V celkovom hodnotení slalomu na ňu Slovenka stráca 110 bodov. Víťazstvo vo Svetovom pohári má cenu sto bodov.

Únavu si nepripúšťa

Petra Vlhová skončila v Maribore štvrtá. Po pretekoch sa hneď nepresunula do Flachau, ale prespala v slovinskom stredisku.

V pondelok doobeda si tam aj zatrénovala. „Vo Flachau napadlo veľa snehu a na súťažný kopec by sme nemohli ísť. Takže bolo jedno, kde budeme trénovať,“ prezradil jej brat a zároveň člen tímu Boris Vlha.

Naposledy v Maribore skončila Petra Vlhová štvrtá.
Naposledy v Maribore skončila Petra Vlhová štvrtá. (Autor: TASR/AP)

Liptovská rodáčka má za sebou náročné súťažné obdobie. V priebehu dvoch týždňov absolvovala šesť pretekov – tri slalomy a tri obrovské slalomy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Petra vníma očakávania a nechce sklamať fanúšikov, tvrdí Vlhovej brat