Shiffrinová sa opäť teší z víťazstva, Vlhová si v 2. kole nepolepšila

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v rakúskom Semmeringu.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v rakúskom Semmeringu. (Autor: TASR)
Sportnet|28. dec 2022 o 14:00

Slovenka obsadila siedme miesto.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Ženy - obrovský slalom v Semmeringu (streda):

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

2:03,51 min

2.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,10 s

3.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,47 s

4.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,50 s

5.

Valérie Grenierová

Kanada

+ 0,85 s

6.

Maryna Gasienicová-Danielová

Poľsko

+ 0,92 s

7.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,38 s

SEMMERING. Presne pred štyrmi rokmi sa v rakúskom Semmeringu tešila zo svojho prvého triumfu v obrovskom slalome v rámci Svetového pohára.

V utorok obsadila v tomto stredisku druhé miesto, no o deň neskôr slovenská lyžiarka Petra Vlhová ďalšie pódiové umiestnenie do zbierky nepridala.

V súčte oboch kôl obsadila siedme miesto, pričom rovnaké umiestnenie jej patrilo aj po prvom kole, ktoré staval jej tréner Matej Gemza.

"Chcela som niečo viac, dnes to takto vyšlo. V cieli som bola hotová. Snažila som sa byť rýchla, no odišli mi sily," priznala v rozhovore pre RTVS Vlhová.

Rovnako ako v utorok sa stala víťazkou Američanka Mikaela Shiffrinová. Po prvom kole bola druhá, ale napokon si pripísala svoje 79. víťazstvo v kariére.

Už len tri triumfy jej tak chýbajú k tomu, aby sa dotiahla na ženský rekord Lindsey Vonnovej (82) v počte víťazstiev vo Svetovom pohári. Absolútny rekord drží Švéd Ingemar Stenmark, ktorý získal prvé miesto v 86 pretekoch.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v druhom kole

Po prvom kole viedla Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ale napokon za svojou americkou súperkou tesne zaostala - o desať stotín sekundy. Poradie na stupňoch víťaziek doplnila Talianka Marta Bassinová.

Američanka je suverénne na čele celkového poradia SP o 305 bodov pred Taliankou Sofiou Goggiovou, Vlhovej patrí tretie priečka.

"Pred druhým kolom som bola nervózna. Trať bola hrboľatá, no zvládla som to a podarilo sa mi dostať na prvé miesto.

Som rada, že pred štvrtkovým nočným slalomom si aspoň trochu oddýchnem. Ťažko robiť nejaké prognózy, viaceré dievčatá budú mať tie najvyššie ambície," povedala Mikaela Shiffrinová v cieľových priestoroch.

Program v Semmeringu ukončí vo štvrtok večerný slalom. Prvé kolo je na programe o 15.00 h, druhé príde na rad o tri hodiny neskôr.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová sa opäť teší z víťazstva, Vlhová si v 2. kole nepolepšila