Vlhová predviedla skvelú druhú jazdu, víťazstvo jej tesne uniklo

Petra Vlhová (vľavo) obsadila druhé miesto v obrovskom slalome v Semmeringu 2022.
Petra Vlhová (vľavo) obsadila druhé miesto v obrovskom slalome v Semmeringu 2022. (Autor: TASR)
SITA, TASR|27. dec 2022 o 14:00

Z víťazstva sa teší Mikaela Shiffrinová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Ženy - obrovský slalom v Semmeringu:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

2:07,18 min

2.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,13 s

3.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,31 s

4.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 0,48 s

5.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 1,25 s

6.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 1,38 s

SEMMERING. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v utorňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Semmeringu druhé miesto.

S náskokom 13 stotín triumfovala Mikaela Shiffrinová. Na tretej pozícii skončila líderka v hodnotení disciplíny Marta Bassinová z Talianska (+0,31 s).

Fenomenálna Američanka mala po prvom kole pred 27-ročnou Liptáčkou sľubný náskok 72 stotín a hoci v druhom kole predviedla piatu najrýchlejšiu jazdu, stačilo jej to na 78. víťazstvo v prestížnom seriáli.

"Snažila som sa pustiť lyže a dať do toho všetko. V predošlých obrovských slalomoch sa mi až tak nedarilo, preto som rada, že sa mi podarilo zvíťaziť. Druhé kolo bolo poriadne divoké," povedala v cieli Shiffrinová.

Vlhová, ktorá bola v druhom kole najrýchlejšia, si práve v rakúskom stredisku pripísala prvý triumf v "obráku" v SP. Pred štyrmi rokmi v Semmeringu zvíťazila pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a Tessou Worleyovou z Francúzska.

"Som šťastná, že sa mi podarilo dať moju jazdu, lebo v prvom kole nebola moja najlepšia. Vedela som, že podmienky sú pre mňa dobré.

Som rada, že mi druhé kolo vyšlo. V prvom kole som si už po desiatej sekunde necítila nohy, chcela som len zísť a prekvapila ma druhá priečka," zhodnotila Vlhová svoje utorňajšieho vystúpenie pre RTVS.

Radosť slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v Semmeringu 2022.
Radosť slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v Semmeringu 2022. (Autor: TASR)

"Bolo to trochu napäté, pretože Petra sa necítila dobre, ale zvládla to. Klobúk dole pre jej výkonom," dodal člen trénerského tímu Matej Gemza.

Slovenka tiež priznala, že nebola stopercentne fit.

"Do Vianoc som sa cítila dobre, potom sa to zhoršilo. Ostatné tri dni boli ťažké, pretože od soboty rána ma veľmi bolelo brucho, chytila som horúčky a bola som skoro stále na záchode, šlo to z úst aj druhej strany.

Veľa som bola v posteli a nič som nejedla, prvé jedlo som mala až včera a už sa cítim lepšie. Stále si musím dávať pozor na jedlo, moje brucho je také hore-dole. Urobíme maximum, aby som bola tej najlepšej forme.

V nedeľu som si myslela, že nebudem štartovať, ale nechala som tomu čas a vyradila by ma asi len horúčka," opísala Vlhová svoje problémy.

Vlhová dosiahla 62. pódiové umiestenie v kariére a piate v sezóne. V novembri skončila dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi a v talianskom Sestriere bola tiež dvakrát na bronzovom stupienku, raz v slalome a raz v "obráku".

Obrovský slalom v Semmeringu je náhrada za zrušené preteky v Söldene. Prvé podujatie SP 24. októbra organizátori museli zrušiť pre nepriaznivé počasie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová predviedla skvelú druhú jazdu, víťazstvo jej tesne uniklo