Že bola druhá? To nič neznamená. Taliani s Vlhovou vôbec nerátajú

Petra Vlhová dnes pred super-G na MS v lyžovaní 2021.
Petra Vlhová dnes pred super-G na MS v lyžovaní 2021. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|10. feb 2021 o 14:50

Slovenku neradia k favoritkám super-G.

CORTINA, BRATISLAVA. Hoci podľa pôvodného programu mali byť známi už štyria noví majstri sveta, vrtochy počasia zatiaľ lyžiarov vôbec nepustili na trať.

Šampionát v Cortine d'Ampezzo namiesto pondelka odštartuje až vo štvrtok a prvými pretekmi bude superobrovský slalom žien aj s Petrou Vlhovou (začína sa o 10.45). Poobede absolvujú rovnakú disciplínu aj muži.

Organizátori hovoria, že predpoveď počasia je priaznivá a jazdiť sa bude.

Bassinová ledva videla bránku

Špecializovaný taliansky portál Neveitalia.it rozoberal šance lyžiarok na medaily. Za najväčšiu favoritku pretekov považuje Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

Má skvelú formu, v super-G dominuje, vyhrala posledné štyri preteky Svetového pohára v tejto disciplíne a v celkovom poradí seriálu je len tesne za Petrou Vlhovou.

„Má na lyžiach istotu ako nikdy predtým. Miluje Cortinu a dokáže sa prispôsobiť akejkoľvek trati a snehovým podmienkam,“ píše Neveitalia.it.

Web k adeptkám na medaily radí aj Talianky Martu Bassinovú a Federicu Brignoneovú. Obe už v tejto sezóne dosiahli v super-G zaujímavé výsledky. „Hlavne Bassinová je určite jednou z kandidátiek na medailu,“ predpovedá portál.

„Stále si zachovávam pokoj, aj keď viem, aké veľké očakávania sú odo mňa v týchto pretekoch,“ reagovala Bassinová.

V utorok mala v super-G odštartovať ako prvá v poradí. Bola rada, že preteky napokon pre hmlu odložili.

„Ledva som videla prvú bránku na trati,“ priblížila.

Ledecká je schopná všetkého

Podľa Neveitalia.it bude v super-G veľkou hrozbou aj Mikaela Shiffrinová. Američanka pritom v tejto sezóne rýchlostné disciplíny vôbec nejazdí a tvrdí, že preteky berie len ako prípravu na kombináciu (pôjde sa v pondelok).

„Je pravda, že v tejto disciplíne mala dokopy len štyri - päť dní tréningu, ale jej nesmierna kvalita a cit pre trať z nej robí jednu z najväčších favoritiek. Mika je aj úradujúcou majsterkou sveta v super-G,“ pripomína web.

Poviete si, že skončila v poslednom super-G na druhom mieste, ale na zjazdovke v Cortine je prvý raz a oproti súperkám jej chýbajú skúsenosti.


Neveitalia.it o šanciach Petry Vlhovej

Kto ďalší môže útočiť na medaily? Podľa Neveitalia.it treba rátať s faktorom L – má na mysli Češku Ester Ledeckú a mladú Nórku Kajsu Vickoffovú Lieovú.

„Ledecká je olympijskou víťazkou v tejto disciplíne a je schopná všetkého. Navyše je v tejto sezóne jedinou víťazkou super-G, ktorá sa nevolá Lara,“ píše Neveitalia.it.

Vlhovej chýbajú skúsenosti

Web rozoberá aj šance ďalších lyžiarok a k Vlhovej sa dostáva až v závere.

„Poviete si, že skončila v poslednom super-G na druhom mieste (minulý týždeň vo Svetovom pohári v Garmisch-Partenkirchene – pozn. red.). Ale na zjazdovke Olympia delle Tofane v Cortine je prvý raz a oproti súperkám jej chýbajú skúsenosti,“ tvrdí web.

O tejto nevýhode viackrát hovorila aj Vlhová.

„Po Garmisch-Partenkirchene sa cítim dobre. Ale to, že som bola druhá, neznamená, že budem na pódiu v každých pretekoch,“ naznačila pre slovenské médiá.

„Je to náročná disciplína. Je tam len jedna jazda, v ktorej musím ísť bez chýb a čo najlepšie. Navyše túto zjazdovku vôbec nepoznám,“ upozornila Vlhová.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Že bola druhá? To nič neznamená. Taliani s Vlhovou vôbec nerátajú