Peter Sagan skončil na úvod Okolo Ománu piaty

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: SITA)
TASR|14. feb 2012 o 15:17

Nemecký reprezentant André Greipel sa v utorok stal víťazom prvej etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu.

WADI AL HOGAV. Pre 29-ročného pretekára tímu Lotto-Belisol to bolo štvrté tohtosezónne víťazstvo, ktorým nadviazal na tri na austrálskej Tour Down Under.

Greipel sa v záverečnom špurte 159 km dlhej etapy presadil pred Rusom Denisom Galimzjanovom a Američanom Tylerom Farrarom, na piatom mieste finišoval Slovák Peter Sagan. Jeho krajan Peter Velits prišiel do cieľa so stratou tri sekundy na 55. priečke.

"Dnešná rovinatá etapa bola akási nudná, i keď od začiatku ušla štvorica pretekárov Wyss (BMC), Leimar (Bridgestone), Ignatiev (Kaťuša) a Jiao (Champion System), ktorú sme prakticky celý deň len dobiehali. V závere niekoľko kilometrov pred cieľom sme ich napokon pohltili a posledné metre nadišiel čas pre špurtérov."

"Držali sme sa vpredu spoločne s kolegom Danielom Ossom (skončil na 7. mieste), ale nevyšlo nám to tak ako v Katare. V závere som sa zavesil za Boonena, že sa vyveziem s ním dopredu, ale on akosi na špurt nemal, nevyštartoval a mne už chýbali nejaké stotinky."

"Osobne sa ešte necítim v takej forme, ako by som chcel, ale je to len začiatok sezóny a všetko príde. Pred nami je ďalších päť etáp, takže uvidíme," povedal slovenský pretekár Peter Sagan, ktorý sa s tímom Liquigas-Cannondale presúval do hotela až 200 km.

Stredajšia 2. etapa meria 140,5 km a povedie z mesta Sur do Wadi Dayqah Dam.

ico

Výsledky 1. etapy (Alam Royal Palace - Wadi Al Hoqay, 159 km):

1. Andre Greipel (Nem./Lotto-Belisol) 3:26:09 h, 2. Denis Galimzjanov (Rus./Kaťuša), 3. Tyler Farrar (USA/Garmin-Barracuda), 4. Marcel Kittel (Nem./Project IT4I), 5. Peter SAGAN (SR(Liquigas-Cannondale) - všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 55. Peter VELITS (SR/ Omega Pharma-Quickstep) +3 s

priebežné poradie: 1. Greipel 3:25:59 h, 2. Galimzjanov +4 s, 3. Farrar +6, 4. Alexandre Lemair (Fr./Bridgestone Anchor) +8, 5. Michail Ignatjev (Rus./Kaťuša) +9, 6. Kittel +10, 7. SAGAN rovnaký čas, ... 57. VELITS +13

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Peter Sagan skončil na úvod Okolo Ománu piaty