Peter Ölvecký ukončil hráčsku kariéru. Veľakrát to bolo utrpenie, vraví

Peter Ölvecký.
Peter Ölvecký. (Autor: HKDUKLA.SK/V.K.)
SITA|2. apr 2019 o 11:32

Posledné sezóny strávil v Trenčíne.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Peter Ölvecký sa vo veku 33 rokov rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru. Ostatné tri sezóny strávil v Dukle Trenčín, predtým hral aj v Česku, Švédsku, Fínsku.

V nadnárodnej KHL hral za Lev Poprad aj Slovan Bratislava. Dovedna 32 štartov si pripísal v zámorskej NHL. Jeden zápas bez bodového zápisu absolvoval za Nashville Predators, spolu 31 duelov (2 góly a 5 asistencií) za Minnesotu Wild.

Peter Ölvecký ešte pred rokom reprezentoval Slovensko na ZOH 2018 v Pjongčangu, pod piatimi kruhmi štartoval aj v Soči 2014. Na MS sa predstavil iba v máji 2013.

"Nemalo zmysel to ďalej naťahovať. Mal som nielen v tejto sezóne, ale aj predtým viaceré zdravotné problémy. Trápil ma nielen chrbát, ale aj členky na oboch nohách. Necítil som sa na ľade ideálne, veľakrát to bolo utrpenie a doslova trápenie."

,,Hokej mi už neprinášal takú radosť ako predtým. Preto som sa rozhodol, že to ukončím. Mám rodinu, dve deti a chcem s nimi ešte športovať. Zdravie je prvoradé," cituje Ölveckého portál Hokejportal na svojom facebooku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Peter Ölvecký ukončil hráčsku kariéru. Veľakrát to bolo utrpenie, vraví