So Žilinou sa ide súdiť jej bývalý hráč: Bol som ticho, ale už mám toho dosť

Peter Mikuš ešte v drese Banskej Bystrice.
Peter Mikuš ešte v drese Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
SITA|11. júl 2018 o 13:49

Nádej mu dal bývalý spoluhráč.

ŽILINA. Situácia v žilinskom hokeji je poriadne zamotaná, o osude klubu stále nie je rozhodnuté.

Vedenie MsHK Žilina síce tvrdí, že splnilo podmienky na zisk licencie pre najvyššiu súťaž a teda aj vyrovnalo dlhy voči hráčom a trénerom, samotní hokejisti to vidia inak.

Hráčska asociácia SIHPA vyčíslila nedoplatky Žiliny až na 60 000 eur. Jedným z hráčov, ktorý stále nedostal všetky peniaze, je obranca Peter Mikuš.

Nádej mu dal Brejčák

Tridsaťtriročný bek sa nevzdáva a zvyšok výplaty chce získať súdnou cestou. Nádej mu dodal niekdajší spoluhráč.

"Doplatili mi marec, ale za apríl mi stále dĺžia. Viem, že sa v minulosti Daniel Brejčák s klubom súdil a uspel. Rovnako to chcem riešiť aj ja," cituje Mikuša denník Šport.

V súčasnosti bekovi českého druholigového Vsetína sa nepáči ani správanie sa klubu v iných otázkach, ktoré sa tiež týkali financií.

"Strhávali mi počas sezóny päť percent z platu na poistku. Ročne ma to stálo 1590 eur. Prišiel mi však papier od starého vedenia, že mi strhli za zranenie v januári 1400 eur," pokračoval.

"Napísal som im aj výzvu, nech mi vrátia poistku alebo doplatia peniaze za január, ktoré mi strhli. Nestalo sa jedno, ani druhé. Podobnú poistku mal celý káder až na troch hráčov a nepoznám odpoveď, prečo to riešili u mňa takto," povedal odchovanec Trenčína, ktorý si vyskúšal aj KHL v tíme Neftechimik Nižnekamsk.

Podľa klubu majú zarobené, môžu počkať

Mikuš priznal, že v Žiline boli problémy počas celého ročníka. Klub obsadil siedme miesto v základnej časti Tipsport ligy, vo štvrťfinále nestačil na Zvolen.

"Hokej sme často nemali v hlave, lebo boli problémy s peniazmi či výstrojom. Bolo mnoho prísľubov a výplaty aj tak stále nechodili načas," poodhalil Mikuš.

"Nové vedenie tvrdí, že uznalo všetky záväzky, ale sme minimálne dvaja, ktorí nemáme vyplatený apríl. Ani to sme sa nedozvedali od manažéra, ale od spoluhráčov. Tým povedali, že my máme zarobené a môžeme vydržať. Boli sme doteraz ticho, ale už máme toho dosť," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»So Žilinou sa ide súdiť jej bývalý hráč: Bol som ticho, ale už mám toho dosť