Hviezdy z NHL cítili veľkú krivdu. Tvrdili, že na Slovensku už hrať nebudú

Peter Fabuš.
Peter Fabuš. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|23. apr 2020 o 13:44

Fabuš spomína na legendárne časy.

BRATISLAVA. Bola to reklama na hokej. V roku 2005 sa v slovenskej extralige hralo jedno z najlepších play off v histórii. Výrazne k tomu pomohla výluka v NHL.

Slovan Bratislava vtedy posilnili Ľubomír Višňovský a Miroslav Šatan, vo Zvolene mali útok Richard Zedník, Michal Handzuš, Vladimír Országh.

Aj v Trenčíne sa zišiel silný káder, ktorý vyšperkovali Pavol Demitra, Marián Hossa a Marián Gáborík.

Reprízu kľúčových zápasov spred pätnástich rokov si mohli diváci pozrieť z archívu na RTVS. Aj priami aktéri si mohli zaspomínať na neľútostné hokejové bitky.

"Výborne sa na to pozeralo a spomínalo. Keď sa nezačala NHL a na Slovensko prišli veľké hviezdy zo zámoria, bolo to úžasné," hovorí bývalý trenčiansky hokejista Peter Fabuš.

Paľo bol príkladom pre všetkých

Mariánovia Hossa i Gáborík odišli v polovici sezóny do Švédska. Trenčania mali najvyššie ambície, túžili po majstrovskom titule. Preto sa obaja na play off do Dukly vrátili.

Čo ďalšie nájdete v článku?

  • V čom bol výnimočný Pavol Demitra ?
  • Prečo hviezdy NHL povedali, že už nikdy nechcú hrať slovenskú ligu?
  • Ako vzniklo skandovanie: Ufóni, ufóni?
  • Prečo Slovanu vtedy pomáhali rozhodcovia?
  • Prečo hral Fabuš radšej v Kazachstane ako doma?

"Paľo Demitra ostal celý ročník v Trenčíne," spomína Fabuš.

Demitra bol najväčšou hviezdou súťaže. V základnej časti suverénne ovládol kanadské bodovanie, keď v 54 zápasoch strelil 28 gólov a pridal 54 asistencií.

"Paľo bol obrovská osobnosť. Všetkým v kabíne ukázal, že hokejom sa treba v prvom rade zabávať. Nikdy mu nechýbal úsmev na tvári," pokračuje Fabuš.

Vo výlukovej sezóne bol štvrtým najproduktívnejším Trenčanom. Pred ním boli len tri hviezdy z NHL, ktoré znenazdajky zmenili celé fungovanie v kabíne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hviezdy z NHL cítili veľkú krivdu. Tvrdili, že na Slovensku už hrať nebudú