Padne ďalšie KO? Peňáz chváli Chimaeva, v Ostrave očakáva súboj v postoji

Matěj Peňáz.
Matěj Peňáz. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|5. apr 2022 o 08:19

Talentovaného bojovníka čaká dôležitý súboj.

ŠTOKHOLM. To, že je skvelým kickboxerom sa o ňom vedelo už dávno. Málokto ale predpokladal, že sa môže za krátky čas skvelo adaptovať v novom športe, a to v zmiešaných bojových umeniach.

Hoci má v profesionálnom MMA za sebou iba päť profesionálnych duelov, Čech Matěj Peňáz patrí dnes bezpochyby medzi hviezdy domácej organizácie Oktagon MMA.

25-ročný bojovník ku fantastickým výkonom pridal pred troma mesiacmi aj veľkú zmenu v tréningu, ked sa spolu s priateľkou rozhodol odísť na rok do Švédska.

V prestížnom štokholmskom tíme All-Stars Training Center trénuje po boku s elitnými svetovými bojovníkmi ako Khamzat Chimaev a Alexander Gustafsson.

Pred víkendovým súbojom na turnaji Oktagon 32 sa Peňáz pre portál kaocko.cz rozhodol opísať, ako hodnotí tréningy po boku hviezd UFC, alebo to, čo môžu fanúšikovia v zápase proti Talianovi Giovannimu Melillovi od neho očakávať.

Zmenu hodnotí kladne

Aj keď doteraz v Českej republike Peňáz trénoval len s tými najlepšími, prekvapilo ho, aký dôraz je vo Švédsku kladený na zlepšovanie zemiarských schopností.

„Na začiatku to bolo prekvapenie, lebo príprava prebieha inak než u nás. Je to tam viac zamerané na prácu na zemi, tzn. grappling a wrestling.

Tréningy sú tam dlhšie, niekedy sa trénuje aj trojfázovo, na čo som z Česka nebol zvyknutý,“ opísal bojovník, ktorý okrem MMA stále zápasí aj v kickboxe.

Médiami diskutovanou témou v súvislosti s Peňázom sa v posledných týždňoch stala aj jeho trénigová skúsenosť s najväčším vychádzajúcim svetovým talentom zmiešaných bojových umení Khamzatom Chimaevom.

A ako vidí Peňáz neporazeného Dagestánca?

„Trénovali sme spolu. Strávil vo Švédsku asi tri týždne a potom sa vrátil späť do Ameriky, pretože má zápas tak ako ja, čiže 9. apríla. Musím povedať, že je to pohoďák a skromný chlap. Čo sa týka tréningu, je neskutočný.

Má ohromnú kondíciu a na zemi je úplne dominantný, hoci má skvelý aj postoj. Nepochybujem o tom, že ide o budúcu hviezdu UFC.“

Postojársky súboj, po ktorom príde dlhšia pauza

Najbližším súperom zverenca legendárneho Tomáša Hrona bude tento víkend v Ostrave Talian Giovanni Melillo.

37-ročný zápasník, ktorý má skúsenosti z americkej ligy Bellator, ukončil väčšinu svojich výhier na knokaut.

Čo sme si ho študovali, snaží sa bojovať v postoji, kde má slušný box. Rovnako má veľmi dobré reakcie a súperove útoky odráža pripravenými hákmi.

Ak niekoho knokautoval, tak práve týmto spôsobom. Preto očakávam postojársky stret, v ktorom sa budem opäť snažiť držať protivníka na dištanc a využiť dĺžku mojich paží. Verím, že som všestrannejší zápasník než on,“ uviedol finalista projektu Oktagon Underground vo váhe do 90 kilogramov z roku 2020.

Napriek tomu, že po svojom januárovom zápase proti Cheikovi Konému Peňáz avizoval potrebu dlhšej prestávky, nakoniec privolil s aprílovým termínom súboja.

Pôvodne som chcel o niečo dlhšiu pauzu, ale som pripravený bojovať a prišlo mi zbytočné vyskočiť teraz z tempa na dlhší čas.

Po tomto dueli si už ale určite plánujem dať pauzu na štyri alebo päť mesiacov. Ide hlavne o to, aby som sa čo najviac zdokonalil. Samotný zápas je skvelá skúsenosť, nič vás ale nezlepší tak, ako pravidelný dril na tréningu,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Padne ďalšie KO? Peňáz chváli Chimaeva, v Ostrave očakáva súboj v postoji