Oktagon 30: Peňáz bol v problémoch, nakoniec ale zaznamenal parádny knokaut

Matěj Peňáz.
Matěj Peňáz. (Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|30. dec 2021 o 23:28

´Money´ upravil svoju bilanciu na 5:0.

BRNO. Druhý hlavný zápas večera patril hvieznemu Matějovi Peňázovi, ktorému sa bravúrne podarilo prejsť z kickboxu do MMA a na svojom konte mal pred týmto súbojom skóre 4-0. Po odstúpení Vlasta Čepa sa nakoniec českému reprezentantovi postavil Cheick Kone.

Ten ale podľa Peňázových slov predstavoval potencionálne ešte väčšiu hrozbu ako Čepo. Kone je totiž bývalý šampión prestížnej britskej organizácie BAMMA a s 28 zápasmi je aj oveľa skúsenejším bojovníkom.

Priebeh zápasu

1. kolo

Prvá minúta sa niesla v znamení hľadania vzdialenosti, keď sme videli iba niekoľko výmen. V druhej minúte sme boli svedkami natlačenia Peňáza na pletivo, český reprezentant sa ale úspešne bránil takedownu. Po chvíli ale rozhoca bojovníkov oddelil.

Kone si bol ale vedomý Peňázových postojárskych kvalít a tak súpera zasa natlačil na pletivo. Koniec kola ale zdvihol divákov zo stoličiek, keď Kone výborne trafil Peňáza a ten si na sekundu zatancoval.

2. kolo

Druhé kolo začal lepšie Peňáz, ktorý kombináciou našiel súperovu tvár. Peňáz výborne dávkoval údery, ale Kone v prestrelke taktiež nezaháľal.

Koniec prišiel takmer v strede kola, keď sa Kone po údere ocitol na zemi a pred ukončením ho zachránilo iba zachytenie Peňázových nôh.

Zástupca Pobrežia Slonoviny sa dokázal otriasť, na konci kola toho ale mal viditeľne dosť, keď sa po ďalšom presnom údere ocitol na chrbte.

3. kolo

Do záverečného dejstva nastupoval Kone stále otrasený a to Peňáz dokonalo využil. Smrtiacim úderom zasiahol súpera, ktorý sa porúčal k zemi.

Výsledok: Matej Peňáz vyhráva na KO v treťom kole

Slová víťaza: Myslím, že som dnes bol otestovaný. Niečo som nakúpil do brady, niečo ubránil na pletive. Dnes som nekopal, lebo chytal nohy, iba som boxoval. Užil som si to, 5. zápas za 14 mesiacov a musím sa priznať, že to bolo ťažké, lebo telo to už nechcelo. Chcel by som si dať mesiac, keď budem skúšať nové veci vo wrestlingu a grapplingu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 30: Peňáz bol v problémoch, nakoniec ale zaznamenal parádny knokaut