Pelé by mohol nastúpiť za Santos na MS klubov

Pelé
Pelé (Autor: AP)
SITA|6. okt 2011 o 18:10

Futbalový kráľ Pelé by si mohol po dlhom čase opäť v zápase obliecť dres brazílskeho Santosu s číslom desať.

SANTOS. Onedlho 71-ročný (nar. 23. októbra 1940) podľa mnohých najlepší futbalista všetkých čias by mohol zažiť nečakaný návrat na zelené trávniky na decembrových majstrovstvách sveta klubov. Pelé strelil počas svojej skvelej kariéry neuveriteľných 1281 gólov, posledný z úspešných zásahov v roku 1977.

Santos bude v roku 2012 oslavovať svoju storočnicu. Prezident klubu Luís Alvaro Ribeiro už podľa vlastných slov presvedčil trénera Muricyho Ramalha, aby pridelil miesto v tíme pre Pelého a v súčasnosti už čaká len na súhlasné stanovisko od futbalového kráľa.

"Pelé bol tejto myšlienke pozitívne naklonený a sľúbil, že začne trénovať, aby bol fit a pripravený na pár minút nastúpiť, ak to bude možné. Hovoril som už aj s trénerom. Momentálne všetko závisí od Pelého a od stanoviska FIFA. Ak ho zaregistrujeme, potom s číslom desať," povedal v rozhovore pre Radio Globo, o ktorom informuje webový portál Eurosportu, Luís Alvaro Ribeiro.

Tím FC Santos je na majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnia od 8. do 18. decembra 2011 v Japonsku, nasadený priamo do semifinále. Do druhého semifinále nasadili FC Barcelona a ak všetko pôjde podľa predpokladov, vo finále by mali nastúpiť víťazi európskej Ligy majstrov a juhoamerického Pohára osloboditeľov.

"V čase môjho príhovoru pred vedením Santosu som si uvedomil, že Pelé je trojnásobným majstrom sveta s reprezentačným tímom, ale len dvojnásobným klubovým. Teraz, 48 rokov po jeho poslednom klubovom triumfe, má šancu byť aj na tejto úrovni trojnásobným šampiónom," dodal podľa Eurosportu v inom rozhovore Ribeiro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pelé by mohol nastúpiť za Santos na MS klubov