Pavelec, Byfuglien a Crosby sa stali hviezdami týždňa

TASR|29. nov 2010 o 18:41

Český brankár Atlanty Ondřej Pavelec, jeho spoluhráč obranca Dustin Byfuglien a útočník Pittsburghu Sidney Crosby si v v pondelok podelili ocenenia pre tri hviezdy uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL.

NEW YORK. Český brankár Atlanty Ondřej Pavelec, jeho spoluhráč obranca Dustin Byfuglien a útočník Pittsburghu Sidney Crosby si v pondelok podelili ocenenia pre tri hviezdy uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL.

Pavelec zastavil v uplynulom týždni až 97 z 99 striel súperov a postaral sa o trojzápasovú víťaznú šnúru Thrashers na domácom ľade. Jeho zásluhou zvíťazila Atlanta už päťkrát v poradí. Týždeň odštartoval zlikvidovaním 32 z 33 striel pri triumfe 5:1 nad Detroitom. Nasledovalo štvrté čisté konto v kariére, ku ktorému sa dopracoval po 25 zákrokoch proti Montrealu (3:0) a úspešný týždeň zavŕšil osobným rekordom sezóne - 40 zákrokmi, s ktorými priviedol Thrashers k úspechu 4:1 nad Bostonom. Priemer inkasovaných gólov Čech znížil na 1,62 na zápas a percentuálnu úspešnosť zákrokov vytiahol na 94,9, čo ho radí na tretie miesto v rebríčku brankárov v obidvoch kategóriách. Na ľad sa pritom 23-ročný rodák z Kladna vrátil iba 30. októbra po troch týždňoch strávených zotavovaním po odpadnutí a následnom otrase mozgu, ktoré utrpel hneď v otváracom zápase ročníka.

Byfuglien sa v týždni stal najproduktívnejším obrancom s dvoma gólmi a štyrmi asistenciami, pričom zaznamenal aj piaty víťazný gól v sezóne. Prvenstvo mu patrí aj v celkovom hodnotení kanadského bodovania obrancov NHL - 25 bodov z 24 zápasov i v poradí strelcov zo zadných radov - deväť gólov. Crosby sa vyšplhal na prvú priečku v tabuľke produktivity profiligy po tom, čo nazbieral až sedem bodov za štyri góly a tri asistencie. Penguins pomohol k šnúre štyroch víťazstiev, vďaka čomu sa priblížili na rozdiel dvoch bodov k lídrovi Atlantickej divízie z Philadelphie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pavelec, Byfuglien a Crosby sa stali hviezdami týždňa