Česko viedol na ME, teraz bude trénerom Hancka či Štetinu

Pavel Vrba.
Pavel Vrba. (Autor: TASR)
TASR|3. feb 2021 o 21:30

Pavel vrba na konte aj titul s MŠK Žilina.

PRAHA. Pavel Vrba sa v stredu stal novým trénerom futbalistov Sparty Praha. Vystriedal odvolaného Václava Kotala a koučovať bude aj slovenských obrancov Lukáša Štetinu s Dávidom Hanckom.

Sparte momentálne patrí v tabuľke českej ligy tretie miesto s výrazným 12-bodovým mankom na vedúceho mestského rivala Slaviu.

Ciele mužstva sú ohrozené 

"Rozhodnutie o odvolaní trénera sa rodilo veľmi ťažko. Sme vďační za to, čo tréner pri práci s tímom dokázal. Na jar minulého roka stabilizoval mužstvo. 

S ním na striedačke sme získali po šiestich rokoch trofej a vrátili sme sa do európskych súťaží, čo bolo pre vývoj mužstva mimoriadne dôležité," povedal podľa serveru idnes.cz športový riaditeľ Sparty Tomáš Rosický.

V sobotu prišla Sparta o víťaznú sériu, keď v domácom prostredí prekvapujúco prehrala s tímom Bohemians 1905 Praha najtesnejším rozdielom 0:1.

"Dospeli sme k názoru, že sú ohrozené naše ciele pre zvyšok sezóny. Zároveň sme zaznamenali negatívny vývoj v hernom prejave. Preto sme k tomuto kroku pristúpili," vysvetlil Rosický.

Bol aj pri reprezentácii Slovenska 

Päťdesiatsedemročný Vrba viedol do októbra bulharského šampióna Ludogorec Razgrad. Predtým pôsobil aj ako tréner českej reprezentácie (2014-2016) a Viktorie Plzeň (2008-2013, 2017-2019), s ktorou získal tri ligové tituly.

Na Slovensku bol asistentom pri národnom tíme (2006-2007), na klubovej úrovni viedol Púchov (2004-2006) a Žilinu (2006-2008), ktorú doviedol v roku 2007 k slovenskému titulu.

"Mám rovnaké ambície, aké má vedenie klubu, na tom sme sa zhodli. Dali sme si časový harmonogram, ktorý chceme plniť. Budem sa snažiť, aby sme naplnili ambície vedenia a aby sme boli úspešní.

Teším sa na štvrtok, keď sa konečne stretnem s hráčmi a budeme na ihrisku. Prvé dojmy po príchode do Sparty sú zatiaľ každopádne príjemné," povedal Vrba na oficiálnom klubovom webe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Česko viedol na ME, teraz bude trénerom Hancka či Štetinu