Urazil český komentátor ženy? Jeho šéf sa kajá, sociálne siete živia kauzu

Pavel Čapek v štúdiu ČT Sport.
Pavel Čapek v štúdiu ČT Sport. (Autor: ČT Sport, reprofoto)
Michal Šášky|25. nov 2022 o 11:15

Pavel Čapek pravidelne vedie odľahčené rozhovory s divákmi.

DAUHA, PRAHA. „Česká televízia odvracia hanbu: Čapek urazil diváčku, Záruba sa ospravedlňuje!“ znie na Blesk.cz nadpis jedného z textov o majstrovstvách sveta.

Jeho hlavnou postavou je 64-ročný televízny redaktor Pavel Čapek, ktorý pravidelne moderuje futbalové štúdio a pri každej prestávke telefonuje aj so súťažiacimi divákmi.

Po zápase Kamerun - Švajčiarsko sa na druhej strane linky ozval nežný, dievčenský hlas.

Diváčka správne zodpovedala na položenú otázku a ako je pravidelne zvykom, Čapek s ňou zrealizoval aj malý rozhovor o zápase.

„Zápas sa mi páčil. Pozerala som až druhý polčas, ale prišlo mi to ako celkom dobrý futbal. Už tam boli asi aj lepšie, ale zlý futbal to nebol,“ povedala len 16-ročná diváčka.

Český komentátor bol možno mierne zaskočený dlhšou odpoveďou, od iných volajúcich často počuť ustráchaný tón a len pár slovné odpovede.

„No, to je na ženu veľmi kvalitné hodnotenie, musím vás pochváliť,“ povedal Čapek, ktorý sa snažil viesť odľahčený rozhovor a vyzdvihnúť mladú fanúšičku.

V ďalšej otázke pochválil jej vkus za tip, že sa majstrami stane Anglicko či Brazília. Rozhovor zakončili vo veselom a priateľskom tóne.

VIDEO: Pavel Čapek a rozhovor s diváčkou na ČT Sport

Podnet ku kauze však okamžite využili komentujúci ľudia na sociálnych sieťach, ktorí začali skúseného novinára kritizovať a moralizovali.

Hasiť to prišiel aj šéf komentátorskej sekcie Robert Záruba. „Nesprávna veta, ospravedlňujeme sa,“ reagoval v diskusii.

„Bolo to mienené ako kompliment, teda poklona s dobrými úmyslami,“ reagoval na ďalšie odkazy. Oficiálne stanovisko nebolo nutné.

Následne čelil od niekoľkých fanúšikov kritike, ktorá smerovala aj na ďalších jeho kolegov či údajne nízkej úrovne futbalového štúdia.

„Urážky píšete zbytočne. Pavel Čapek je skúsený a dobrý televízny žurnalista. Keďže sledujem zblízka vývoj adeptov športovej žurnalistiky, mám dosť dobrý prehľad a tiež na porovnávanie,“ uzavrel diskusiu Záruba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Urazil český komentátor ženy? Jeho šéf sa kajá, sociálne siete živia kauzu