Dybala chcel ujsť z Talianska. Bál sa štatistík úmrtnosti a preplnených nemocníc

Paulo Dybala.
Paulo Dybala. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. apr 2020 o 09:13

Futbalista sa lieči doma.

BRATISLAVA. Argentínsky futbalista Paulo Dybala je už desať dní oficiálne nakazený koronavírusom a jeho zotavenie je zatiaľ v nedohľadne.

U 26-ročného ofenzívneho hráča Juventusu Turín sa prejavujú klasické symptómy choroby ako sú kašeľ a problémy s dýchaním.

Uviedla to jeho priateľka Oriana Sabatiniová v rozhovore pre webovú stránku portugalského časopisu Caras.

Zároveň dodala, že ona nie je infikovaná.

"O víruse stále toho až tak veľa nevieme. Naši lekári nám radili, aby Paulo prestal trénovať a venoval sa iba oddychu. Lieky prakticky nemáme, dodali nám iba vitamíny a šumivé tabletky. Čo sa týka môjho stavu, mala som negatívny test, ale budú mi robiť ešte jeden," uviedla 23-ročná argentínska modelka a speváčka.

Oriana Sabatiniová zároveň odhalila pôvodný zámer, ako chceli s priateľom opustiť Taliansko.

"Chceli sme ísť do Dubaja v SAE, kde by nám nehrozilo nebezpečenstvo. V Taliansku je situácia zložitá, stačí sa pozrieť na štatistiky úmrtnosti a preplnené nemocnice.

Nakoniec sme však túto myšlienku zavrhli a rozhodli sa zostať v Turíne. Najmúdrejšie zo všetkého je teraz zostať doma a čakať, kým sa to všetko skončí," doplnila Sabatiniová, cituje ju aj taliansky Tuttosport.

Dybala hráva za Juventus Turín od roku 2015 a za ten čas nastrieľal 64 gólov. Bol súčasťou štyroch majstrovských tímov Juventusu v Serie A ako aj troch víťazných tímov v pohárovej súťaži Coppa Italia. Dvakrát s Juventusom získal aj Taliansky superpohár.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Dybala chcel ujsť z Talianska. Bál sa štatistík úmrtnosti a preplnených nemocníc