Murínová končí pri sestrách Fialkových, viesť ich bude český tréner

Sestry Paulína Fialková (vľavo) a Ivona Fialková.
Sestry Paulína Fialková (vľavo) a Ivona Fialková. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. máj 2021 o 10:28

Hasilla bude spolupracovať s Kuzminom.

BRATISLAVA. Pred začiatkom prípravy na olympijskú sezónu 2021/2022 došlo v slovenskej biatlonovej reprezentácii k viacerým zmenám. Tou najpodstatnejšou je koniec trénerky Anny Murínovej pri sestrách Paulíne a Ivone Fialkových.

Tie budú po novom trénovať spolu s Michalom Šimom, Šimonom Bartkom a Matejom Balogom pod vedením českého trénera Tomáša Kosa.

Budú mať aj kondičného trénera a fyzioterapeuta

"K tomuto tímu sa pripojí aj bežecký, resp. kondičný tréner Jakub Leščinský a fyzioterapeut pridelený VŠC Dukla.

Týchto päť športovcov bude pod dohľadom dvoch trénerov na streľbu aj beh a celú spoločnú prípravu s nimi strávi aj fyzioterapeut, čo je najmä pre mužov veľký krok vpred," informoval web slovenskybiatlon.sk.

Trénerka Anna Murínová.
Trénerka Anna Murínová. (Autor: TASR)

Druhý tím reprezentácie Slovenska budú tvoriť sestry Veronika a Júlia Machyniakové, Henrieta Horvátová, Lucia Michaličková, Lukáš Ottinger a pravdepodobne aj Tomáš Sklenárik pod vedením Lukáša Daubnera.

Aj táto jednotka má mať celú prípravu k dispozícii fyzioterapeuta. Jediným osamelým "vlkom" zostane Tomáš Hasilla, ktorý bude naďalej spolupracovať s Danielom Kuzminom.

Vozár: Zabezpečili sme najväčšie financie

"Sme veľmi radi, že po rokoch trendu, keď takmer každý chcel trénovať sám, sa konečne podarilo pospájať tímy a nastolili sme súdržnosť. Som rád, že vznikol spoločný tím Fialkových s chlapmi. Dokonca aj Daubnerova jednotka bude mať fyzioterapeuta, z čoho sa veľmi tešíme," povedal prezident SZB Peter Vozár.

"Absolútnou prioritou pre nás zostávajú zimné olympijské hry, majstrovstvá sveta juniorov a kadetov ako aj juniorské majstrovstvá Európy. Dali sme všetko do toho, aby sme zefektívnili prípravu.

Môžem povedať, že sa nám podarilo zabezpečiť historicky najvyššie financie pre seniorskú, ale aj juniorskú reprezentáciu. Len zväz mimo Dukly a Top tímov prispeje A-tímu sumou viac ako 50-tisíc eur a mládež porastie tiež bez top tímových prostriedkov na 30-tisíc," doplnil Vozár pre Slovenský biatlon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Murínová končí pri sestrách Fialkových, viesť ich bude český tréner