Päťkrát odmietol čínske peniaze. Falcao verí, že vyhrá Ligu majstrov

Falcao hrá v novej sezóne skvelo.
Falcao hrá v novej sezóne skvelo. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|14. mar 2017 o 23:06

AS Monako v stredajšej odvete osemfinále Ligy majstrov privíta Manchester City.

BRATISLAVA. Na necelých dvoch štvorcových kilometroch miniatúrneho kniežatstva žije viac ako 30-tisíc ľudí. Z nich však len každý šiesty je skutočný Monačan.

Prevahu majú cudzinci a jeden z najpopulárnejších je tréner AS Monako José Leonardo Nunes Alves Sousa Jardim. Portugalčan nikdy futbal na najvyššej úrovni nehral, je to fanatický teoretik. Napriek tomu vytvoril z AS momentálne najútočnejší tím v Európe.

Liga majstrov, streda:

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen,

/prvý zápas: 4:2, vysiela Digi sport 4/

AS Monako - Manchester City

/prvý zápas: 3:5, vysiela RTVS na Jednotke/

Zápasy sa začínajú o 20.45.

„Je to futbalový počítač. Má guráž vizionára, futbal vníma ako najvzrušujúcejšiu zábavu a vášeň,“ opísal trénera pre francúzske médiá Radamel Falcao, kapitán a najlepší strelec AS Monako.

„Od minulého leta som dostal asi päť ponúk z Číny. Zarobil by som oveľa viac. Ale odmietol som. Prvým dôvodom je Jardim a druhým tím. Som naň pyšný,“ dodal Falcao.

Klub z kniežatstva nastrieľal vo francúzskej lige senzačných 84 gólov, čo je o 26 viac ako druhý Paríž Saint Germain. V každom zápase dá v priemere takmer tri góly.

Vládne Francúzsku

„Ak niektorý tím dokáže streliť miliardu gólov, tak je to Monako. Vždy sa do šestnástky vrúti so šiestimi, siedmimi hráčmi a ich protiútoky sa veľmi ťažko bránia. Neviem, či proti nim vôbec niekto udržal čisté konto," upozornil Pep Guardiola, tréner Manchester City.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Päťkrát odmietol čínske peniaze. Falcao verí, že vyhrá Ligu majstrov