Pánika, Janusa aj Mikuša poslali tímy na farmu

Hokejista St. Louis Blues Adam Cracknell strieľa víťazný gól na 4:3 za chrbát Tampy Jaroslava Janusa.
Hokejista St. Louis Blues Adam Cracknell strieľa víťazný gól na 4:3 za chrbát Tampy Jaroslava Janusa. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. sep 2011 o 10:29

Vedenie hokejového tímu Tampa Bay Lightning sa rozhodlo v nedeľu poslať dvojicu slovenských hokejistov Richarda Pánika a Jaroslava Janusa do farmárskeho tímu Norfolk Admirals.

TAMPA.

Slovenské duo bolo súčasťou "veľkej čistky" v tíme Bolts, okrem nich poputovalo do štátu Virginia aj ďalších 24 hráčov, Čech Daniel Milan bude pokračovať v QMJHL v tíme Moncton Wildcats. V Tampe tak sezónu nezačne žiaden Slovák, keďže tretí hokejista v organizácii Lightning Vladimír Mihálik sa pred sezónou rozhodol uprednostniť KHL.

Dvadsaťročný Pánik už hral päť zápasov za Admirals v predminulej sezóne, väčšinu zámorskej kariéry ako i minulú sezónu však absolvoval v juniorskej Ontárijskej hokejovej lige (OHL).

Dvadsaťdvaročný Janus bude v bránke Admirals pravdepodobne kryť počas sezóny chrbát Dustinovi Tokarskému, ktorého tiež v nedeľu poslali do Norfolku.

Vedenie klubu NHL Toronto Maple Leafs v nedeľu zredukovalo káder prvého tímu až o 14 hráčov. Na farmu putuje aj slovenský obranca Juraj Mikuš. Maple Leafs uvoľnili na farmy aj ďalší troch Európanov - Nemcov Korbiniana Holzera, Marcela Müllera a švédskeho gólmana Marka Owuyu.

Dvadsaťdvaročný slovenský bek si na svoju premiéru v NHL ešte musí počkať, predchádzajúce dve sezóny absolvoval v mužstve Toronto Marlies v AHL, na svojom konte má trenčiansky odchovanec 124 duelov s bilanciou 9 gólov a 30 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánika, Janusa aj Mikuša poslali tímy na farmu