Pánika vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu, v jednej sezóne viac gólov ešte nedal

Hráči Chicaga sa radujú po jednom z gólov.
Hráči Chicaga sa radujú po jednom z gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. feb 2017 o 06:30

Marián Hossa v jedinom nočnom zápase nebodoval.

NEW YORK. Na stredajšom víťazstve hokejistov Chicaga na ľade Minnesoty 4:3 po predĺžení mal významnú zásluhu slovenský útočník Richard Pánik.

Rodák z Martina, ktorý 7. februára oslávil svoje 26. narodeniny, sa na triumfe Blackhawks podieľal gólom a asistenciou.

Dvanástym presným zásahom v tomto ročníku NHL, keď v 38. minúte pohotovo zasunul puk za Darcyho Kuempera, si ľavý krídelník utvoril kariérne maximum v jednej sezóne

Dosiaľ bolo jeho stropom jedenásť gólov v drese Toronta 2014/2015.

Stal sa treťou hviezdou duelu, v ktorom Chicago pretrhlo osemzápasovú šnúru prehier proti Minnesote.

V predĺžení o tom v presilovke rozhodol kapitán Jonathan Toews. Marián Hossa nebodoval. Pánik má po 55 stretnutiach ročníka na konte tucet gólov aj asistencií.

Chicago vyhralo tretí zápas po sebe a na lídra Západnej konferencie - práve svojho stredajšieho súpera - stiahlo manko na päť bodov.

"Bolo to veľké víťazstvo. Museli sme vyhrať, aby sme sa udržali na dohľad. Mali sme dobrý štart a vyšlo nám veľa vecí. Škoda, že sme v závere inkasovali vyrovnávajúci gól, ale najdôležitejšie bolo, že sme nakoniec získali dva body," povedal tréner Chicaga Joel Quennville.

Výsledok jediného stredajšieho stretnutia NHL:

Minnesota - Chicago 3:4 po predĺžení (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 22. Spurgeon (E. Staal, Niederreiter), 28. Parise (Coyle, Pominville), 57. Haula (Scandella, Niederreiter) - 11. Hartman (Hinostroza, Keith), 22. Schmaltz (Toews, PÁNIK), 38. PÁNIK (N. Hjalmarsson, Toews), 64. Toews (P. Kane, Keith)

/Marián Hossa odohral 15 minút a 17 sekúnd, raz vystrelil na bránu súpera a zaznamenal jeden mínusový bod, Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 14 minút a 35 sekúnd, strelil gól a raz asistoval, vyslal tri strely na bránu súpera a pripísal si dve trestné minúty/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánika vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu, v jednej sezóne viac gólov ešte nedal