Ovečkin sľúbil chorému fanúšikovi, že strelí gól. Dal ich hneď tri

Alexander Ovečkin opäť potvrdil svoju extratriedu.
Alexander Ovečkin opäť potvrdil svoju extratriedu. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. nov 2017 o 10:02

Nič viac som si ani nemohol želať, povedal po stretnutí Alex Luey, ktorý v dôsledku rakoviny prišiel o časť nohy.

WASHINGTON. Ruský hokejista Alexander Ovečkin pred sobotným zápasom s Torontom v zámorskej NHL sľúbil 13-ročnému fanúšikovi, že pre neho strelí gól. Slovo nielen dodržal, ale presadil sa hneď trikrát.

Zariadil triumf Capitals 4:2. "Nič viac som si ani nemohol želať," povedal po stretnutí Alex Luey, ktorý v dôsledku rakoviny prišiel o časť nohy.

Napriek hendikepu sa stále venuje hokeju, hráva za tím Niagara Falls Flyers.

"Veľmi ma potešilo, keď dal prvý gól. Druhý bol skvelý. V závere som bol nervózny či sa mu podarí skórovať aj tretíkrát. Bolo úžasné, že mu to vyšlo," dodal Alex Luey, ktorý sa pred zápasom stretol v šatni s celým tímom. Ovečkin mu tiež daroval podpísaný výstroj.

Ruský hokejista sa svojím prvým sobotňajším gólom (574. v kariére NHL) dostal pred Mikea Bossyho na 21. priečku historickej tabuľky najlepších kanonierov. Za Markom Recchim aktuálne zaostáva o jeden gól. Zároveň strelil už 217. gól v početnej výhode. V tomto smere sa zasa vyrovnal Mikoevi Gartnerovi a Jaromírovi Jágrovi na desiatom mieste profihistórie NHL.

Dovŕšením dvadsiateho hetriku v kariére deväť sekúnd pred koncom tretej tretiny do prázdnej bránky sa dostal na métu 18 gólov v tejto sezóne.

Dostal sa na čelo tabuľky strelcov ligy pred Nikitu Kučerova z Tampy Bay.

"Dostať sa pred Mikea Bossyho je niečo výnimočné. Moja rodina je na mňa hrdá, ale ja mám pred sebou ešte dlhú cestu," vravel Ovečkin na webe NHL.

"Mal som pocit, že má zasa 19 rokov. Verím, že čo najdlhšie zostane 19-ročný. Keď Alex korčuľuje, je to veľký a silný muž. A jeho strela? To je explózia z hokejky, strelecký výbuch," nešetril chválou tréner Capitals Barry Trotz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin sľúbil chorému fanúšikovi, že strelí gól. Dal ich hneď tri