Ovečkin po Chárovom zákroku netrénoval

SITA|29. jan 2009 o 02:22

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin je po utorňajšom tvrdom zákroku slovenského obrancu Zdena Cháru v poriadku. Dostal však voľno.

ARLINGTON. Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin je po utorňajšom tvrdom zákroku slovenského obrancu Zdena Cháru z Bostonu Bruins v poriadku, ale dostal povolenie vynechať stredajší tréning tímu NHL Washington Capitals.

"Chcem mu dopriať deň na pozbieranie sa. Je trochu ubolený, ale inak by sa nemalo nič diať. Pýtal som sa ho na to narazené rameno a odvetil, že nevidí problém," povedal kouč mužstva z americkej metropoly Bruce Boudreau. Rus by sa mal už vo štvrtok pripojiť k tímu.

Ovečkin prežil ťažké chvíle po kontakte s urasteným kapitánom "medveďov" Chárom. V 35. min slovenský obor "zahákoval" Rusa, ktorý sa pri nekoordinovanom páde ocitol na mantineli. Dvadsaťtriročný líder poradia strelcov profiligy 2008/2009 (zatiaľ 31 gólov) si narazil pravé rameno a hlavu a zostal po zákroku nehybne ležať. Po 15 sekundách sa zdvihol a odkorčuľoval na lavičku s tvárou v dlaniach. O niekoľko minút sa síce vrátil na ľad, ale pre problémy s pohyblivosťou pravého ramena zamieril opäť na striedačku a potom do šatne, pričom v tuneli hodil rukavice a prilbu nahnevane o zem. V tretej tretine sa Ovečkin vrátil do zostavy "Caps", ale nezabránil ich prehre 2:3 po predĺžení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin po Chárovom zákroku netrénoval