Otec tenistiek Plíškových Radek pôjde na 5 rokov do väzenia

SITA|17. sep 2012 o 14:44

Trest za podiel na falšovaní cigariet je právoplatný a 42-ročný Radek Plíšek dostal aj pokutu 300 000 Kč.

PRAHA. Otec 20-ročných českých tenisových sestier Karolíny a Kristýny Plíškových strávi podľa denníka Právo päť rokov za mrežami. Ak ju neuhradí, bude sedieť o šesť mesiacov dlhšie.

Polícia sa dostala na stopu organizovanej viac ako desaťčlennej skupiny v roku 2005. Škoda presiahla 51 miliónov Kč, referuje spomenuté periodikum. Ústecký krajský súd sa začal prípadom zaoberať vlani a tento rok na jar stanovil pre Plíška trest odňatia slobody na 5,5 roka.

Vrchný súd v Prahe následne mierne upravil ortieľ. Otec tenistiek trvá na svojej nevine a zotrváva na slobode v Lounoch.

"Jasné, máme otca doma," potvrdila Právu Karolína Plíšková s tým, že o otcovom odsúdení vie. "Ešte to nejako nie je doriešené," doplnila. Plíšek mal do výkonu trestu pôvodne nastúpiť 16. apríla, výsledok neúspešného odvolania dostal do rúk až teraz.

Obe sestry Plíškové počas juniorského obdobia svojich kariér získali grandslamový titul medzi dievčatami: praváčka Karolína na Australian Open 2010 a ľaváčka Kristýna na Wimbledone v rovnakej sezóne. Karolína momentálne figuruje na 113. priečke v seniorskom renkingu WTA, Kristýne patrí 104. pozícia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Otec tenistiek Plíškových Radek pôjde na 5 rokov do väzenia