Otáznik nad štvrtkovým štartom Mintála v Bukurešti

SITA|4. okt 2007 o 13:29

NORIMBERG 4. októbra (SITA) - Nad štvrtkovým štartom slovenského ofenzívneho stredopoliara Mareka Mintála v drese nemeckého prvoligového klubu 1. FC Norimberg v odvetnom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže ...

NORIMBERG 4. októbra (SITA) - Nad štvrtkovým štartom slovenského ofenzívneho stredopoliara Mareka Mintála v drese nemeckého prvoligového klubu 1. FC Norimberg v odvetnom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/2008 na pôde rumunského tímu Rapid Bukurešť (16.00, prvý duel 0:0) visí otáznik. Dôvodom sú opätovné problémy 30-ročného "Fantóma" z Bytčice s narazeným priehlavkom. Bývalý hráč MŠK Žilina utrpel indispozíciu 22. septembra v bundesligovom zápase s Hamburgom (0:1), ale už po štyroch dňoch v ďalšom súboji najvyššej dlhodobej súťaže dal Leverkusenu gól z pokutového kopu (1:2). Ďalší presný zásah pridal minulú sobotu do siete Šestákovho Bochumu (3:3).

Okrem kráľa strelcov I. bundesligy 2004/2005 je momentálne diskutabilná aj využiteľnosť Ivana Sajenka a Angelosa Charisteasa. Dlhodobo chýba Róbert Vittek, takže trénerovi Hansovi Meyerovi sa prakticky rozsypala ofenzívna zložka. Navyše, na pondelňajšom tréningu sa zranil brankár Daniel Klewer a s určitosťou budú absentovať aj Lars Jacobsen a Javier Horacio Pinola. Úradujúci držitelia Nemeckého pohára dokonca v stredu odcestovali na Balkán s tvrdením, že sami seba považujú za jasných outsiderov. "Musíme sa nejako pretrmácať k zimnej prestávke," vyhlásil športový riaditeľ mužstva zo štadióna easyCredit Martin Bader a skromne dodal: "Do konca jesennej časti sezóny by sme v bundeslige chceli mať na konte osemnásť bodov. Na jar treba pridať dvadsaťdva bodov. Štyridsať bodov by nám malo stačiť na približne desiate, jedenáste miesto v tabuľke a všetko bude sedieť."

Pred duelom s Rapidom Bader podotkol: "Chlapcov súčasná neľahká situácia zomkla. Je to mužstvo, v ktorom všetko pasuje. Prípadný úspech v Bukurešti by nám vari poskytol vietor do plachiet." Norimberg sa už v nedeľu v lige predstaví v Mníchove proti Bayernu. Z doterajších ôsmich stretnutí nazbieral len 6 bodov za 1 víťazstvo a 3 remízy a figuruje na delenej 16. priečke v tabuľke.


Nachádzate sa tu:
Domov