Ostrava nie je Riga. Lotyšskí fanúšikovia si museli zbaliť vlajku Ukrajiny, zmizla aj ruská

Momentka zo zápasu Lotyšsko - Kazachstan.
Momentka zo zápasu Lotyšsko - Kazachstan. (Autor: TASR)
Sportnet|15. máj 2024 o 13:42

Fanúšikovia môžu byť v arénach MS len s vlajkami účastníkov turnaja.

OSTRAVA. Organizátori majstrovstiev sveta 2024 v hokeji v Ostrave nechali odstrániť ukrajinskú vlajku, ktorá visela v hľadisku vedľa lotyšskej počas utorňajšieho zápasu Lotyšsko - Kazachstan.

Informáciu priniesla ruská tlačová agentúra TASS. Vlajku bolo vidieť v hľadisku aj v sobotu na zápase Lotyšsko - Poľsko.

Správu potvrdil pre Sportnet aj Štěpán Sedláček z organizačného výboru MS v Ostrave.

„Podľa pravidiel IIHF sú v hľadisku prípustné iba vlajky účastníkov turnaja. Iné musia byť odstránené. V utorok to bola vlajka Ukrajiny, aj vlajka Ruska. Tieto informácie sú súčasťou návštevného poriadku a fanúšikovia nákupom vstupenky súhlasia s jeho dodržiavaním.“

Minulý rok však ukrajinské vlajky v Rige, ktorá bola jedným z dvoch dejísk MS, v aréne boli. „Vzhľadom na našu pozícii povolíme vyvesovanie ukrajinských vlajok, získajú rovnaký status ako vlajky Lotyšska,“ citoval pred turnajom lotyšský web Delfi šéfa organizačnej komisie usporiadateľov MS Edgarsa Buncisa.

Na MS 2022 v Tampere, krátko po ruskej invázii na Ukrajinu, skupinka českých fanúšikov vyriešila zákaz po svojom.

Medzi dve české vlajky vyvesila veľkú bielu plachtu s nápismi BLUE COLOUR (modrá farba) a YELLOW COLOUR (žltá farba) aby vyjadrili podporu Ukrajine.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Ostrava nie je Riga. Lotyšskí fanúšikovia si museli zbaliť vlajku Ukrajiny, zmizla aj ruská