Oremus skončil ako tréner Vítkovíc, nahradil ho Svozil

Oremus je zároveň asistentom trénera slovenskej reprezentácie.
Oremus je zároveň asistentom trénera slovenskej reprezentácie. (Autor: archív SITA)
SITA|3. nov 2014 o 13:24

Je to logické keď tím prehrá dvanásť z osemnástich zápasov, povedal generálny manažér klubu.

OSTRAVA. Trénerom hokejistov českého tímu HC Vítkovice Steel už nie je Slovák Peter Oremus. Podľa oficiálneho webu ostravského klubu sa 44-ročný kouč (nar. 5. septembra 1970) dohodol na ukončení vzájomnej spolupráce.

"Museli sme siahnuť k takémuto kroku. Vo chvíli, keď tím prehrá dvanásť zápasov z osemnástich, je to logické. Peter k nám prišiel pred dvoma rokmi v podobnej situácii, vtedy dokázal mužstvo nakopnúť a splnil svoju prácu," uviedol generálny manažér Vítkovíc Petr Husička.

Oremus prevzal tím v novembri 2012 po odvolaní Mojmíra Trličíka. "Taký je športový a hokejový život. Naše výsledky boli zlé napriek vydarenému štartu sezóny. Bohužiaľ, prišli zranenia, niekoľko zápasov, ktoré sme 'stratili' v posledných minútach tretích tretín a potrebné body nám chýbali."

"Ja to beriem, s vedením sme sa dohodli. Vo Vítkoviciach som prežil dva krásne roky," poznamenal šuriansky rodák Oremus, ktorý v minulosti viedol Skalicu a Nitru. V súčasnosti je asistentom trénera v slovenskej reprezentácii.

Novým trénerom je Svozil

Novým trénerom Vítkovíc sa stal Ladislav Svozil. Informuje o tom oficiálny web ostravského klubu, v ktorom nový kouč doteraz pracoval ako športový manažér.

"Ponuka ma, samozrejme, potešila. Som vítkovický patriot a chcem tímu pomôcť zdvihnúť sa. Verím mu, lebo má potenciál, koniec koncov to ukázal v úvode sezóny, len tomu treba dať nový impulz, motiváciu a odraziť sa nahor," uviedol 56-ročný tréner (nar. 8. mája 1958), ktorý na Slovensku viedol Poprad aj Zvolen.

sita

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Oremus skončil ako tréner Vítkovíc, nahradil ho Svozil