Poprad naďalej stúpa v tabuľke, zo zvolenského ľadu berie všetky tri body

Momentka zo zápasu Zvolen - Poprad.
Momentka zo zápasu Zvolen - Poprad. (Autor: FB/ HK Poprad)
Sportnet, TASR|28. dec 2023 o 20:18

Hokejisti Popradu poskočili na 4. miesto v tabuľke.

Tipos extraliga - 30. kolo

HKM Zvolen - HK Poprad 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 44. M. Hults (Zuzin, R. Bondra) - 10. Dmowski (Peresunko, Kotvan), 19. Calof (Urbánek, Brincko), 24. Coulter (Dmowski, Betker), 60. Dmowski (Coulter, Calof)

Rozhodovali: M. Novák, Fridrich – Bogdaň, Ordzovenský, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2086

Zvolen: Kupsky – Mudrák, C. Hults, Kubka, Rauhauser, Hain, Sládok, Harborák – Mucha, M. Hults, R. Bondra – Marcinek, Šiška, Zuzin – Kolenič. Langkow, M. Hecl – Csányi, V. Fekiač

Poprad: Vay – O. Turan, McFadden, Brincko, Kotvan, D. Brejčák, Betker – Svitana, Urbánek, Calof – Kukuča, Coulter, Dmowski –– Peresunko, Matej Paločko, Melcher – Česánek, M. Halama, Przygodzki

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen prehrali vo štvrtkovom 30. kole Tipos extraligy s HK Poprad 1:4 a pod taktovkou dočasného trénera Norberta Javorčíka prvýkrát po troch dueloch nebodovali.

Naopak hostia bodovali štvrtýkrát za sebou a pripísali si deviatu výhru z uplynulých jedenástich duelov, vďaka čomu sa dostali na štvrté miesto v tabuľke.

Domáci nastúpili bez zraneného kapitána Viedenského a k tomu na poslednú chvíľu vypadol zo zostavy pre zdravotné problémy Kašlík, hoci sa na rozcvičke zúčastnil.

Poprad sa v prvej tretine ujal vedenia v presilovke, keď z kruhu namieril presne Dmowski a minútu pred prestávkou tečom zvýšil na 2:0 Calof.

Podtatranci mali lepší nástup aj do stredného dejstva, keď z nenápadnej akcie z kruhu švihom pridal tretí gól Coulter.

Domáci znížili v tretej tretine v presilovke z kruhu Mitchom Hultsom. V závere hrali v šestici bez brankára, dráma sa však napokon nekonala, lebo Dmowski poistil výhru hostí.

Hlasy po zápase

Norbert Javorčík, tréner HKM Zvolen: "Poprad vstúpil do duelu dynamickejšie, ťahalo sa to s nami celú vyše polovicu zápasu, ale aj vzhľadom na našu zdravotnú situáciu v tíme sme dokázali dvihnúť hlavy, zabojovať a snažili sme sa s tým nepriaznivým priebehom niečo urobiť.

Objektívne však musím povedať, že Poprad mal po celý čas veľmi dobrý pohyb, jeho hráči pôsobili dynamicky a my sme s tým mali problémy. Nedokázali sme si vytvárať čisté šance. Bojujeme s nejakými virózami. Musíme teraz hlavne dobre zregenerovať, posilniť sa ohľadom zdravotného stavu a pripraviť sa dobre na ďalší zápas o dva dni s Popradom."

"Peťo Zuzin má skúsenosti s kapitánskou funkciou, zobral to z dobrého konca, snažil sa nahradiť Marekove líderské schopnosti. A čo sa týka prehratých buly, súvisí to s dynamikou, so vstupmi na jednotlivé striedania. Podarilo sa nám vyhrať iba pár vhadzovaní z tých kľúčových. Od začiatku sme tak boli akoby bez puku, ale i napriek tomu sme sa snažili nájsť rôznymi spôsobmi cestu k víťazstvu."

Peter Zuzin, útočník HKM Zvolen: "Mali sme tri presilovky, využili sme jednu. Rozhodli aj nepremenené šance, aj keď ich veľa nebolo. Ak sme sa však do šance dostali, tak bola vyložená. Škoda, že sme ich nevyužili, ale škoda aj inkasovaných gólov. Poprad sa po vedení snažil zabrať stredné pásmo a hrať jednoduchší hokej. ´Vyčipovával´ puky von z pásma, proti tomu sa ťažko hrá, stálo nás to veľa síl. Ak mužstvo od začiatku prehráva, musí vynaložiť viac síl a to nás stálo zápas. Zdravotná situácia v šatni je ešte ako tak dobrá. Dúfam, že sa to nezhorší a teraz nás to nepoloží a zvládneme sobotňajší zápas v Poprade. Potom tam budú dva dni oddychu pred tréningom, tak by sa mohol každý z nás dať dokopy zdravotne."

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: Zvolen - Poprad dnes (hokej, 30. kolo, Tipos extraliga, štvrtok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
28.12.2023 o 18:00
30. kolo
Zvolen
1:4
(0:2, 0:1, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Poprad
Prehľad
Góly a asistencie: 44. M. Hults (Zuzin, R. Bondra) – 10. Dmowski (Peresunko, Kotvan), 19. Calof (Urbánek, Brincko), 24. Coluter (Dmowski, Betker), 60. Dmowski (Coulter, Calof). Rozhodca: Novák, Fridrich – Bogdaň, Ordzovenský (video – Jonák). Diváci: 2086.
Prenos
Poprad šiel od začiatku za víťazstvom. Strelil prvý gól, v závere prvej tretiny pridal šťastný druhý gól a to bol základ jeho dnešného víťazstva. V druhej tretine pridal tretí gól a tretiu tretinu už iba bránil vedenie. Zvolen oslabený o Viedenského a Kašlíka dnes bol slabším tímom a víťazstvo Popradu je absolútne zaslúžené. Ďakujem za pozornosť, dočítania nabudúce a všetko dobré do Nového roku...
Koniec zápasu.
59:20
goalPoprad dal gól! Rozhodnuté. Hostia na vlastnej modrej získali puk, chceli ho vyviesť, hráč bol podrazený. Následne vzal puk RYAN DMOWSKI, prešiel do útočnej tretiny, kľučkou opil dvojicu obrancov a krásne zaviezol puk do prázdnej brány – 1:4.
Asistovali Tyler Coulter a Andrew Calof.
59:11
Zuzinova strela z veľkého uhla, tečovaná a puk končí na ochrannej sieti.
58:44
Oddychový čas pre tím HK Poprad.
58:33
Zvolen dlho váha so strelami, chce to doviesť až do brány. Až teraz Rauhauserov pokus, ktorý Vay zbadal na poslednú chvíľu.
58:04
Zverenci Todda Bjorkstranda pod tlakom vyhadzujú puk cez všetky čiary len na zakázané uvoľnenie. Malá výhoda pre Zvolen, lebo hostia nemôžu striedať.
57:34
Zvolen v útočnej tretine, ale stále iba bojuje o puky a nevie sa usadiť.
56:22
Vay skúšal gól cez celé ihrisko, ale Cole Hults ako posledný bek puk chytá.
56:01
Kupsky odvolaný z brány, Zvolen v šestici a navyše vyhral buly.
56:01
Oddychový čas pre tím HKM Zvolen.
56:01
Zvolen sa teraz len veľmi ťažko dostáva do šancí, skôr sa bojuje o puky pri mantineloch.
Dnešné stretnutie sleduje 2086 divákov.
55:09
Poprad iba pretečúva puky do útočnej tretiny a snaží sa hru držať čo najďalej od vlastnej brány. Rozumné a hlavne účinné. Navyše čo kľúčové, tak Popradu tento zámer aj vychádza.
54:01
Zuzin ušiel po pravom krídle a pekne hľadal Mitcha Hultsa, tomu chýbalo viac pokoja a času v zakončení.
53:44
Mudrákove nahodenie na bránu spoza červenej. Vay nemal komu rozohrať a tak nasleduje buly.
53:28
Aktuálne na strely 29:23 a na buly dominujú hostia 16:26.
53:28
Prerušená hra v strednom pásme, domáca nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
53:18
Po nepresnej rozohrávke Kamzíkov sa pískalo zakázané uvoľnenie a hra sa vracia do ich obranného pásma. Vhadzovať sa bude po pravici Adama Vaya.
53:11
Poprad hrá už iba totálnu údržbu, nehrnie sa vôbec do útoku, má nahrané a bráni dvojgólové vedenie.
51:46
Teraz mali Popradčania obrovské šťastie. Hecl posielal puk bekhendom po ľade pred bránu a Popradčan Brincko si ho korčuľou takmer tečoval do vlastnej siete.
50:30
Vayovi pribúdajú zásahy v rýchlom tempe, výborná strela Šišku z ľavého krídla na betón Vaya. Maďarský gólman iba vyráža pred seba, akurát že Zvolen medzi kruhmi nemal nikoho na dorážku.
49:15
Langkow hľadal pred bránou Muchu, ale ten bol ukážkovo prikrytý a k puku sa ani nedostal. Výborná defenzíva Popradu.
48:19
Krásny výpad mudráka, v strednom pásme urobil peknú kľučku a v rýchlosti si to namieril do útočnej tretiny. Následne vystrelil, ale namieril nad bránu.
46:52
Hra plynie rýchlo a hráme dlho bez prerušenia, Zvolen aktívnejší, ale žiadnu šancu sme posledné minúty nevideli.
44:59
Zvolen posmelený gólom ožil a má momentálne trochu viac z hry, ale pochopiteľne v hre päť na päť sa šance rodia oveľa menej častejšie.
43:36
goalZvolen dal gól! MITCH HULTS to vyskúšal z rovnakého miesta z ľavého kruhu ešte raz a tentokrát sa už nemýlil a prestrelil Vaya na vyrážačku – 1:3.
Asistovali: Peter Zuzin a Radovan Bondra.
42:54
Až teraz zakončenie Zvolena, ale Mitch Hults triafa iba gólmana hostí.
42:17
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Coulter – 2 min., sekanie.
41:11
Zvolen začal tretiu tretinu aktívnejšie, Zuzinova strela z pravého kruhu, ale nad bránu.
40:29
importantŠanca Zvolena. Mudrák zadovkou spoza brány našiel pred bránou Hecla, ktorý aj z prvej zakončil. Nasledoval však úžasný Vayom semofor, krásne zákrok.
40:02
Úvodné buly tretej tretiny vyhral domáci Mitch Hults.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:45.
Štatistiky po druhej tretine:
Strely na bránu: 23-22
Vhadzovania: 12-24
Vylúčenia: 3-3
Presilovky: 0-1
Oslabenia: 0-0
Priebeh hry sa v podstate veľmi nezmenil ani v druhej časti hry. Zvolenské šance zostali nepremenené a hostia pridali ďalší gól Coulterom. Ak sa pozrieme na strelcov tak zistíme, že všetky góly Popradu dali legionári a práve tí sú rozdielovými hráčmi v zápase. Zatiaľčo v iných mužstvách týchto hráči strieľajú góly a rozhodujú zápasy, tak tí Zvolenskí sú aktuálne úplne bez formy.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:46
Hain vytečoval krížnu prihrávku hostí na ich striedačku.
38:31
importantOborvská šanca Zvolena v prečíslení dvoch na jedného. Hecl si položil obrancu, ale jeho prihrávku Bondra poslal iba vedľa brány.
36:59
Veľký tlak Popradu a z domácimi to teraz nevyzeralo dobre, nakoniec ale striedanie ustáli bez gólu. Celkovo ale okrem Zuzina je Zvolen dosť bezzubí. Ostatní hráči sú zatiaľ slabší ako súper.
36:15
importantVeľká šanca Popradu, prihrávka z ľavého kruhu na nabehnutého Kotvana a jeho pokus končí na pravej tyčke!
34:48
Zvolenu aktivitu nikto neberie, aj vedie na strely už zase, aktuálne 22:18, ale čo sa týka efektivity, tak tam sú domáci hráči dosť po zadu. Poprad kontroluje priebeh a drží si náskok.
33:55
Naopak teraz Poprad takmer minútu držal Zvolenčanov v šachu a domáca lajna to ledva prežila.
32:34
Zvolen zvyšuje početnosť streľby a je teraz aktívnejší, ale strely sú to také, no nie veľmi nebezpečné, tak ako teraz Hecl.
32:16
Hostia v plnom počte.
31:42
Zvolen v presilovke málo strieľa, kombinuje najmä krížnymi prihrávkami, ktoré ale k ničomu neviedli, nuž a keď už niekto vystrelí, Popradčania strely vždy stihnú zblokovať.
31:06
Sledujeme asi najlepšiu presilovku Zvolena, ale zatiaľ sa domáci do vyloženej šance nedostali.
30:16
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
McFadden – 2 min., nedovolené bránenie.
30:12
Kolenič si aktívnym korčuľovaním vypýtal faul McFaddena. Nasleduje druhá presilovka Zvolena.
29:20
Tlak Zvolena, Marcinekova strela od modrej, ale pred Vayom bola doslova diaľnica, cez ktorú krásne videl celú dráhu puku.
28:28
M.Hults vyhral buly na brata Colea a jeho strela po teči pred bránou takmer skončila v sieti.
28:24
Kolenič zaviezol puk do pásma a po zadnom mantineli puk dostal na modrú k Hainovi, jeho nahodenie od modrej ale Vay chytá.
27:54
Rozohrávka zvolenských obrancov skončila zakázaným uvoľnením. Nasleduje buly pred Jakeom Kupskym.
27:28
Rýchly Peresunko prešprintoval domáceho obrancu a strieľal po ľade, Kupsky vyráža.
26:12
importantŠanca Popradu. Prečíslenie dvoch na jedného, Dmowski prihrával Kukučovi do prázdnej brány, ale Colte Hults jeho prihrávky vypichol.
26:08
Aktuálne na strely 12:17.
25:45
Tlak Zvolena, ďalšia Šiškova šanca, následne Hain strieľal od modrej, ale zlomil pri strele hokejku.
25:00
Juraj Šiška sa ocitol v šanci sám pri ľavej tyčke, aj si položila Vaya, ale prekonať sa mu ho nepodarilo.
23:48
goalPoprad dal gól! Dmowskiho prvý pokus ešte Sládok zblokoval, odrazený puk si ale dokorčuľoval voľný TYLER COULTER a zavesil ho do pravého horného rohu – 0:3.
Asistovali Ryan Dmoskwi a Ben Betker.
23:02
Šiškova kľučka na modrej čiare bola naviac, ofsajd.
21:50
Tečovana Betkerova strela, Kupsky vyráža do rohu, no Poprad zastáva v držaní puku.
20:51
Mudrák vysunul po ľavej strane Bondru, ktorý ale zakončuje nad bránu.
20:02
Úvodné buly druhej tretiny vyhral domáci Mitch Hutls.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:55.
Štatistiky po prvej tretine:
Strely na bránu: 12-13
Vhadzovania: 7-11
Vylúčenia: 3-2
Presilovky: 0-1
Oslabenia: 0-0
Strelecky vyrovnaná tretina končí lepšie pre efektívnejších hostí. Skóre otvoril Dmowski v presilovke a druhý gól po šťastnom teči pridal Calof. Aj domáci mali nejaké šance, ale prekonať Vaya sa im zatiaľ nepodarilo. Po prvej tretine teda 0:2.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:44
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Sládok – 2 min., vrazenie na mantinel.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kukuča – 2 min., sekanie.
19:44
Tak nakoniec sa ešte posudzuje či to nebude vyšší trest a na trestnej lavici tiež sedí Kukuča, fakt netuším. Musíme počkať na udelenie trestov.
19:35
Dmowski zaviezol puk do pásma, udržal sa na puku proti domácej trojici a ešte niekde v akcii domáci aj faulovali, lebo hlavní rozhodcovia vylučujú domáceho Sládoka.
18:42
goalPoprad dal gól! Zvolen zle vyhodil puk. Pred modrou ho Brincko zachytil a následne Urbánek ho okamžite vystrelil na bránu. Pred bránou puk do siete tečoval ANDREW CALOF – 0:2.
Asistoval Jakub Urbánek.
18:31
Po nepresnej rozohrávke Zvolenčanov sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme. Nasleduje buly po ľavici Jakea Kupskyho.
17:59
Rýchly protiútok Zvolena, Mudrák síce dobre potiahol puk, ale akcia u Hecla skončila nepresnou prihrávkou do rohu.
16:11
Naopak teraz je v tlaku Poprad a Daniel Brejčák vystrelil dve veľmi nebezpečné strely od modrej, z ktorých obe mohli byť gólové.
15:50
Zvolen od začiatku na strely prehrával, ale po tomto striedaní ich už otočil a vedie už 12:10.
15:38
Zrejme asi zatiaľ najväčší tlak domácich, hostia sa však dva krát hodili do prihrávky, respektívne ju vypichli. Na konci striedania zblokovaná strela Mudráka.
14:50
Cole Hults pálil od modrej a Vay teraz puk vyložene iba trafil, vôbec ho totiž nevidel.
13:30
Kotvanova nahodenie na bránu a keďže Matej Poločko pre bránou tienil, Kupsky takmer inkasoval.
12:35
Hostia v plnom počte.
12:21
Pokus Mitchu Hultsa bol zblokovaný a následne Poprad puk vyhadzuje.
11:50
Šanca HKM Zvolen. Hecl dostal prudkú prihrávku do Zuzina k ľavej tyčke, nepodarilo sa mu však vystreliť z prvej a následná strela už úspešná nebola, pretože Vay sa stihol presunúť.
11:05
Zvolen si prihrávkami rozhýbal Popradskú obranu, nakoniec zakončoval Zuzin, Vay puk vyrazil pred seba a následne kryje aj domácu dorážku.
10:35
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Vay – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
10:35
Domáci sa už už dostávali do brejku, Muchovi však na prihrávku chýbali nejaké centimetre. Každopádne Vay musel vykorčuľovať z brány a puk rozohrať. Žiaľ rozohral ho do hľadiska.
10:12
Poprad vyhral buly v útočnom pásme a Kotvan okamžite pálil od modrej, ale mimo brány.
09:54
Nebezpečné nahodenie Muchu od ľavého mantinelu, strela bola dobre mierená a aj prudká, ale Vay bol na mieste, kde mal byť.
09:02
goalPoprad dal gól! Poprad využíva druhú poskytnutú presilovú hru. Odrazený puk sa z pravej strany dostal na ľavý kruh na hokejku RYANA DMOWSKIHO a ten strelou pod brvno na vyrážačku prestrelil presúvajúceho sa Kupskyhpo – 0:1.
08:38
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Mucha – 2 min., nedovolené bránenie.
08:38
Tlak Zvolena, Mudrákova strela od modrej, domáci zostali na puku a následne prišiel útočný faul.
07:48
Domáci v plnom počte.
07:03
Kotvanovi na modrej ušiel puk do stredného pásma, Poprad môže začať všetko odznovu.
06:25
Coulter si prevzal pri pravej tyčke, potiahol ho pred bránu a vystrelil na opačnú tyčku, Kupsky vyráža.
05:48
Veľmi prísne vylúčenie, zrejme to ani nebol faul.
05:48
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Hain – 2 min., podrazenie.
05:37
Brinckove nahodenie, Kupsky puk iba vyrazil pred seba, ale Česánek v dorážke neuspel.
05:10
Ďalšie domáce zakončenie. Langkow vletel do pásma a keďže všetci spoluhráči boli obsadení skúsil to švihom spoza obrany hostí. Vay puk kryje v rozkľaku.
04:18
Zuzin zaviezol puk do pásma, poslal puk na ľavé krídlo Šiškovi a jeho strela švihom končí vo Vayovej lapačke.
02:51
importantCalof zadovkou poslal puk pred bránu Urbánkovi a ten práve zahodil čistú tutovku a zrejme Kupskyho zákrok, bola to neprehľadná situácia.
01:58
Až teraz prvý pokus na bránu, ale Zuzin atakovaný iba ľahko nahodil puk na bránu.
01:20
Domácim sa v rozcvičke zranil Kašlík, na jeho mieste hrá Miroslav Mucha.
01:05
Klasika, opatrný úvod, rýchle striedania. Teraz domáca hra so zdvihnutou hokejkou.
00:02
Úvodné buly stretnutia vyhral Urbánek.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Nasleduje hymna SR a po nej sa nám zápas začne. Prajem Vám príjemný športový zážitok Vážení športoví priatelia...
Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: Kupsky (Trenčan) – C. Hults, Mudrák, Rauhauser, Kubka (A), Sládok, Hain, Haborák – R. Bondra, M. Hults, Kašlík – Zuzin (C), Šiška, Marcinek – Hecl, Langkow (A), Kolenič – Csányi, V. Fekiač, Mucha
Tréner: Norbert Javorčík

HK Poprad: Vay (Rabčan) – McFadden, Turan, Kotvan (A), Brincko, Betker, D. Brejčák (C) – Dmowski (A), Coulter, Kukuča – Calof, Urbánek, P. Svitana – Melcher, Matej Paločko, Peresunko – Przygodski, M. Halama, Česánek – Bodnár
Tréner: Todd Bjorkstrand

Rozhodca: Novák, Fridrich – Bogdaň, Ordzovenský (video – Jonák).
Príjemný podvečer zo Zvolena...
Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní 30.kola Tipos extraligy HKM Zvolen – HK Poprad. My vám zo stretnutia pod Pustým hradom opäť prinášame textový prenos, vďaka ktorému vám určite neunikne nič podstatné. Ako vždy vás od modrej čiary zdraví Števo Lasab.

Zvolen sa v utorkom Štefanskom kole síce vytrápil s Liptovským Mikulášom, ale nakoniec ho zdolal 2:1 a pripísal si tri dôležité body. Drží teda krok s prvou šestkou a i keď je na šiestom mieste na tretie Košice stráca iba jediný bod, tak je to na vrchu tabuľky tesné. Dnes čaká Rytierov ďalší "šesťbodový" zápas s Popradom, po ktorom sa už HKM môže posunúť v tabuľke konečne hore. Otázny je štart domáceho kapitána Mareka Viedenského, ktorý nedohral utorkové stretnutie.

Poprad mal v utorok dobre našliapnuté na výhru. Doma viedol s Banskou Bystricou po prvej tretine 2:0. Nakoniec ale o vedenie prišiel a v predĺžení inkasoval gól na 2:3. Poprad zatiaľ v prebiehajúcej sezóne Zvolen zdolal v oboch stretnutiach. Naposledy práve na Zvolenskom ľade 26.novembra 1:5, to však bolo v čase asi najväčšej Zvolenskej krízy, ktorá je aspoň čo sa týka, výsledkov už preč.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad naďalej stúpa v tabuľke, zo zvolenského ľadu berie všetky tri body