Slovenskí mladíci deklasovali Anglicko a obhájili Challenge Trophy

Slovenskí futbalisti sa spolu s realizačným tímom radujú z trofeje.
Slovenskí futbalisti sa spolu s realizačným tímom radujú z trofeje. (Autor: TASR)
Sportnet|8. nov 2017 o 17:00

Slovenská futbalová reprezentácia do 23 rokov si pripísala cenný úspech.

Challenge Trophy 2017 - finále:

Slovensko U23 - Anglicko "C" 4:0 (1:0)

Góly: 37. Oršula, 47. Ivan, 52. Faško, 69. Herc

ŽK: Skovajsa (SR), ČK: 42. Cartwright (Ang.), rozhodovali: Jonasson - Tryggvason, Arnason (všetci Isl.), 2215 divákov.

Slovensko U23: Jakubech (46. Greif) - Šatka, Niňaj, Valjent, Skovajsa - Huk - Oršula (46. Faško), Chrien (57. Herc), Ivan (75. Černák), Paur - Šafranko (66. Tupta)

Anglicko "C": Smith (82. Hall) - Cartwright, John, Wynter, Ferguson - Croasdale, Gallagher (67. Powell) - Barratt (46. Ward), Rees (46. Johnson), Okenabirhie (76. Afalayan) - Ferrier

ŽIAR NAD HRONOM. Slovenská futbalová reprezentácia do 23 rokov zvíťazila nad anglickým "C" tímom 4:0 vo finále Challenge Trophy a obhájila prvenstvo v tejto dlhodobej súťaži pôvodne zriadenej pre poloprofesionálne tímy.

Zverenci trénera Pavla Hapala rozhodli o svojom triumfe skvelou pätnásťminútovkou na rozhraní prvého a druhého polčasu, keď strelili tri góly.

V slovenskom tíme sa predstavili ôsmi futbalisti, ktorí počas letného európskeho šampionátu do 21 rokov v Poľsku dobrými výkonmi opantali celé Slovensko a len tesne nepostúpili do semifinále.

Hráči hádzali Hapala do vzduchu. Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Anglicko: fotogaléria

9.11.2017

Mohli vyhrať aj vyšším rozdielom

Úvodný gól zápasu hraného na vypredanom štadióne v Žiari nad Hronom strelil v 37. minúte Filip Oršula, útočník Slovana Bratislava poslal loptu do siete s prispením jedného z obrancov Anglicka.

O tri minúty neskôr Jakub Paur nepremenil pokutový kop po faule na Lukáša Skovajsu (lopta sa odrazila od brvna nad bránku), ale tento moment nezanechal negatívne stopy na výkone Slovákov.

Od 42. minúty hrali Angličania bez vylúčeného Andrewa Cartwrighta, ktorý fauloval Dávida Ivana.

Hneď po zmene strán sa po peknej kombinácii presadil práve stredopoliar Sampdorie Janov Ivan a v 52. minúte pridal tretí zásah do siete Anglicka, ktorého výber tvorili hráči z nižších súťaží, striedajúci Michal Faško (Grasshoppers Zürich).

Keď v 69. minúte hlavou zvýšil Christián Herc na 4:0 pre slovenský tím, o víťazovi zápasu bolo predčasne rozhodnuté. Domáci mohli vyhrať aj 5:0, ale striedajúci Roland Černák peknou strelou opečiatkoval iba žrď.

"Bol to pekný zápas. Boli sme v celom súboji lepší, no Angličania boli v úvode nepríjemní. Hrali klasický dynamický anglický futbal s množstvom osobných súbojov, bez tej ich červenej karty by sme to mali zložitejšie," priznal po stretnutí domáci tréner Pavel Hapal.

"Mali sme však dosť príležitosti, dali sme aj pekné góly a zaslúžene zvíťazili. Táto partia chlapcov si futbalovo vyhovuje a aj na ihrisku to je vidieť. Nosnými hráčmi v tomto zápase boli tí, ktorí s nami absolvovali celú kvalifikáciu a aj záverečný turnaj majstrovstiev Európy do 21 rokov. Je pekné, že sme túto trofej obhájili, ale asi aj naposledy, keďže ďalej sa tento formát už hrať nebude.," dodal.

VIDEO: Zápas vysielal naživo Slovenský futbalový zväz:

Slováci uspeli aj v minulej edícii

Slováci dokázali vybojovať celkové prvenstvo aj v minulej edícii Challenge Trophy, keď 2. mája 2015 zvíťazili v Myjave nad rovesníkmi z Turecka 3:2. v rozstrele z 11 metrov, stretnutie sa v riadnom hracom čase i v predĺžení skončil deľbou bodov 2:2.

Aj vtedy úspešný slovenský výber do 23 rokov viedla dvojica Pavel Hapal - Oto Brunegraf.

Turnaj bol pôvodne určený pre poloprofesionálne mládežnícke výbery do 23 rokov. Premiérovo sa uskutočnil v rokoch 2005 až 2006 za účasti štyroch tímov bez finálového stretnutia.

V nasledujúcich troch edíciách súťaže sa stali celkovými víťazmi Belgicko (2007 - 2009), Portugalsko (2009 - 2011) a Turecko (2011 - 2013). Slovensko to dokázalo v rokoch 2013 až 2015.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenskí mladíci deklasovali Anglicko a obhájili Challenge Trophy