Slovenskí juniori zdolali Dánov a postúpili do štvrťfinále MS

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. jan 2018 o 00:00

Mladí Slováci vyhrali o štyri góly, vo štvrťfinále narazia na Švédsko.

MS hokejistov do 20 rokov 2018, A-skupina:

Slovensko - Dánsko 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Góly: 12. Miloš Roman (Tamáši), 30. Fehérváry (Buček, A. Ružička), 35. Miloš Roman, 45. Buček (Fehérváry), 46. Liška (Kundrik, Solenský) - 5. Blichfeld (Krag Christensen, Röndbjerg)

Vylúčení: 6:5 na 2 minúty, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Tufts (USA) -Castelli (Švaj.), Sysujev (Rus.)

Zostava Slovenska: Durný - Hedera, Korenčík, Bodák, M. Ivan, Fehérváry, Zeleňák, Matejovič, Fereta - Smolka, Kelemen, Kundrik - Studenič, Tamáši, Miloš Roman - Buček, Krivošík, A. Ružička - Čacho, Liška, Solenský

Zostava Dánska: Krog - Setkov, Jessen, Mogensen, Heine, O. Larsen, Ch. Larsen, Mortensen - Röndbjerg, Krag Christensen, Blichfeld - Mathiasen-Wejse, Andersen, Nielsen - Ahlberg, Grundtvig, Madsen - Molge, Schultz, Gath - Schmidt-Svejstrup

BUFFALO. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov postúpila do štvrťfinále na juniorských majstrovstvách sveta v americkom Buffale, keď triumfovala nad rovesníkmi z Dánska 5:1 v nedeľňajšom stretnutí.

Mladí Slováci vo štvrťtinále v utorok narazia na Švédsko, ktoré v zápase o prvé miesto v B-skupine zdolalo Rusko 4:3 po nájazdoch.

Dánov čaká duel s Bielorusmi o udržanie sa medzi elitou.

Slováci svoje účinkovanie na šampionáte odštartovali vysokou prehrou s Kanadou 0:6. V druhom súboji však prekvapili, keď zdolali domácich hokejistov a zároveň úradujúcich majstrov sveta z USA 3:2. Pred súbojom s Dánskom ešte odohrali zápas s Fínmi, ktorým podľahli 2:5.

Gól v oslabení

Do zápasu trochu prekvapivo vstúpili lepšie dánski reprezentanti, už v 2. minúte sa vyznamenal slovenský brankár Roman Durný pri ofenzívnej snahe Davida Madsena. O minútu neskôr putoval na trestnú lavicu Peter Kundrik a Dáni presilovú hru využili presným zásahom Joachima Blichfelda.

Slovákom nepomohol ani fakt, že sa Dáni skórovali po ofsajdovej situácii, ktorú však rozhodcovia nepostrehli.

Hráčov Dánska gól nabudil, no nevypracovali si žiadnu ďalšiu gólovú príležitosť. Naopak, v 12. min mohol skórovať Samuel Buček, jeho pohotová strela skončila na pripravenom gólmanovi Kasperovi Krogovi.

O niekoľko sekúnd neskôr to už Slovákom vyšlo, k obratu zavelil strelou z ľavého kruhu Miloš Roman.

V závere úvodnej časti sa dostal do veľkej šance Marián Studenič, Krogovi pomohla konštrukcia jeho bránky.

Jasná prevaha od polovice zápasu

.Aj v druhej tretine začali lepšie dánski hráči. Po piatich minútach hry sa dostali do prečíslenia, strelu Röndbjerga i následné dorážky dvoch iných Dánov zneškodnil Durný. V 30. min poslal do vedenia zverencov trénera Ernesta Bokroša presnou strelou obranca Martin Fehéváry.

Výbornú prácu odviedol i Filip Krivošík, ktorý stál pred Krogom a zavadzal mu vo výhľade. O päť minút neskôr zvýšil vedenie Slovenska vo vlastnom oslabení druhým gólom v zápase Miloš Roman.

Krátko po tom mali ojedinelú šancu i Dáni, pokus Christoffera Gatha vykryl betónom pozorný Durný.

Hráči Slovenska sa poučili z vstupov do prvej či druhej tretiny a v záverečnom dejstve dominovali už od prvých sekúnd. Tlak Slovákov zavŕšil v 45. presným zásahom Samuela Bučeka - 4:1. Jeho gól musel potvrdiť aj videorozhodca, ten proti jeho regulárnosti nemal nič.

Už o 76 sekúnd strelil piaty a zároveň i posledný gól Slovenska aj zápasu útočník Kitchener Rangers v OHL Adam Liška. Vedúci tím si vypracoval i ďalšie šance, ani jeden zo slovenských mladíkov už Kroga neprekonal.

Dáni sa takisto nepresadili, namiesto toho v závere prezentovali frustráciu zbytočne tvrdými a nedovolenými zákrokmi.

Hlasy po zápase:

Ernest Bokroš (tréner SR "20"): "Gratulujem chlapcom, že postúpili z tejto náročnej skupiny. Na dnešné stretnutie sme sa veľmi dobre pripravili. Hoci výsledok je pre nás priaznivý, bol to veľmi náročný zápas - či už na psychiku alebo taktiku. Dnes podľa mňa rozhodla kondícia, ktorú mali chlapci skvelú. Dobre sme korčuľovali, napádali, mali sme minimum strát pukov a hlavne sme aj pridali góly."

Miloš Roman (útočník a najlepší hráč "SR" v zápase, autor dvoch gólov): "Dáni mali výborný vstup do zápasu. Mali sme zásadné problémy prvých päť minút, potom sme sa zlepšili. Som veľmi šťastný. Pri mojom druhom góle výborne forčekoval spoluhráč Alex Tamáši. Ja som zobral puk dánskemu obrancovi a videl som voľné miesto pred bránkou. Dostal som sa tam a skóroval som. Triumfovali sme 5:1, čo znamená, že sme postúpili do štvrťfinále, je to super. Dáni hrali ako jeden tím a mali by sme sa nimi inšpirovať. Máme dobré družstvo - výbornú defenzívu i ofenzívu, takže ak budeme hrať ako tím, môžeme zdolať kohokoľvek."

Samuel Buček (útočník a dosiaľ najproduktívnejší hráč SR "20"): "Náš prekvapujúci triumf nad hráčmi Spojených štátov amerických by neznamenal nič, ak by sme neuspeli proti Dánom. Snažili sme sa o čo najjednoduchšiu hru. Chceli sme dostať puk za brániacich hráčov a potom strieľať. Fungovalo to. Bol to náš herný plán, ktorého sme sa držali celý zápas. Preto sme zvíťazili."

Samuel Solenský (útočník SR "20"): "Vedeli sme, že tento zápas je pre nás veľmi dôležitý a pripravovali sme sa na to. Začiatok bol trochu zložitý, dostali sme gól, podľa mňa z ofsajdu. Našťastie nás to nejako nepoložilo a ďalších 50 min sme zvládli perfekte a zaslúžene sme triumfovali. Dôležité bolo, že sme rýchlo vyrovnali na 1:1 a ubránili sme presilovky súpera; škoda, že sme mali tak veľa vylúčených hráčov. Tímový výkon spôsobil, že sme boli lepší a dominovali sme celý zápas."

Kasper Krog (brankár Dánska "20"): "Minulý rok sme mali šťastie, keď sme triumfovali nad Fínmi i Čechmi, teraz sa nám to nepodarilo. Ideme hrať o zotrvanie v elitnej kategórii, musíme sa pozviechať a dvakrát zvíťaziť."

Joachim Blichfeld (útočník Dánska "20", autor gólu): "Pri mojom presnom zásahu som videl, že spoluhráč má puk a bude strieľať, takže som sa chcel dostať pred bránku. Puk sa ku mne, našťastie, odrazil od brankára a skóroval som do prázdnej bránky."

Konečná tabuľka A-skupiny:

Por.KrajinaZVVpPpPSkóreBody
1.Kanada4301021:610 - postup do štvrťfinále
2.USA4210120:108 - postup do štvrťfinále
3.Fínsko4200215:126 - postup do štvrťfinále
4.Slovensko4200210:146 - postup do štvrťfinále
5.Dánsko400042:260 - súboje o zotrvanie

ONLINE: Slovensko - Dánsko (MS v hokeji do 20 rokov 2018, USA)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Skupina A 2017/2018
01.01.2018 o 00:00
Slovensko
5:1
(1:1, 2:0, 2:0)
60' minúta
Ukončený
Dánsko
Prehľad
Góly a asistencie: 12. Miloš Roman (Tamáši), 30. Fehérváry (Buček, Ružička), 35. Miloš Roman, 45. Buček (Fehérváry), 46. Liška (Kundrik, Solenský) – 5. Blichfeld (Krag Christensen, Röndbjerg). Rozhodca: Ansons (LOT), Tufts (USA) – Castelli (SUI), Sysujev (RUS). Diváci: 1.419.
Prenos
Slovensko sa raduje z víťazstva a z postupu. V tretej tretine Slováci pridali do siete súpera ešte dva kúsky a Dáni sa zmohli v závere zápasu akurát na tvrdú a neférovú hru. Najlepším hráčom v tíme domácich vyhlásený Miloš Roman, v tíme hostí Joachim Blichfeld. Dánsko ide do baráže a Slováci si musia na súpera počkať, vzíde z trojice Švédsko, Rusko alebo Česko. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 14:13, celkom 40:31, dobrú a víťaznú novoročnú noc všetkým fans športu želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:38
Čacho vystrelil zápästím z pravého kruhu, Krog puk v pokľaku poľahky kryje vo svojom náručí.
59:01
Slovensko chybovalo na modrej ofsajdom, nevadí, blíži sa záver dnešného duelu.
58:22
Hráme štyria proti štyrom, Kundrik a Andersen po dve minúty za hrubosť.
58:22
importantOddychový čas domácich, tréner Bokroš dáva pokyny svojim zverencom, netreba sa nechať vyprovokovať frustrujúcim súperom.
58:22
Otrasený Smolka odchádza za asistencie spoluhráčov do šatne a dnes už dohral.
58:22
Tvrdá hrá Dánov likviduje hráčov Slovenska a teraz sme videli hneď dva tvrdé súboje na Korenčíka a Smolku, Mathiasen-Wejse sa nervovo zrútil.
57:58
Dáni puk oblúčikom poslali von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia.
56:45
Grundtvig vystrelil švihom z medzikružia, Durný puk poslal vpravo od seba a defenzíva domácich puk dostala do stredného pásma.
55:25
importantSchmidt-Svejstrup dostal spoza bránkovej čiary puk pred bránkovisko a pohotovo zakončil, Durný ho vychytal a puk poslal späť za bránkovú čiaru domácich.
55:10
Puk pod kontrolou Durného, Slovensko kráča do play-off zo štvrtého postupového skupinového miesta.
54:59
Hostia v plnom počte, Slovensko svoju presilovku na navýšenie dnešného účtu nevyužilo.
54:38
Dáni robia starosti našej defenzíve a nič nenasvedčuje tomu, že by Slovensko hralo presilovku. Dánsko už začalo hrať vabank.
53:34
Solenský z vrcholu pravého kruhu z vnútornej strany príklepom prestrelil bránku Kroga, Slováci však majú puk v pásme Dánska na svojich hokejkách.
52:59
Andersen skončil na trestnej za poriadnu sekerku, presilovka pre Slovensko.
52:39
Ivan vystrelil po ľade od modrej z ľavej strany, Studenič ten puk pred bránkoviskom ešte zasiahol a ten skončil v náručí kľačiaceho Kroga.
52:23
Grundtvig vystrelil z pravého kruhu švihom, zrejme jeden z brániacich hráčov v modrom drese puk usmernil na ochrannú sieť, vhadzovať budeme pred Durným po reklamnej prestávke.
51:26
Larsenovi na modrej puk preskočil hokejku a Dáni sa tak sami pripravili o útočné pásmo.
50:27
Slovensko naďalej aktívne s pukom v pásme súpera, aj keď mu teraz Dánsko žiaden palebný priestor neposkytlo.
49:34
Akciu Dánska zastavili rozhodcovia duelu a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
48:49
Mathiasen-Wejse potiahol puk vpred po pravej strane a od bránkovej čiary ho nahodil do bránkoviska, Durný situáciu zvládol a žiadne prekvapenie nepripustil, puk potom poslal na hokejky svojim spoluhráčom.
48:17
Slováci sa nepresnou prihrávkou sami pripravili o pásmo a tak sa po puk musia vrátiť až za bránku Durného.
47:41
Ďalšie zakázané uvoľnenie Slovenska a vhadzujeme opäť po ľavej ruke Durného.
47:02
importantBuček poslal do brejku Krivošíka a zoči-voči Krogovi mal navrch brankár Dánska, ktorý puk cez betón zastavil vo svojom bránkovisku, aby mu následne pomohli jeho spoluhráči.
46:29
Slováci nezvládli prechod do útočného pásma a vyrobili zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po ľavej ruke Romana Durného.
46:13
Studenič ušiel defenzíve hostí a zakončil z pravej strany z uhla, Krog puk po ľade usmernil za svoju bránku a skóre sa nateraz meniť nebude.
45:22
importantOddychový čas hostí, ktorí volia taktiku na ďalšiu časť zápasu.
45:22
45:22
goalSlovensko dalo gól!
Röndbjerg prestrelil z pravého kruhu, do brejku sa dostali domáci a strelou z ľavého kruhu ADAM LIŠKA popod betón Kroga puk poslal do siete hostí. Asistencie: Peter Kundrik a Samuel Solenský.
44:06
44:06
goalSlovensko dalo gól!
Je to veselé nielen na ľadovej ploche, Slováci vyhrali buly, puk smeroval medzi kruhy, Buček vystrelil, puk defenzíva hostí vyrazila späť do hry, no potom sa po prihrávke Fehérváryho dostal puk na ľavý kruh a SAMUEL BUČEK poslal puk do siete Kroga. Gól Bučeka potvrdil aj videorozhodca zápasu. Asistencia: Martin Fehérváry.
43:53
Puk po buly smeroval od Ružičku napokon na bránku domácich, Durný pohotovo puk schoval pod svojou rukavicou.
43:50
Dáni opäť pomotali hlavy našim chlapcom, Setkov napokon nahadzoval puk spoza ľavého kruhu na bránku Slovákov, Durný puk dobre videl a schoval ho vo svojej lapačke.
42:55
Strela od modrej z pravej strany v podaní Slovenska bola zablokovaná a puk skončil v rohu klziska. Slováci zvádzajú oň boje so svojim súperom.
42:31
Zakázané uvoľnenie Dánov, hra sa sťahuje pred Kroga, vhadzujeme po ľavej ruke gólmana v bielom drese.
42:23
Slovensko sa previnilo proti pravidlám ofsajdom na útočnej modrej čiare.
41:50
Menší závar na ľavej strane pri bránkovisku Slovenska, Durný spolu s Fehérvárym situáciu napokon zvládli.
41:24
Hostia v plnom počte, Slovensko svoju delenú presilovku v gól nepretavilo.
41:15
Krivošík zakončil akciu Slovákov strelou zápästím z ľavého kruhu, Krog v pokľaku puk kryje v náručí.
40:29
Slováci to skúsili v presilovke na nahodený puk, Dáni sa k nemu dostali a opäť puk posunuli do stredného pásma.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 01:53.
V druhej tretine to Dáni opäť rozbalili, Durný v bránke Slovenska však podržal svoj tím a vygumoval v akcii hneď všetkých troch hráčov súpera z prvej lajny. Slováci aktivitu v poli vyrovnali a ujali sa vedenia v zápase. Vzápätí Dánsko hralo presilovku, no tak mizerne, že nechalo hrať s pukom súpera a Roman svojim druhým dnešným gólom poslal Slovákov do dvoj gólového brejku. Slovensko navyše začne tretiu časť presilovkou. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 13:14.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:52
Slovensko s pukom v strednom pásme, v druhej tretine sa už nič nestane.
39:24
Kelemen skončil na ľade, Larsen ho trafil hokejkou do tváre a budú z toho len dve minúty, napriek krvi na perách Kelemena.
39:08
Slováci poslali puk do pásma súpera a striedajú počas hry, čas do klaksónu sa nezadržateľne blíži.
38:02
Slováci motali hlavy defenzíve súpera, puk však pred bránkovisko nesmeroval, Dáni ho napokon vybojovali na svoje hokejky a založili svoju útočnú akciu.
36:02
Domáci v plnom počte, Slovensko počas oslabenia navýšilo účet dnešného večera.
35:38
importantDurný podržal tím spod Tatier, z ľavého kruhu z vnútornej strany pálil zápästím Gath, Durný puk ľavým betónom poslal do rohu klziska.
34:38
34:38
goalSlovensko dalo gól!
Slováci hrali s pukom počas oslabenia a odmenou im je puk v sieti súpera, MILOŠ ROMAN sa v individuálnej akcii presadil, puk spoza bránky zobral na palici pred bránkovisko a po ľade jednoducho Krogovi zasunul.
34:02
Šesť korčuliarov v modrom drese na ľade, druhýkrát v dnešnom zápase inkasuje trest hráčska lavička Slovenska.
33:47
Studenič späť na ľade, Slovensko prežilo svoje oslabenie bez ujmy.
33:33
Puk skončil na striedačke a arbitri nariadili vhadzovanie po ľavej ruke Durného.
33:22
Ahlberg strieľal z ľavého kruhu, do dráhy puku vložil hokejku jeden z hráčov v modrom drese a puk skončil na ochrannej sieti.
32:55
Puk v obrannom pásme hostí, Slovensko zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
32:21
Z pravého kruhu vystrelil švihom Andersen, Durný puk zrazil do rohu klziska, a Dáni našich chlapcov naďalej držia v pásme pod tlakom.
31:47
Studenič sa chystal na ľavom kruhu k streľbe, nešťastne fauloval hráča súpera a za seknutie inkasuje dvojku. Presilovka pre Dánsko a možnosť vyrovnať.
31:22
Hedera v individuálnej akcii sa z pravej strany natlačil s pukom na hokejke až pred bránkovisko súpera a zakončil, Krog ho v pokľaku však vychytal.
30:23
Puk v moci Durného, vhadzovať sa bude po pravej ruke domáceho gólmana v modrom drese.
29:38
29:38
goalSlovensko dalo gól!
Od modrej nahadzoval jeden z hráčov v modrom drese puk na bránku hostí a opäť z toho bola konštrukcia bránky súpera, Slováci hrali s pukom v zóne Dánov, od ľavého kruhu švihom vystrelil MARTIN FEHÉRVÁRY, Krivošík zavadzal Krogovi vo výhľade a puk sa zatrepotal v jeho sieti. Asistencie: Samuel Buček a Adam Ružička.
28:24
Krog má puk vo svojom náručí po reklamnej strele domácich, vhadzovať budeme po pravej ruke brankára Severanov.
27:39
Hostia v plnom počte, Slováci hrali presilovku dobre, chýbalo jej už len úspešné strelecké zakončenie.
27:29
Až teraz sa Dáni oslobodili, keď puk poslali von z pásma cez všetky čiary, záver presilovky domácich sa blíži.
27:07
Liška ukončil presilovkovú akciu domácich strelou z pravého kruhu, Krog v pokľaku puk schoval vo svojom výstroji.
26:22
importantMatejovič umne vystrelil švihom spoza kruhov, Krog puk vyrazil vľavo od seba a Slováci s pukom na hokejkách operujú v pásme súpera.
25:39
Ružička vozil puk na hokejke v pásme súpera, Heine ho fauloval, dostal dve minúty za držanie a presilovka pre Slovensko je na svete.
24:40
Dáni opäť pohrozili brejkom a prihrávkou z pravej strany vľavo k bránkovisku, Bodák nedovolil súperovi vystreliť a zakončiť do odkrytej časti domácej bránky.
24:03
importantObrovská šanca hostí, Dáni sa dostali do prečíslenia dva na jedna, puk z pravej strany smeroval pred bránkovisko, Röndbjerg zoči-voči brankárovi zakončil, Durný puk vyrazil späť do hry, aby zlikvidoval aj dorážku Krag Christensena a vzápätí aj dve dorážky Blichfelda.
23:27
Nahodený puk do bránkoviska domácich Durný schoval pod svoju rukavicu a upokojil hru na ľadovej ploche.
22:50
Dáni aktívni na puku, Slováci na výbornú v obrannom pásme, Durný v strehu v úlohe pozorovateľa.
22:05
Schultz dostal puk do voľného priestoru, potiahol ho vpred a chcel vystreliť z ľavého kruhu, Zeleňák ho dokorčuľoval a puk zblokoval za bránkovú čiaru domácich.
21:35
Durný s pukom v bránkovisku a vhadzovať sa bude po pravej ruke brankára v modrom drese.
21:10
Domáci v plnom počte, Dánsko svoju delenú presilovku nevyužilo, Slovensko hralo so súperom počas oslabenia vyrovnanú partiu.
20:32
Až teraz sa Dáni dostali do útočného pásma a spoza kruhov švihom vystrelil Blichfeld, Durný v pokľaku puk vyrazil späť do hry a defenzíva domácich situáciu už zvládla.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 00:59.
V prvej tretine sme videli nástup do zápasu v podaní Dánov, ktorí aj hneď v úvode dostali možnosť zahrať si v početnej výhode. Presilovku využili v otvárací gól duelu, no gól dosiahli po ofsajdovej akcii a protesty Slovákov boli zbytočné. Slovensko potom hru v poli vyrovnalo a po góle Romana prevzalo aktivitu na ľadovej ploche. V závere tretiny ešte Studenič poslal puk do konštrukcie súperovej bránky, Dánsko bude začínať druhú tretinu presilovou hrou. Pomer striel medzi žrde v tej prvej 13:4.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:48
Zakázané uvoľnenie Dánska, hra sa sťahuje pred Kroga, v prvej tretine sa toho zrejme už veľa neudeje.
19:40
Slováci napádali rozohrávku súpera, puk za bránkou Kroga, Dánom veľa času do klaksónu nezostáva.
19:10
Ružička za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou putuje na trestnú, menší trest dve minúty.
18:53
Nič Dáni v pásme súpera nevymysleli, Slováci im puk zobrali a vyrazili do útočnej akcie.
17:27
importantStudenič zakončil bekhendom z pravého kruhu, Krog puk nechytil, no pomohla mu konštrukcia jeho bránky a pri Severanoch stáli teraz všetci svätí.
16:53
Tento metrový ofsajd už rozhodca na čiare videl a fúkol do píšťalky, škoda, že tomu tak nebolo aj pri úvodnom góle Dánov.
15:32
Durný chyboval v rozohrávke spoza bránky, puk je však v strednom pásme a nebezpečenstvo našim nehrozí.
14:42
Chybnou prihrávkou sa Dáni sami vytlačili z útočného pásma.
14:16
Slovensko ožilo po góle a nepustilo Dánsko von z obranného pásma, Severania sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
11:42
11:42
goalSlovensko dalo gól!
Bodák zamakal na modrej, nepustil Dánov do akcie, puk posunul vľavo Tamašimu a ten ešte viac vľavo a MILOŠ ROMAN z vrcholu ľavého kruhu prestrelil popod betón Kroga v bránke hostí. Asistencia: Alex Tamáši.
11:17
importantBuček zakončil pred bránkoviskom, keď sa dostal po chybe defenzívy Dánska k puku, pohotovo zakončil, Krog v pokľaku puk kryje v náručí.
10:01
Domáci v plnom počte a Slováci hrajú s pukom v obrannom pásme súpera.
09:46
Slovensko dostalo puk von z pásma a aj keď Dáni hrali s pukom počas celej presilovky doteraz v pásme domácich, Slovensko im palebný priestor vôbec neposkytlo.
08:01
Šesť korčuliarov na ľade v modrých dresoch, presilovka pre Dánsko.
07:20
Hostia v plnom počte, Slovensko ponuku na vyrovnanie neprijalo.
07:07
K odrazenému puku sa v bránkovisku dostal gólman hostí Krog a situáciu upokojil, keď puk schoval vo svojej rukavici.
06:35
Bučekovu strelu zablokovali hráči v bielych dresoch, puk vyhodili von z pásma, Slovensko sa musí pre puk vrátiť do obranného pásma.
05:20
Mathiasen-Wejse dostal dve minúty za vrazenie a Slovensko má možnosť vyrovnať vývoj v zápase.
04:46
04:46
goalDánsko dalo gól!
Severania využívajú presilovku po brejkovej akcii, no gól padol po ofsajdovej situácii a tréner Bokroš sa rozčuľuje zbytočne. Durný strelu z pravej strany spoza kruhu v podaní Krag-Christensena vyrazil pred seba a JOACHIM BLICHFELD puk poslal v dorážke do siete Slovenska. Neregulárny gól však platí. Asistencie: Nikolaj Krag Christensen a Jonas Röndbjerg.
04:08
Bodák na ľavom kruhu zablokoval puk, potom ho vybojoval v rohu klziska a naši chlapci puk poslali von cez všetky čiary. Cenné sekundy z oslabenia na našom konte.
03:18
Kundrík vyfasoval dve minúty za držanie a prvú presilovku v zápase si zahrá náš súper.
02:33
Trojmetrový ofsajd hráčov v bielych dresoch, čiarový akciu Dánom musel zastaviť.
01:29
importantMadsen s pukom poza bránku Durného prešiel na ľavú stranu k bránkovisku a z otočky zakončil, Durný puk aj za pomoci konštrukcie svojej bránky poslal za bránku a zmenu skóre nepripustil.
00:26
Dáni vyhrali buly a okamžite poslali puk do priestoru našej bránky, Durný opäť puk schoval pod svojou rukavicou.
00:22
Röndbjerg od pravého kruhu nahodil po ľade puk do bránkoviska domácich, Durný nevedel, kde má puk, našťastie sa včas zorientoval a puk schoval pod svoju rukavicu.
00:05
Krog na kolenách a v náručí likviduje prvý puk Slovákov.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Naši chlapci dnes nastúpia na duel v modrých dresoch, Severania z Dánska zvolili pre ich zápas roka biele farby.
Príjemné vítanie Nového roka 2018 želám všetkým fans na malom a malebnom Slovensku. Naši chlapci za morom budú mať teraz iné starosti. Kým doma budú ľudia vítať nový rok ohňostrojmi na námestiach, v Harborcenter v Buffale by mohli naši mládenci „svoj ohňostroj“ premeniť v gólostroj. Každopádne, pre postup do play-off našim postačí neprehrať v riadnom hracom čase. Vitajte u nášho textového prenosu.
Úvodné zostavy:

Slovensko:

Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák (C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Studenič, Tamáši, Miloš Roman – Buček, Krivošík, Ružička – Čacho (A), Liška, Solenský.

Dánsko:

Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, Mogensen, Heine, O. Larsen, Ch. Larsen, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Ahlberg, Grundtvig, Madsen – Molge, Schultz, Gath – Schmidt-Svejstrup.

Rozhodca:

Ansons (LOT), Tufts (USA) – Castelli (SUI), Sysujev (RUS).
Prajem šťastný Nový rok všetkým, ktorí ste sa rozhodli sledovať záverečný duel skupiny A na majstrovstvách sveta juniorov spolu s nami.

SLOVENSKO má aktuálne na konte tri body za výhru nad Američanmi 3:2. Okrem toho podľahlo Kanade 0:6 a Fínom 2:5. Skóre tak je negatívne 5:13, no naši juniori ukázali, že vedia držať krok s favoritom. Zároveň však ukázali aj negatívne stránky a chyby, ktorých sa určite budú musieť v dueli s Dánskom vyvarovať, ak sa chcú vyhnúť bojom o záchranu.

DÁNSKO zatiaľ na turnaji nezískalo ani bod, a nielen to. Dosiaľ dokázalo streliť jediný gól, keď s Fínskom prehralo 1:4. Predtým Dánov sfúkli Američania 0:9 a naposledy Kanada 0:8. Ak sa chcú Severania vyhnúť bojom o záchranu, nielen že musia Slovákov poraziť, ale musí sa im to podariť v riadnom hracom čase. Akýkoľvek bodový zisk pre Slovensko znamená ich postup do štvrťfinále.

Podarí sa Slovákom splniť svoj cieľ? Alebo si Dáni pripíšu svoju prvú výhru na turnaji a vyhnú sa nepopulárnemu boju v "baráži"? Sledujte spolu s nami prostredníctvom online textového prenosu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí juniori zdolali Dánov a postúpili do štvrťfinále MS