Slovan vyhral aj svoj druhý domáci zápas, Novosibirsk zdolal o gól

Hráči Slovana sa radujú po jednom zo strelených gólov.
Hráči Slovana sa radujú po jednom zo strelených gólov. (Autor: TASR)
Sportnet|1. sep 2017 o 00:00

Jediný slovenský zástupca v KHL vyhral dva duely po sebe.

KHL 2017/2018 - základná časť:

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 33. Meszároš (Buchtele, Viedenský), 35. Genoway (Smoleňák) - 9. Artemov.

Rozhodovali: Gofman, Sidorenko - Sadovnikov, Sazonov, vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Zyrjanov 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6411 divákov.

Slovan: Mazanec - Meszároš, Barker, Ebert, Després, Švarný, Taimi, Voráček - Skalický, Viedenský, Kašpar - Řepík, Genoway, Smoleňák - Buchtele, Mikúš, Hrnka - Šerbatov, Sádecký, Šťastný

Sibir: Salák - Vorobjov, Polášek, Naumov, Vereščagin, Alexejev, Beljakov, Ignatovič - Sannikov, Zackrisson, Bergström - Koňkov, Enlund, Sigarjov - Barbašev, Šarov, Pervušin - Zemčenko, Zyrjanov, Artemov

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava zaznamenali druhé víťazstvo v novej sezóne KHL a udržali si tak stopercentnú domácu bilanciu.

V piatok si na vlastnom ľade poradili so Sibirom Novosibirsk tesne 2:1.

Zverenci trénera Miloša Říhu, ktorí nastúpili už aj s dvojicou nových posíl - obrancom Simonom Desprésom a útočníkom Eliezerom Šerbatovom, museli doťahovať manko po inkasovanom góle v 9. minúte z hokejky Artema Artemova.

V druhej polovici duelu zlepšili svoj výkon a v priebehu dvoch minút (33.-35.) otočili skóre zásluhou Andreja Meszároša a Colbyho Genowaya.

Na štadión v piatok zavítalo 6411 divákov, čo je najnižšia návšteva od vstupu Slovana do KHL.

Slovanisti sa najbližšie stretnú v nedeľu 3. septembra o 17:00 s Jugrou Chanty-Mansijsk, o dva dni neskôr privítajú Avangard Omsk (19:30) a v piatok 8. septembra zakončia domácu sériu duelom s Neftechimikom Nižnekamsk.

HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk (fotogaléria): fotogaléria

1.9.2017

Hlas po stretnutí:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Sibir je silný v útoku a hráčov sme na to upozorňovali. Od druhej tretiny sme prevzali iniciatívu a v tretej časti sme hrali dobre zozadu. Škoda, že sme nepremenili ďalšie šance."

Andrej Meszároš, kapitán a strelec prvého gólu Slovana: "Doma sa hrá vždy lepšie. Na začiatku sezóny to boli ťažkí súperi, nehovorím, že tieto boli slabšie, ale boli viac hrateľné a my sme to dokázali využiť. Vyhrali sme oba zápasy, oba boli vydreté, ale tri body sú doma.

V takýchto zápasoch je to o jednom góle, je to o nervy, ale som rád, že sme to ustáli.


Marek Mazanec, brankár Slovana

Je jedno, kto dá gól, dôležité je, že sme vyhrali. Oni hrali na začiatku dobre, dobre korčuľovali, hádzali sa tam puky a my sme sa trošku trápili. V prvej tretine sme vôbec nestrieľali, druhá a tretia už boli lepšie. Tie začiatky musíme zlepšiť, pretože nás to môže stáť zápas. Podržal nás Mazanec, pochytal pár góloviek. Keď máme brankára, ktorý nám dá šancu vyhrať, je to super."

Colby Genoway, útočník a strelec víťazného gólu Slovana: "Začiatok bol z našej strany rozpačitý. Nakopol nás gól na 1:1, odvtedy sme začali hrať lepšie. Pri mojom góle som nahadzoval puk pred bránku a so šťastím to tam padlo."

Marek Mazanec, brankár Slovana: "Na začiatku si vypracovali kvalitné šance, ale tých striel nemali až toľko. My sme ich potom prestrieľali. V takýchto zápasoch je to o jednom góle, je to o nervy, ale som rád, že sme to ustáli."

Simon Despres, obranca Slovana: "Som veľmi šťastný, že som vyhral svoj prvý zápas za Slovan, ale cítil som sa pomalý. Snažil som sa odviesť pre tím to najlepšie, čo viem. Chlapci boli ku mne dobrí, je to tu pre mňa úplne odlišné ako v zámorí. Som v inom svete a aj hra je úplne iná, ale ja mám rád tento štýl hry."

Priebeh zápasu:

I. tretina:

V úvodnej tretine boli aktívnejší hostia, ktorí si prvé šance vytvorili po dvoch minútach pri presilovke, ale Mazanec svoj tím podržal. Na druhej strane to boli iba propagačné pokusy.

Sibir sa dostal do vedenia v 9. minúte, keď sa po nedôraznom bránení Desprésa presadil Artemov. Prvý pokus mladého krídelníka vyrazil Mazanec betónom, no na druhý už nestihol zareagovať - 0:1.

Slovan si vypracoval väčšie šance až v 11. minúte, keď si zahral prvú presilovku. V dobrých pozíciách sa ocitli Hrnka i Buchtele, ale Saláka neprekonali. To bolo zo strany domácich v podstate všetko, keďže hrali ešte dvakrát v oslabení.

Veľkú šancu Zemčenka zmaril výborný Mazanec. V poslednej minúte išiel na trestnú lavicu Polášek, ale domáci z toho nič nevyťažili.

II. tretina:

Rovnako to dopadlo aj v dohrávanej časti presilovky v úvode druhej tretiny. V 25. minúte mal dve šance po sebe Smoleňák, ale Salák sa vyznamenal. Počas ďalšej presilovky hostí ho napodobnil aj domáci brankár, ktorý zlikvidoval veľké šance Sannikova a Sigarjova.

Slovanisti sa ubránili a od druhej polovice sa osmelili aj smerom dopredu. Začali hrať jednoduchšie, snažili sa viac tlačiť pred brankára a cloniť mu vo výhľade a oveľa častejšie strieľali.

To prinieslo úspech v 33. minúte. Viedenský vyhral buly na pravom kruhu, Buchtele nabil na modrú Meszárošovi a jeho delovka si našla cestu za Salákov chrbát - 1:1.

O necelú minútu neskôr išiel na trestnú Koňkov a Slovan tretiu presilovku v zápase využil. Genoway potiahol po pravej strane puk do pásma, nakorčuľoval si za bránku a jeho prihrávka sa od korčule jedného z obrancov hostí odrazila do Salákovho ramena a odtiaľ do siete - 2:1.

V 37. minúte mohol vyrovnať Bergström, ale Mazanec opäť pohotovo zasiahol.

III. tretina:

Slovan začal tretie dejstvo náporom a vynútil si tak ďalšiu presilovku. Takmer v nej však inkasoval, keď si nedal pozor na Zyrjanova a ten na dvakrát takmer prekonal Mazanca.

Slovanisti sa v ďalších minútach snažili udržať tesný náskok a tomu podmienili aj svoju hru. Prehusťovali stredné pásmo, akcie súpera ničili už v zárodku, snažili sa kúskovať hru, neponáhľali sa s rozohrávku a pred Saláka sa tlačili len výnimočne.

Hostia nevedeli nájsť recept na ich umnú defenzívu a tak im ubúdala minúta za minútou, aby s výsledkom ešte niečo spravili. Nepomohla ani hra bez brankára a tak si Slovan pripísal druhý triumf v sezóne.

Online prenos: HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
01.09.2017 o 17:00
Slovan
2:1
(0:1, 2:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Novosibirsk
Prehľad
Góly a asistencie: 33. Meszároš (Buchtele, Viedenský), 35. Co. Genoway (Smoleňák) – 9. Artemov. Rozhodca: Hofman, Sidorenko – Sadovnikov, Sazonov. Diváci: 6.411.
Prenos
Slovan sa raduje z víťazstva a do tabuľky Západnej konferencie si zapíše tri veľmi cenné body. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Jonas Enlund, v tíme domácich v minulom zápase Colby Genoway, dnes kapitán Andrej Meszároš. Slovan v tretej tretine nepustil súpera do hry, Sibir sa snažil o tlak, nemal však šancu a Mazanec zlikvidoval puky smerujúce na jeho bránku. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 8:6, celkom 27:25, publikum sa lúči s hráčmi potleskom a ja vám všetkým želám pohodu a príjemný víkend, vidíme sa v nedeľu, Slovan hostí Jugru Chanty-Mansijsk. Pekný večer a dobrú noc z Bratislavy všetkým želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:48
importantOddychový čas hostí, ktorí sa budú snažiť ešte o jednu útočnú akciu.
59:48
Puk opustil útočné pásmo hostí, ofsajd, vhadzovať budeme v strednom pásme.
59:20
importantSannikov pálil z medzikružia v páde na ľad, Mazanec puk vyrazil späť do hry a belasí puk poslali na okamih von z pásma.
58:15
importantZackrisson vystrelil z ľavého kruhu a puk poslal na ochranné sklo, Salák na striedačke, Sibir hrá power play.
57:41
Sibir pokazil prechod do útočného pásma, zakázané uvoľnenie a sťahujeme sa pred Saláka.
57:30
Slovan vyrobil útok, Genoway najskôr vyhral buly, potom mu Řepík puk prenechal na útočnej modrej, Colby zakončil strelou z ľavého kruhu, Salák v pokľaku puk likviduje vo svojom náručí.
57:19
Slovan poslal puk von z pásma, zakázané uvoľnenie, skúsi to Sibir bez Saláka?
56:05
Barker od modrej z ľavej strany nahodil puk pred bránku, ten poskakoval na pravej strane pri odkrytej časti bránky, nikto v modrom tam na dorážku nebol, škoda.
55:56
Salák v akcii v pokľaku pri ľavej žrdi a puk v jeho náručí, Slovan drží pásmo a hryzie v okolí bránky hostí.
54:57
Enlund z pravého kruhu poslal puk do rohu klziska na druhú stranu, belasí zasa do stredného pásma.
54:29
Hra sa nám kúskuje a to je dobré z pohľadu belasých, zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po pravej ruke Mazanca.
54:17
Hostia puk dopratali až k Mazancovi, Marek poskakujúci puk pred bránkoviskom pohotovo schoval pod svoju rukavicu.
53:58
Kašpar nahodil puk do pásma hostí a Slovan začína už s defenzívnou hrou.
52:57
Mazanec vykorčuľoval za bránku za nahodeným pukom a pekne ho rozohral na hokejky svojim spoluhráčom, Slovan drží puk v strednom pásme.
52:03
Puk po teči hostí končí na ochrannej sieti, vhadzujeme po pravej ruke Saláka, Sibir sa nevie dostať do tlaku, Slovan mu príležitosť svojou hrou nedáva.
50:58
Řepík odzbrojil od puku pri mantineli Zyrianova, belasí vyhodili puk von z pásma napokon len za cenu zakázaného uvoľnenia.
49:05
Hostia v plnom počte, Slovan dohrával presilovku pred bránkou hostí, škoda, že si Kašpar nerozumel v prihrávke so spoluhráčom na ľavej strane.
48:55
Meszároš vystrelil spoza pravého kruhu, Salák v pokľaku puk zneškodnil a radovať sa publiku v bratislavskej aréne nedovolil.
48:20
Domáci v plnom počte a črtá sa možnosť na gólovú poistku.
48:15
Malá skrumáž v okolí bránky hostí, Salák to zvládol, Slovan pôjde hrať presilovku.
47:05
Zackrisson sekol Buchteleho, neušiel pozornosti hlavného a ide von, hrať budeme štyria proti štyrom.
46:20
Smoleňák vyhadzoval puk von z pásma a poslal ho na tribúnu, inkasuje dve minúty a Sibir má možnosť na vyrovnanie.
46:17
Barbašev zakončil z medzikružia, Mazanec puk poslal späť do hry a domáci ho dostali pod kontrolu.
46:03
Slovan poslal puk po buly von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzujeme po ľavej ruke Mazanca.
45:31
Hostia v plnom počte, Slovan dohrával záver presilovky v tlaku v pásme hostí, puk medzi tri žrde poslať nedokázal.
44:29
Sibir počas oslabenia zakombinoval a puk poskakoval v bránkovisku, Mazanec ho okamžite schoval pod svoju rukavicu.
44:02
Taimi poslal spoza kruhov ranu ako z dela smer tri žrde, Salák pozorný a zmenu skóre nepripustil.
43:47
Meszároš vystrelil príklepom od modrej, minul bránku hostí, Slovan kombinuje s pukom pred Salákom.
43:31
Nedovolené bránenie v podaní Sannikova, ktorému sa na trestnú nechcelo, no musel. Presilovka pre Slovan.
42:28
Sibir začal tretiu časť opatrne, prechod do útoku nezvládol, vyrobil zakázané uvoľnenie.
41:29
Hrnka pohotovo vystrelil z pravej strany, Salák išiel do pokľaku a puk pri ľavej žrdi schoval vo svojom výstroji.
40:18
Strelou švihom od modrej z pravej strany sa prezentoval Vorobiov, Mazanec v pokľaku puk schoval medzi betónmi.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:51.
V druhej tretine Slovan otočil vývoj zápasu a belasí tak pôjdu do šatne s malým brejkom. Sibir dobre kombinuje s pukom, snaží sa vsietiť z každej akcie, defenzíva domácich má plné ruky práce a čo nevyrieši ona, to zlikviduje spoľahlivý Mazanec v bránke Slovana. Salák na druhej strane predvádza rovnako kvalitné zákroky, druhý puk v jeho sieti skončil po nešťastnom teči obrancu hostí. Pred treťou tretinou je však všetko otvorené, hokej sa musí divákom páčiť. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 14:10.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:54
Puk poskakujúc z pravej strany doskákal k bránkovisku a Mazanec ho okamžite pri ľavej žrdi prikryl pod svoju rukavicu.
39:40
Sibir dostal domácich pod tlak, strela z ľavej strany sa neujala, po teči domácich puk končí na ochrannej sieti, vhadzujeme po pravici Mazanca.
39:13
Od mantinelu s pukom na hokejke na kruh nakorčuľoval Sigariov, vystrelil z pravého kruhu, minul bránku belasých.
37:37
importantSalák likviduje v pokľaku puk z hokejky Hrnku, ktorý vystrelil spoza kruhov, predtým Salák vyrazil späť do hry puk Smoleňáka, ktorý pálil z otočky z ľavého kruhu.
37:18
37:18
Barker vystrelil z ľavej strany od modrej, Salák puk schoval do lapačky a rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
36:56
importantPo konzultácii s videorozhodcom zápasu hlavný po návrate na ľad rozpažil.
36:56
importantSpornú situáciu, keď puk skončil v bránkovisku pod Salákom a mám pocit, že aj za bránkovou čiarou, posúdi na žiadosť domácich videorozhodca duelu.
36:05
Bergström nakorčuľoval z pravej strany pred bránkovisko, bol tiesnený, no dokázal vystreliť, Mazanec bol proti a puk poslal na kruh po svojej pravej ruke.
35:35
Šerbatov vystrelil puk z ľavého kruhu, defenzíva hostí ho zblokovala do rohu klziska na druhú stranu a ihneď aj poslala von z pásma.
34:31
34:31
goalSlovan Bratislava dal gól!
COLBY GENOWAY nahrával puk od bránkovej čiary pred bránku, keď s ním prešiel kontrolujúc na palici poza bránku, nuž a od korčule Ignatoviča sa puk odrazil do bránky hostí. Asistencia: Radek Smoleňák.
33:56
Sibir poslal druhý puk von z pásma, belasým sa zatiaľ nepodarilo dostať súpera pod tlak.
33:27
Za hákovanie dostal dve minúty Polášek, pri signalizovanom vylúčení mal šancu Smoleňák, jeho puk z medzikružia Salák lapil do lapačky.
32:51
32:51
goalSlovan Bratislava dal gól!
Len čo doznela gratulácia veľvyslancovi Španielskeho kráľovstva na Slovensku, Slovan vyrovnáva. Viedenský vyhral buly a puk poslal za pravý kruh, ANDREJ MESZÁROŠ strelou švihom poslal pozdrav do siete Saláka. Asistencie: Jan Buchtele a Marek Viedenský.
32:35
Šerbatov potiahol puk do pásma a vystrelil od modrej z pravej strany, Salák puk usmernil do rohu klziska.
31:27
Hrnka preveril pozornosť Saláka z ľavého kruhu, Salák puk pohodlne vyrazil späť do hry a hostia zakladajú útok.
31:03
Puk lieta v tejto fáze hry z pásma do pásma, gólmani na oboch stranách zasahovať zatiaľ nemusia.
29:44
Puk z pásma domácich vyviezol okolo mantinelu po pravej strane Taimi, po prechode modrou spoza pravého kruhu švihom vystrelil, Salák puk pri ľavej žrdi bezpečne schoval vo svojej lapačke.
29:10
Zakázané uvoľnenie belasých, hráme vo vysokom tempe, Sibir sa presilovkou dostal do rýchlosti.
28:03
Buchtele zakončil z ľavého kruhu po brejku domácich, puk poslal na ochranné sklo a krajana v bránke hostí prekonať nedokázal.
27:56
Domáci v plnom počte, Sibir hral presilovku na výbornú, Slovan rovnako na výbornú bránil.
27:31
importantSigariov dostal puk pred bránkovisko z pravej strany, pohotovo zakončil, Mazanec puk poslal do rohu klziska a belasí následne von z pásma.
26:08
Spred bránkoviska pohotovo vystrelil Sannikov, ani neviem, kde presne ten puk smeroval, Mazanec však drží Slovan v hre.
25:56
Za držanie pôjde na trestnú Švarný, Slovan tak do štvorky.
24:22
Smoleňák vystrelil z medzikružia, Salákovi puk vypadol na ľavú stranu k bránkovisku, Sibir pod tlakom napokon puk dostal pod svoju kontrolu.
24:01
Puk po buly smeroval za ľavý kruh, z jeho vrcholu švihom vystrelil Smoleňák, Salák v pokľaku puk likviduje.
23:50
Řepík posielal puk z bránkovej čiary do bránkoviska, Salák situáciu s pomocou svojej obrany zvládol a puk hostia poslali napokon von z pásma.
23:04
Ebert podržal puk na hokejke a Šerbatov bol v pásme skôr ako puk, Slovan sa previnil na modrej ofsajdom.
22:20
Taimimu puk preskočil hokejku a skončil v strednom pásme, Slovan dostával súpera pod tlak a sám sa pripravil o pásmo.
21:07
Hostia v plnom počte, Slovan dohrával záver presilovky v pásme hostí, Genoway zakončil spred bránkoviska, Salák cez hruď poslal puk dole na ľad a defenzíva hostí von z pásma.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina duelu je za nami a videli sme množstvo vylúčených a jeden gól do siete domácich. Sibir tak otvoril účet duelu, Slovan však v úvode druhej tretiny bude pokračovať v hre svojou presilovkou. Pomer striel medzi žrde v tej prvej 5:9.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:58
Slovan priviezol puk do bránkoviska z pravej strany, Salák ho schoval pod rukavicu, Zyrianov však dostal za nešportové správanie osobný trest desať minút.
19:49
Ebert vystrelil príklepom spoza pravého kruhu, puk skončil na ochrannej sieti, arbitri nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
19:29
Meszároš vystrelil od modrej z jej stredu, Salák roztiahol betóny v bránkovisku a ľavým betónom poslal puk späť do hry.
19:07
Seknutie a dve minúty inkasuje Polášek.
18:07
Domáci v plnom počte, Mikúš sa už vrátil pomôcť svojim spoluhráčom späť na ľadovú plochu.
18:05
Konkov vystrelil príklepom z ľavého kruhu, puk poslal vysoko na ochranné sklo a Slovan oslabenie už zvládne.
17:02
Alexejev vystrelil po ľade z ľavého kruhu, Mazanec cez betóny puk poslal späť do hry a zmenu skóre nepripustil.
16:12
Slovan okolo mantinelu poslal puk až k Salákovi, Sibir sa bude s pukom ponáhľať do pásma belasých.
16:07
Mikúš hákoval Konkova a už sedí na trestnej, opäť presilovka pre Sibir.
15:09
Slovan sa previnil na modrej ofsajdom, aj keď sa to publiku nepáči, čiarový akciu belasým zastavil.
14:46
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie poľahky ubránil, po reklamnej prestávke vhadzujeme pred Mazancom, defenzíva domácich zblokovala puk z hokejky Šarova, ktorý strieľal z pravého kruhu.
14:03
Ďalší puk belasých až pri Salákovi, čas z oslabenia domácich plynie, Slovan čaká súpera v strednom pásme.
13:27
Slovan poslal puk von cez všetky čiary, Sibir bude musieť vymyslieť inú presilovkovú akciu.
12:46
Smoleňák oslabil domácich, putuje na trestnú, menší trest dve minúty za držanie.
12:24
Hostia v plnom počte, Slovan ponuku na vyrovnanie neprijal.
11:59
Pre malé technické problémy spôsobené na našej strane sa ospravedlňujem za omeškaný príspevok, Slovan hrá presilovku, Sibir poslal raz puk von z pásma, následne po akcii belasých puk zlikvidoval vo svojom výstroji gólman hostí Salák.
10:24
Za držanie dostal dve minúty Konstantin Alexejev a Slovan dostal výhodu v podobe presilovej hry.
08:44
08:44
goalNovosibirsk dal gól.
Sibir zakombinoval s pukom v pásme, odrazený puk od ľavého betónu Mazanca podvihol pod brvno v dorážke ARŤOM ARŤOMOV.
08:11
Slovan kombinoval s pukom na hokejkách v pásme hostí, Sibir mu však žiaden priestor na zakončenie neposkytol.
06:46
Řepík preveril pozornosť Saláka strelou spoza pravého kruhu, puk smeroval medzi tri žrde, Salák v rozkľaku pravým betónom puk poslal do rohu klziska.
05:48
Naumov dostal puk na ľavú stranu k bránkovisku, strieľal bez prípravy, minul priestor domácej bránky a hneval sa sám na seba.
05:39
Ďalší z kategórie nahodených pukov do priestoru domácej bránky, Mazanec aj tento puk z pravej strany zlikvidoval.
05:26
Mazanec na konci útočného snaženia hostí, ktorí si vybojovali pásmo na vhadzovanie.
05:16
Zyrianov sa uvoľnil na pravom kruhu a vystrelil po ľade, puk preletel popred bránkovisko a skončil v rohu klziska.
04:20
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie ubránil a Mazanec mal počas oslabenia jeden zákrok hneď v úvode.
03:46
Slovan vyhodil puk von z pásma, Sibir sa ponáhľal s pukom pred Mazanca a na modrej sa previnil proti pravidlám ofsajdom.
03:20
Minúta z presilovky je preč, Slovan bráni presilovkový vzorec hostí, Sibir hľadá palebnú pozíciu.
02:24
Mazanec likviduje v lapačke strelu hostí od modrej, kam putoval puk po buly, mám pocit že strelcom bol Vorobiov.
02:20
Podrazenie videli arbitri a na trestnú poslali Voráčka, hostia si zahrajú presilovú hru v úvode duelu.
00:58
Strela belasých z ľavého kruhu a pohotová lapačka Saláka bola proti, po malej šarvátke pred bránkoviskom vylučovať nebudeme.
00:38
Začali sme vo svižnom tempe, Sibir vyrobil zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Saláka.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Hráči hosťujúceho tímu už vykorčuľovali na ľadovú plochu, privítame tím domácich, vypočujeme si hymny oboch krajín a začíname.
Dnes HC Slovan Bratislava odohrá svoj 301.súťažný zápas v nadnárodnej súťaži a my veríme, že diváci tu v aréne si po záverečnom klaksóne pozrú tradičnú víťaznú „ďakovačku“.
Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z druhého domáceho zápasu belasých v novej sezóne. Dnes hostí Slovan Sibir, ktorý nastúpi na duel v bielo-modrej kombinácii farieb, Slovan tradične v modrých dresoch.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Štepánek) – Barker, Meszároš (C), Després, Ebert, Švarný (A), Taimi, Hedera, Voráček – Kašpar (A), Viedenský, Skalický – Smoleňák, Co. Genoway, Řepík – Hrnka, J. Mikúš, Buchtele – Šťastný, Sádecký, Šerbatov

HK Sibir Novosibirsk:

Salák (Rejzvich) – K. Vorobiov, Polášek, Naumov, Vereščagin, K. Alexejev (A), Beľakov, M. Ignatovič – Sannikov (C), Zackrisson, Bergström – Konkov (A), Enlund, Sigariov – I. Barbašev, Šarov, Pervušin – Arťomov, Zemčenko, Zyrianov

Rozhodca:

Hofman, Sidorenko – Sadovnikov, Sazonov.
Hokejisti HC Slovan sa po prvom ťažkom tripe, ktorým odštartovali svoje účinkovanie v desiatom ročníku KHL a svojej šiestej sezóne v nadnárodnej hokejovej lige, predstavia po druhý krát domácemu publiku. V stredu večer zvíťazili nad Dinamom Minsk 4:2 vďaka obratu v tretej tretine, v piatok podvečer budú hostiť Sibir Novosibirsk.

Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa, 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V šiestej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir tak obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku. V siedmom svojom účinkovaní v KHL sa Sibir prebojoval do konferenčného finále. Najskôr v konferenčnom štvrťfinále zdolal Traktor Čeljabinsk, keď sériu ukončil pomerom 4:2 na zápasy. V semifinále konferencie si to odniesol Magnitogorsk, Sibir dominoval a sériu ukončil po výsledku 4:1 na zápasy. Vo finále konferencie však už nestačil na hráčov AK Bars Kazaň a po sérii 1:4 na zápasy ukončil svoje účinkovanie celkovým krásnym 4. miestom, čo je doposiaľ najväčší úspech klubu v jeho histórii. V ôsmom ročníku to bola opäť účasť vo vyraďovacích bojoch, najskôr dominoval v súboji s Vladivostokom po sérii 4:1 na zápasy, no smolu mal hneď v konferenčnom semifinále, keď mu stopku vystavil opäť neskorší majiteľ Gagarinovho pohára, Magnitogorsk ukončil sériu 4:1 na zápasy. V poslednej sezóne Sibir zostal za bránami play-off veľmi tesne, pri rovnosti bodov s Kunlunom len vďaka kritériám o počte víťazstiev, v konečnom účtovaní z toho bola 19. priečka.

Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hlavne hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Českej republiky – Alexander Salák a Adan Polášek, dvomi hráčmi zo Švédska a dres Sibiru oblieka aj jeden hráč z Fínska. Hlavným trénerom mužstva je Pavel Vladimirovič Zubov. Novosibirsk hráva svoje domáce zápasy v Ľadovom paláci Športu Sibir s kapacitou 7.420 divákov.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Sibir Novosibirsk a my vám z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovan vyhral aj svoj druhý domáci zápas, Novosibirsk zdolal o gól