Košice v prestížnom derby zdolali Slovan, Réway strelil prvý gól za Poprad

Momentky zo zápasu Slovan Bratislava - Košice.
Momentky zo zápasu Slovan Bratislava - Košice. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|1. mar 2020 o 17:45

Majster pokračuje vo víťaznom ťažení.

BRATISLAVA. Hokejisti Banskej Bystrice pokračujú vo víťaznom ťažení v Tipsport lige. V nedeľňajšom 4. kole nadstavbovej skupiny o 1. až 6. miesto zdolali doma Poprad 5:3.

Svoj prvý gól v popradskom drese strelil Martin Réway.

V nedeľňajšom šlágri síce išiel domáci Slovan do vedenia 1:0, ale Košičania potom na bratislavskom ľade štyrikrát prekonali jeho brankára a už zaostávajú za Bratislavčanmi len o bod.

Hokejová Tipsport liga: Slovan Bratislava - HC Košice: fotogaléria

1.3.2020

Dukla Trenčín si poradila vo vyrovnanom súboji so Zvolenom 4:3 a na piatej pozícii v tabuľke má rovnaký počet bodov ako súper figurujúci štvrtý v poradí.

V skupine o 7. až 12. priečku prerušila posledná Detva sériu prehier, keď na radosť svojich fanúšikov zdolala Nové Zámky 5:4.

Vedúce Michalovce si poradili s MAC Budapešť 3:0, keď si góly rovnomerne rozdelili na každú tretinu.

Súboj tabuľkových susedov vyznel v Nitre jednoznačne pre Miškovec. Maďarský tím vyhral najmä vďaka záveru jednoznačne 6:1 a Nitranom odskočil na tri body.

Tipsport liga - skupina o 1. až 6. miesto

Banská Bystrica - Poprad 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)

Góly: 4. Hickmott (Hohmann, Jääskeläinen), 11. Bartánus (Fafrák, Bubela), 13. Jääskeläinen (Hohmann, Southorn), 35. Jääskeläinen (Hickmott, Hohmann), 54. Hickmott (Hohmann, V. Mihálik) - 8. P. Svitana (Handlovský, D. Brejčák), 25. Larkin (Matej Paločko, Róbert Huna), 34. Réway (Handlovský)

Rozhodovali: Kalina, Kókai - Kis-Király, L. Beniač, vylúčení: 7:7, navyše: Réway (Poprad) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky a oslabenia: 0:1, 2586 divákov

Banská Bystrica: Melicherčík (od 21. min Beskorowany) - V. Mihálik, Southorn, Cardwell, Ďatelinka, J. Brejčák, Owens, Maier - Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen - Stupka, Mlynarovič, Kriška - Fafrák, Bubela, Bartánus - L. Lunter, Gabor, Kabáč

Poprad: Vošvrda - Larkin, Dalhuisen, D. Brejčák, L. Kozák, Martin Chovan, Kramár, - Lapšanský, Jacobs, Handlovský - P. Svitana, Zagrapan, S. Takáč - Matúš Paločko Réway, Matej Paločko - Kundrík, Róbert Huna, Richard Huna

Hlasy po stretnutí:

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Čo sa týka začiatku zápasu, začali sme veľmi dobre. I keď je tých duelov teraz veľa v rade za sebou a chlapci sú unavení, tak to nebolo na ľade vidno. Prvú tretinu sme odohrali v nasadení, no mrzia nás nevyužité presilovky. Dokonca sme počas nej aj jeden gól inkasovali. Nepomohlo nám, že v tretej tretine diváci pískali počas našej početnej výhody, hoci ju máme najlepšiu v lige.

Občas sú aj také dni, kedy sa nemusí v presilovke dariť. Hráči robili všetko čo majú, no aj Poprad hral dobre oslabenia. Musíme popracovať na tom, čo nám dnes nešlo, avšak sme spokojní s tromi bodmi. Hrali sme celkovo dobre. Brankár Beskorowany nahradil v druhej tretine zraneného Melicherčíka a nechytal sprvu v pohode, no v tretej tretine to už bolo z jeho strany v poriadku."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Keď prídete do Bystrice, tak musíte z minima vyťažiť maximum. To sme my dnes nevyužili. Rozhodlo aj to, že keď už sme sa dotiahli z pohľadu výsledku z našej strany z 1:3 na 3:3, tak sme hneď inkasovali gól na 3:4. Dopustili sme sa tam závažných vecí, ktoré by sa takémuto mužstvu nemali stávať.

Štyria - piati hráči ešte nie sú v ideálnej forme a ďalší štyria - piati zostali doma, aby sa doliečili. Neprišli sme v plnej sile na ľad majstra. Cez to všetko domáci išli túžobnejšie za víťazstvom, premieňali šance a preto sme nemohli zápas dostať aspoň do predĺženia. Nám chýbali sily, väčšia vôľa."

Slovan Bratislava - Košice 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Góly: 17. Pance (Abdul, Bondra) - 25. Skokan (Růžička, Milý), 35. Chovan (Rapáč, Skokan), 48. Bortňák (Čížek, Rapáč), 59. Bortňák (Rapáč)

Rozhodovali: Novák, Výleta - Krajčík, Valo, vylúčení: 8:6 na 2 min., navyše Bondra (Slovan) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 5519 divákov

Slovan: Habal - Bačik, Sersen, Demo, Carson, Kučný, Šedivý - Pance, St. Pierre, Abdul - Basaraba, Kytnár, Bondra - Jendek, Urbánek, Matoušek - Sloboda, Kukumberg, Žitný - Petráš

Košice: Škorvánek - Zeleňák, Čížek, Růžička, Michalčin, Koch, Palacko, - Sukeľ, Klhůfek, Paršin - Chovan, Skokan, Rapáč - Vrábeľ, Bortňák, Majdan - Jokeľ, Suja, Milý

Hlasy po stretnutí:

Roman Stantien, tréner Slovana: "Chceli sme odčiniť prehru z predchádzajúceho zápasu. Začali sme dobre, aj sme tretinu vyhrali, ale potom sme dostali góly v oslabení. Košice dnes boli lepšie a preto zvíťazili."

Peter Draisaitl, tréner Košíc: "Oba tímy chceli vyhrať, my si toto víťazstvo vážime. Neboli dnes na ľade plné zostavy, takže sme spokojní. My sme hrali so šiestimi obrancami, hrali veľmi solídne, podržal nás aj brankár Škorvánek. Sme radi, že sme v Bratislave dokázali zvíťaziť po výprasku, ktorý sme tu utŕžili predtým."

Trenčín - Zvolen 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Góly: 1. Stacha (Sojčík, Valach), 24. Špirko (Sádecký, McCormack), 25. Bartovič (Špirko, Hlinka), 51. Bartovič (Ferenyi, Hlinka) - 3. Corrin (Marcinek, Tibenský), 45. Trotter (Parks, Zuzin), 58. Corrin (Trotter)

Rozhodovali: Goga, Juhász - Frimmel, Soltész, vylúčení: 7:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2980 divákov

Trenčín: Tomek - Stacha, McCormack, Brodeur, Štach, Sládok, Bokroš - Sojčík, Mikyska, Valach - Hecl, Paukovček, Sádecký - Hlinka, Špirko, Bartovič - Ferényi, Švec, Krajč - Ryan Petrovický

Zvolen: Petrík - Corrin, Betker, Švarný, Stephenson, Meliško, Petran, Drgoň, Kubát - J.Mikúš, Trotter, Thompson - Kelemen, Zuzin, Parks - Petráš, Mráz, Žilka - Kolenič, Tibenský, Marcinek

Hlasy po stretnutí:

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Zápas mal veľmi dobré parametre. Hrali sme proti silnému súperovi. Po góle sme po zbytočnej chybe inkasovali. V prvej tretine sme urobili pár chýb. V druhej tretine sme zlepšili pohyb. Zachytávali sme puky a vytvárali si tlak. Strelili sme góly. Zvolen naskočil do tretej tretiny veľmi dobre. Vytváral si tlak. V závere prišli zbytočné fauly, urobili sme zo zápasu drámu. Napokon sme stretnutie proti veľmi kvalitnému súperovi doviedli do úspešného konca."

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Na začiatku sme inkasovali, ale hneď aj vyrovnali. V prvej tretine sme šli trikrát sami na bránu a mohli viesť. V druhej tretine sme si nevytvorili tlak. Inkasovali sme dva gólu. Za stavu 1:3 sme akoby ani nechceli strieľať na bránu. V tretej tretine sme začali hrať dobre. Vytvorili sme si aj tlak, ale inkasovali po vlastnej chybe. V závere sa nám nepodarilo vyrovnať."

Priebežná tabuľka

1.Banská Bystrica52 zápasov113 bodov
2.Slovan Bratislava52 zápasov104 bodov
3.Košice52 zápasov103 bodov
4.Zvolen52 zápasov90 bodov
5.Trenčín52 zápasov90 bodov
6.Poprad52 zápasov90 bodov

Tipsport liga - skupina o 7. až 12. miesto

Michalovce - Budapešť 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 11. Hvila (Hančák), 33. Galamboš (A. Štrauch), 48. Korhonen (Lalancette)

Rozhodovali: Korba, Lokšík - Durmis, Bogdaň, vylúčení: 5:6 na 2 min., navyše: Klempa (Újbuda) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3196 divákov

Michalovce: Surák - Pukka, Ventelä, Hančák, Kolba, Bdžoch, Vorobjov - Korhonen, Lalancette, Phillips - A. Štrauch, Galamboš, Mašlonka - Safaralejev, Linet, Giľák - Chalupa, Šimun, Hvila

Budapešť: Bernard - Carlisle, Macaulay, Garát, Busenius, Pozsgai, Bugár, Loczi, Blake Orbán - Brance Orbán, Strech, Sofron - Szücs, Terbócs, T. Klempa - Kreisz, Pitt, Bodó - K. Nagy, B. Majoross, Szigeti

Hlasy po stretnutí:

Peter Bartoš, asistent trénera Michaloviec: "Rozhodli presilovky. My sme využili dve, všetky súperove sme ubránili. Treba povedať, že nás podržal aj brankár Surák. Zápas to bol ťažký, pre nás veľmi dôležitý a sme radi, že sme získali tri body."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Súhlasím s trénerom súpera, že rozhodli presilovky. My sme svoje šance nevyužili, za čo sme pykali. Súper nás potrestal troma gólmi a vyhral zaslúžene."

Nitra - Miškovec 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Góly: 17. Minárik (Hrušík, Čaládi) - 10. Szirányi (Magosi, Vandane), 17. Harrison (Beauvillier), 30. Valchař (Vas), 56. Harrison, 60. Láda (Kiss), 60. Kiss (Paterka)

Rozhodovali: Müllner, Tvrdoň - Synek, Vyšný, vylúčení: 4:6 na 2 min., navyše: Kiss (Miškovec) 10 minútr za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:1, 2347 divákov

Nitra: Šimboch (30. Burgart) - McNally, Kubka, Morrison, Mezei, Pupák, Versteeg, Sloboda - Buček, Šiška, Csányi - Fominych, Yellow Horn, Scheidl - Lušňák, Kollár, Tábi - Čaládi, Minárik, Hrušík - Mrázik

Miškovec: Rajna - Ross, Kiss, Lada, Vandane, Szirányi, Guz - Rodman, Galanisz, Magosi - Valchař, Vas, Beach - Beauvillier, Harrison, Kiss - Vojtko, Miskolczi, Paterka

Hlasy po stretnutí:

Miroslav Kováčik, tréner Nitry: "Veľmi ťažko sa hodnotí takýto zápas. Viem, že ľudia sú frustrovaní z toho výsledku a nechcem vyznieť ako blázon, ale napriek tomu si myslím, že sme v zápase boli aktívnejší až do stavu 1:3. Potom sme dostali štvrtý gól, čím ten rozdiel narástol. V záverečnom oslabení sme si nechali streliť dva góly a výsledok vyzerá veľmi zle, ale nezodpovedá priebehu hry.

V tomto zápase nám nebolo súdené, ale aj také zápasy v športe sú. Žiaľ, výsledok je pre nás krutý. Ideme ďalej, pripojil sa k nám Kris Versteeg a uvidíme, či zasiahne už do ďalšieho zápasu. V každom prípade prehrali sme bitku, ale nie vojnu. Kým je šanca na postup, určite sa o ňu pobijeme. Zápasov je ešte dosť."

Glen Hanlon, tréner Miškovca: "Chcel by som poďakovať manažmentu z Nitry za veľmi dobrú organizáciu. Vždy, keď sme prídeme, tak nás vždy niekto čaká. Parkovanie je úplne bezproblémové. Taktiež aj šatňa je otvorená, pretože to vôbec nie je pravidlom v iných kluboch. Nitrania môžu byť na to hrdí. V zápase sme veľmi dobre zvládli oslabenia a podržal nás brankár. To bol kľúč k úspechu."

Detva - Nové Zámky 5:4 pp (0:1, 2:2, 2:1 - 1:0)

Góly: 22. V. Fekiač (Ľupták, Ľalík), 36. Ščurko (F. Fekiač, Podešva), 51. Ščurko (Král), 59. Gašpar (Ľupták, Klíma), 65. Ščurko (V. Fekiač) - 11. Obdržálek (Bajtek, Rogoň), 27. Števuliak (Andrisík, Holovič), 30. Drtina (Jurík, Fereta), 57. Bajtek (Hatala, Ondrušek)

Rozhodovali: Baluška, Purgat - Šoltés, Štancel, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 165 divákov

Detva: Zalivin - Golian, F. Fekiač, Andersons, Lalík, Jendroľ, Gachulinec - Král, Podešva, Ščurko - Čacho, Klíma, Gašpar - Ľupták, V. Fekiač, Mons - Čenka, Turan

Nové Zámky: Pavlas - Hatala, Magovac, Drtina, Fereta, Labrecque, Hain, Pavúk - Obdržálek, Bajtek, Rogoň - Števuliak, Holovič, Andrisík - Mikula, Fábry, Jurík - Ondrušek

Priebežná tabuľka

7.Michalovce52 zápasov78 bodov
8.Miškovec52 zápasov75 bodov
9.Nitra52 zápasov72 bodov
10.Nové Zámky52 zápasov54 bodov
11.Budapešť52 zápasov54 bodov
12.Detva52 zápasov50 bodov

Online prenos: HC Slovan Bratislava - HC Košice (hokej, Tipsport liga 2019/2020, LIVE, NAŽIVO, dnes, nedeľa)

Tipsport Liga (SR) Skupina A 2019/2020
01.03.2020 o 17:45
Slovan
1:4
(1:0, 0:2, 0:2)
60' minúta
Ukončený
Košice
Prehľad
Góly a asistencie: 17. Pance (Abdul, Bondra) – 25. Skokan (Růžička, Milý), 35. Chovan (Rapáč, Skokan), 48. Bortňák (Čížek, Rapáč), 59. Bortňák (Rapáč). Rozhodca: Novák, Výleta – Krajčík, Valo. Diváci: 5.519.
Prenos
Sláva víťazom a česť porazeným. Košice si dnes z Bratislavy odvezú za odvedenú hru právom na východ republiky tri body. V tretej tretine sme videli dva góly, oba do siete domácich. Hostia si poradili s obranou domácich a pridali gólovú poistku, aby v závere gólom do prázdnej bránky už len kozmeticky upravili výsledok. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 7:11, celkom 29:27, pekný večer a dobrú noc z Bratislavy želá všetkým Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:57
Slovan vyhral buly a Sloboda poslal puk do priestoru bránky hostí, Škorvánek puk poslal do rohu klziska.
59:53
Je dobojované, no ešte jedno prerušenie hry pre zakázané uvoľnenie hostí.
58:53
Slovan vyhral buly a Jendek pohotovo vystrelil po ľade, Škorvánek puk poslal pred seba a jeho spoluhráči von z pásma.
58:50
Pokazený prechod do útočného pásma a zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Škorvánka.
58:25
goalKošice dali gól!
Puk do opustenej bránky domácich poslal DALIBOR BORTŇÁK. Asistencia: Branislav Rapáč.
58:15
Basaraba pálil príklepom z ľavého kruhu, Škorvánek opäť puk poslal späť do hry. Predtým sme videli dve strely domácich, Basaraba z ľavého kruhu a opäť betóny Škorvánka, Sersenov puk od modrej z jej stredu bol zblokovaný a skončil za bránkou hostí.
57:20
importantHabal zostal na striedačke, Slovan to skúsi cez power play hrou bez brankára.
57:20
importantOddychový čas domácich, Slovan ešte skúsi s vývojom zápasu niečo urobiť.
57:06
Spoza bránky Habala začína jedna z posledných akcií dnešného večera.
55:11
Zakázané uvoľnenie belasých, hra sa sťahuje späť pred Habala.
53:44
Domáci v plnom počte, Slovan oslabenie prežil bez ujmy.
53:05
importantRůžička vystrelil od modrej z jej stredu, Habalovi to len tak zazvonilo na betónoch, puk poslal pred seba, Košice melú Slovan v pásme.
51:44
Šedivý dve minúty za hákovanie, presilovka pre Košice.
51:44
importantMajdan krásne zakončil z pravého kruhu, Habal vykorčuľoval z bránky a puk zneškodnil na svojej hrudi.
50:38
Hra sa prelieva zo strany na stranu bez strely do priestoru tej ktorej bránky.
47:50
goalKošice dali gól!
Čížek vystrelil z ľavého kruhu, puk smerujúci po ľade na bránku domácich pred Habalom do siete podvihol DALIBOR BORTŇÁK. Asistencie: Václav Čížek a Branislav Rapáč.
47:19
Domáci v plnom počte, Košice dohrávajú akciu v pásme domácich, Habala v bránke ale zatiaľ neohrozili.
46:31
Hostia v plnom počte a budú pokračovať v hre presilovkou, pri hre štyroch proti štyrom sme vážnejšiu šancu nevideli.
45:19
Šesť hráčov domácich v poli a trest pre hráčsku lavičku, pomer síl na ľade sa nám vyrovná.
45:11
Puk za bránou domácich, predtým sme videli strelu Basarabu z ľavej strany, puk Škorvánek poslal späť do hry.
44:31
Seknutie a dve minúty pre Rapáča, Slovan si zahrá presilovú hru.
42:25
Košice bránia, Slovan sa snaží o vyrovnanie, teraz Sloboda priviezol na hokejke puk z ľavej strany k bránkovisku a vystrelil, Škorvánek puk poslal za svoju bránku.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:40.
Aj druhá tretina dnešného duelu je minulosťou. Košice otočili vývoj zápasu a dvomi presilovkovými gólmi sa ujali vedenia. Videli sme pekné akcie na jednej aj druhej strane, obaja brankári mali viac práce ako v prvej časti a neraz podržali svoj klub. O všetkom sa tak rozhodne v tretej časti hry, pomer striel medzi žrde v tej druhej 11:8.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:28
Kytnár pred bránkoviskom puk poslal na ochranné sklo a sieť, vhadzovať budeme v strednom pásme.
39:23
Hostia v plnom počte, Slovan dohráva akciu v útočnom pásme.
38:27
Sersenov príklep od modrej Škorvánek zlikvidoval cez betóny a puk poslal späť do hry, oba tímy oň zvádzajú boj v okolí bránky Košíc.
37:47
Rapáč poslal puk von cez všetky čiary, Košice zbierajú sekundy zo svojho oslabenia.
37:23
Bortňák dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Slovan si zahrá presilovú hru.
37:20
importantAbdul vystrelil spoza Zeleňáka z ľavého kruhu, Škorvánek v pokľaku puk kryje vo svojej lapačke.
37:10
Habal vykorčuľoval z bránky a puk pred bránkoviskom radšej prikryl pod svoju rukavicu, aby tak zmaril útočné snaženie súpera.
36:46
importantAbdul poslal puk do pásma na hokejku Panceho, ktorý vystrelil z ľavého kruhu švihom, Škorvánek šiel dole na ľad a puk zlikvidoval vo svojom výstroji.
35:31
Domáci v plnom počte, Košice využili tri sekundy pred koncom výhodu o dvoch mužov v poli. Pri hre s výhodou jedného muža sme gól nevideli.
34:40
goalKošice dali gól!
Košice dokonale vyšachovali obranu domácich a z ľavej strany pri bránkovisku puk z ostrého uhla do bránky domácich poslal MICHAL CHOVAN. Asistencie: Branislav Rapáč a Dávid Skokan.
33:36
Škorvánek zakladá útočnú akciu hostí.
33:31
Sloboda dve minúty za seknutie, hostia budú hrať presilovku o dvoch mužov.
33:05
importantKukumberg poslal do brejku Kytnára, ktorý vystrelil po prechode modrou, Škorvánek puk poslal na ochranné sklo.
32:43
Matoušek dostal dve minúty za nečakané napadnutie, presilovku si zahrajú Košice.
32:11
Šedivý sa prezentoval príklepom z pravej strany spoza kruhu, Škorvánek puk smerujúci na jeho bránku cez betón poslal späť do hry.
31:11
importantKoch mal tutovku na palici, vystrelil švihom z ľavej strany od kruhu, Habal puk efektne zatočil do svojej lapačky!
30:13
Zakázané uvoľnenie domácich, Slovan striedať nemôže, vhadzujeme po ľavej ruke Habala.
29:23
Hostia v plnom počte, počas presilovky domácich sme zmenu skóre nezaznamenali.
29:11
Sersenovi puk na modrej dobre nesadol na hokejku, hostia následne puk poslali von z pásma.
28:06
Abdul z ľavej strany od kruhu minul priestor bránky súpera, puk skončil na zadnom mantineli a zakrátko ho hostia dostali na svoje hokejky.
27:39
Carson a jeho puk z ľavého kruhu, Škorvánek pravým betónom puk poslal späť do hry.
27:23
Koch dostal dve minúty za držanie hokejky, Slovan si zahrá presilovú hru.
26:04
Pance dostal puk na pravú stranu k bránkovisku, nedokázal však rozjasať domáce publikum a puk poslal na ochranné sklo.
24:52
Domáci v plnom počte, Slovan počas svojho dlhého päť minútového oslabenia raz inkasoval.
24:29
goalKošice dali gól!
Růžička vystrelil od modrej, minul bránku domácich, puk sa odrazil od zadného mantinelu a pri bránkovisku puk efektne do odkrytej bránky poslal DÁVID SKOKAN. Asistencie: David Růžička a Juraj Milý.
23:49
Košice museli s pukom až za svoju bránku, následne sa previnili proti pravidlám ofsajdom, čiarový im akciu zastavil.
22:36
Pance v úniku zakončil z pravého kruhu, Škorvánek puk schoval do rukavice, Slovan získal sekundy zo svojho oslabenia.
21:42
importantMilý prevetral od kruhov betóny Habala, ktorý puk usmernil do rohu klziska, Slovan odoláva tlaku súpera.
21:19
Po strele Paršina od pravého kruhu sa skóre meniť nebude a Slovan aspoň na chvíľu poslal puk do stredného pásma.
20:50
Spoza kruhov vystrelil Chovan, Habal vykorčuľoval von z bránky a puk v pokľaku schoval medzi svojimi betónmi.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:42.
Skončila sa nám prvá tretina v ktorej sme videli až sedem vylúčení, pričom Bondra dostal trest plus do konca zápasu. Jokeľ opečiatkoval žrď domácej bránky v oslabení a Slovan z následnej peknej akcie otvoril účet večera. Obaja brankári ukázali čo to zo svojho umenia, pomer striel medzi žrde 11:8. Košice budú začínať druhú časť presilovou hrou.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:52
Bondra inkasuje trest päť minút a do konca zápasu za vrazenie na mantinel. Košice budú hrať dlhú presilovú hru, aj keď delenú.
19:27
importantMichalčin vystrelil od modrej z pravej strany od mantinelu, Skokan pred bránkou puk chcel sklepnúť za chrbát Habala, nepodarilo sa mu to, puk poslal Habal vpravo od seba a k zakončeniu sa dostal Suja, ktorý poslal z ostrého uhla puk na bránku domácich, Habal ho vychytal do lapačky.
18:34
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie ubránil.
18:19
Hostia v plnom počte a budú pokračovať v hre krátkou presilovkou.
16:34
Sily na ľadovej ploche sa nám vyrovnajú, dve minúty pre Kytnára za seknutie.
16:19
Za hákovanie dostal dve minúty Suja, Slovan bude hrať opäť presilovku.
16:19
goalSlovan Bratislava dal gól!
Abdul potiahol puk z pravej strany pred bránku, prihrával faulovaný a pri bránkovisku na ľavej strane puk do prázdnej bránky poslal ŽIGA PANCE. Asistencie: Jindřich Abdul a Radovan Bondra.
16:01
importantSlovan chyboval v rozohrávke, puk na pravej strane zachytil Jokeľ a vystrelil, Habalovi pomohla ľavá žrď jeho bránky! Slovan mohol inkasovať v presilovke.
15:00
Druhý puk počas presilovky domácich za bránkovou čiarou Habala, Slovan od svojho brankára zakladá ďalšiu presilovkovú akciu.
14:24
Krosček v podaní Kocha a presilovku si teraz zahrá klub od Dunaja.
12:53
importantBasaraba prevetral príklepom z pravého kruhu betóny Škorvánka, ktorý puk poslal späť do hry.
11:48
Odovzdaný puk do pásma hostí a ďalšie zakázané uvoľnenie domácich, vhadzujeme po ľavici Habala.
10:49
Domáci v plnom počte, ani v tejto presilovke sme hokejového umenia veľa nevideli.
10:19
Slovan poslal puk von cez všetky čiary a oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily.
09:39
Košice to nezvládli na útočnej modrej a vyrobili ofsajd.
09:21
importantMilý vystrelil švihom z ľavého kruhu spoza hráča domácich, puk letiaci tesne nad ľadom Habal schoval do svojej lapačky.
08:49
Hákovanie a dve minúty pre Jendeka znamenajú presilovku pre hostí.
08:15
Růžička to skúsil z ľavej strany od mantinelu od modrej, Habal cez hokejku poslal puk späť do hry a domáci vyrazili do akcie.
07:36
Košice vyrobili akciu, Slovan puk poslal von cez všetky čiary a striedať nemôže, zakázané uvoľnenie.
07:12
Hostia v plnom počte, Slovan hral dlho s pukom v pásme súpera, efektnú strelu do priestoru bránky vyslať ale nedokázal.
05:56
Puk v strednom pásme, no domáci pokazili prechod do pásma a hra sa sťahuje pred Habala.
05:12
Skokan dostal dve minúty za faul lakťom, presilovku si zahrá Slovan.
04:49
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie pokojne ubránil.
04:42
Růžička vystrelil od modrej, Habal cez betón puk poslal do rohu klziska a Slovan vyrazil do akcie.
04:17
Košice sa previnili proti pravidlám ofsajdom, čiarový im akciu zastavil.
03:59
Košice držali domácich v pásme, Slovan im palebný priestor neposkytol a puk teraz poslal von cez všetky čiary.
03:12
Rapáč sa prezentoval príklepom spoza ľavého kruhu, Habal v pokľaku puk zneškodnil vo svojom náručí.
02:49
Za seknutie dve minúty pre Slobodu, Košice budú hrať presilovú hru.
00:58
importantKytnár nakorčuľoval s pukom do pásma po pravej strane, potom sa vybral na stred poľa a zakončil z vnútornej strany ľavého kruhu, Škorvánek puk poslal za bránkovú čiaru, Slovan s pukom v zóne hostí.
00:34
St. Pierre z pravej strany našiel za kruhmi Bačika, ktorý vystrelil švihom, Škorvánek v pokľaku puk schoval niekde vo svojom výstroji.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný podvečer vám želám z Bratislavy, na ľadovej ploche už môžeme sledovať rozkorčuľovanie oboch tímov. Slovan v bielych dresoch bude hostiť Košice v čiernom šate. V bránke domácich Vladislav Habal, oproti nemu Stanislav Škorvánek.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Habal (Sabo) – Bačik, Sersen (C), Demo, Carson, Kučný, Šedivý – Pance, St. Pierre, Abdul – Basaraba, Kytnár (A), Bondra – Jendek, Urbánek, Matoušek – Sloboda, Kukumberg (A), Žitný – Petráš

HC Košice:

Škorvánek (Košarišťan) – Zeleňák, Čížek (A), Růžička, Michalčin, Koch (A), Palacko, – Sukeľ, Klhůfek, Paršin – Chovan, Skokan (C), Rapáč – Vrábeľ, Bortňák, Majdan – Jokeľ, Suja, Milý

Rozhodca:

Novák, Výleta – Krajčík, Valo.
HC Slovan v piatok nezvládol domáci zápas s Trenčínom. Reparát bude skladať v nedeľu, Bratislava uvidí derby zápas s HC Košice. V základnej časti sa súperi stretli štyrikrát. V prvých troch, na góly chudobných stretnutí, sa v Košiciach zrodili výsledky v pomere 2:1. Raz zvíťazil Slovan, potom zasa Košice. V zápase v Bratislave brali dva body Košice, zvíťazili 2:1, avšak až po samostatných nájazdoch. Vo štvrtom zápase v Bratislave zvíťazili belasí jednoznačne 6:1. V tabuľke formy je na tom o jeden bod lepšie domáci klub a v tej ligovej má Slovan do plusu štyri body. Favorita zápasu hľadať nebudeme, o všetkom sa priamo rozhodne na ľadovej ploche.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho domáceho zápasu Tipsport ligy, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub HC Košice a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice v prestížnom derby zdolali Slovan, Réway strelil prvý gól za Poprad