Slovan otočil posledný zápas na domácom ľade a porazil Dinamo Minsk

Na snímke vľavo Rudolf Červaný oslavuje gól,  vpravo jeho spoluhráč Michal Sersen (obaja SLovan) v zápase hokejovej KHL ŠK Slovan Bratislava - Dinamo Minsk v stredu 13. februára 2019 v Bratislave.
Na snímke vľavo Rudolf Červaný oslavuje gól, vpravo jeho spoluhráč Michal Sersen (obaja SLovan) v zápase hokejovej KHL ŠK Slovan Bratislava - Dinamo Minsk v stredu 13. februára 2019 v Bratislave. (Autor: Pavel Neubauer TASR)
Športové prenosy SME|13. feb 2019 o 18:30

Zápas rozhodol Jeff Taffe.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 16. Červený (Sersen, Taffe), 24. M. Sloboda (M. Sukeľ, Grman), 47. Taffe (Jánošík, Sersen) - 8. Pulkkinen (Wiercioch), 13. Parfejevec (Drozdov)

Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše Klok (Slovan) 5 minút za bitku - Blum (Minsk) 5 minút za bitku a 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Vasiliev - Ivanov, Lazarev (všetci Rus.), 5932 divákov

Zostavy:

Slovan Bratislava: Štěpánek - Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný, Boldižár - Jeglič, M. Sukeľ, Liška - Červený, Taffe, Chipchura - Bailey, Buc, M. Sloboda - Baranov

Minsk: Enroth - Chenkel, Lisovec, Wiercioch, Jevenko, Bokun, Blum, Znacharenko - Kogaľov, Tereščenko, S. Kosticyn - Pulkkinen, Howden, Booth - Drozdov, Kovyršin, Parfejevec - Litvinov, Volkov, Kitarov

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v poslednom domácom zápase základnej časti aktuálnej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Pred takmer šesťtisícovou návštevou zdolali Dinamo Minsk 3:2.

Bieloruský tím pritom už v 13. minúte viedol o dva góly. Najskôr predviedol presný teč fínsky útočník Teemu Pulkkinen a onedlho sa k nemu pridal úspešným blafákom Maxim Parfejevec.

Slovan však ešte do prestávky znížil zásluhou Rudolfa Červeného a po zmene strán vyrovnali dorážkou Mareka Slobodu. Zlepšený výkon domácich pokračoval aj v tretej časti hry, keď sa presadil Jeff Taffe. Dinamo na to odpovedalo zvýšenou aktivitou v záverečných minútach, no tretieho presného zásahu sa nedočkalo a z metropoly Slovenska si neodnieslo ani bod.

Slovan Bratislava figuruje po 58 odohraných dueloch na poslednej dvanástej priečke Západnej konferencie so ziskom 33 bodov. Najbližšie sa predstaví v piatok 15. februára od 17.30 h SEČ na klzisku CSKA Moskva.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk (13. február 2019): fotogaléria

13.2.2019

Klok zaujal tvrdou hrou

V úvode stretnutia boli o niečo aktívnejší hráči Slovana, ale, paradoxne, skóre otvorili hokejisti Dinama Minsk. V 8. min nahodil puk od modrej čiary kanadský obranca Patrick Wiercioch a fínsky útočník Teemu Pulkkinen ho úspešne tečoval do siete, čo odobril aj videorozhodca.

O štyri minúty neskôr mohli domáci odpovedať. Prečíslenie troch proti dvom zakončil Rudolf Červený, ale trafil iba bočnú sieť. Krátko potom potvrdil pravidlo nedáš-dostaneš šikovný bieloruský krídelník Maxim Parfejevec, ktorý ideálne zvládnutým bekhendovým blafákom nedal šancu Jakubovi Štěpánkovi.

Minčania mohli viesť v 13. min už o tri góly, no Pulkkinenova strela švihom skončila na brvne. Do prestávky sa ešte Slovanu podarilo znížiť. V 16. min skóroval Červený, keď profitoval z presnej prihrávky Michala Sersena a strelou bez prípravy rozvlnil sieť.

Som rád, že sme sa rozlúčili víťazstvom. Teší ma, že som k tomu prispel gólom. V závere nás diváci vytlieskali, toto víťazstvo patrí im.


Jeff Taffe

Hokejisti Slovana na začiatku druhého dejstva vyrovnali. V 24. min sa dobre zorientoval v predbránkovom priestore mladý krídelník Marek Sloboda a pohotovou dorážkou prekonal švédskeho gólmana Enrotha. V 27. min zaujal divákov tvrdý "hit" Lukáša Kloka na obrannej modrej čiare, ktorým zložil na ľad Pulkkinena.

Kloka vzápätí vyzval na pästný súboj hosťujúci obranca Jonathon Blum, ale český bek v službách Bratislavčanov uspel v tomto meraní síl. V druhej polovici prostrednej tretiny mali oba tímy viacero možností na zmenu skóre. Po jednej zo striel bieloruského klubu dokonca skákal puk pred bránkovou čiarou domácich, ale Štěpánkovi pomohli spoluhráči.

Rozhodol Taffe

Zverenci Vladimíra Országha vstúpili dobre aj do záverečnej tretiny. Ponúknutú presilovku po faule Daniila Bokuna ešte nevyužili, ale pokračovali v hernej prevahe a zásluhou Jeffa Taffa sa prvýkrát v zápase ujali vedenia. Skúsený center druhej formácie domáceho tímu zblízka zasunul puk za bezmocného Enrotha.

Dinamo dostalo v poslednej desaťminútovke duelu dvakrát výhodu presilovky, ale z tlaku v útočnom pásme nevyťažilo vyrovnávajúci gól. Rovnako nepochodilo ani v hre bez brankára, a tak Bratislavčania zvládli domácu rozlúčku so sezónou vo víťaznom štýle.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Som rád, že sme sa rozlúčili víťazstvom. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí v neľahkých časoch stáli pri nás. Vyhrali sme silou vôle. Na tripe budeme aj naďalej bojovať."

Rudolf Červený, strelec prvého gólu Slovana v zápase: "Som veľmi rád, že sme zvíťazili. Napriek tomu, že sme hrali na tri útoky, sme našli v sebe dosť síl na obrat. Neviem, či to bol môj posledný zápas v Slovane, všetko sa rozhodne v najbližších dňoch."

Jeff Taffe, strele víťazného gólu: "Som rád, že sme sa rozlúčili víťazstvom. Teší ma, že som k tomu prispel gólom. V závere nás diváci vytlieskali, toto víťazstvo patrí im."

Andrej Sidorenko, tréner Minska: "Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Bolo to zaujímavé stretnutie, my sme v ňom robili veľa chýb. Slovan sa chcel rozlúčiť víťazstvom a išiel si za tým."

Výsledky zvyšných stredajších zápasov KHL 2018/2019:

Metallurg Magnitogorsk - Viťaz Podoľsk 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 50. a 60. Ellison, 31. Matuškin, 38. Verešagin - 22. N. Komarov

Traktor Čeľabinsk - Severstaľ Čerepovec 1:2 po samostatných nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 5. Šarov - 27. Ashton, rozhodujúci sam. nájazd Kinrade

Lokomotiv Jaroslavľ - Torpedo Nižnij Novgorod 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 39. Kozun, 44. Averin - 25. Calof, 42. Miele, 63. Holm

Ak Bars Kazaň - CSKA Moskva 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Góly: 18. Lander, 55. Svitov - 3. a 16. Kaprizov, 4. Grigorenko

Dinamo Moskva - Jokerit Helsinki 5:3 (0:0, 3:1, 2:2)

Góly: 35. a 59. Šipačov, 44. Indrašis, 25. Volkov, 27. Pankratov - 24. Lepistö, 52. Nicklas Jensen, 58. Norman

Spartak Moskva - SKA Petrohrad 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 35. Koskiranta, 43. M. Malcev

Online prenos: HC Slovan Bratislava - HC Dinamo Minsk (KHL 2018/2019)

KHL  2018/2019
13.02.2019 o 18:30
Slovan
3:2
(1:2, 1:0, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Dinamo Minsk
Prehľad
Góly a asistencie: 16. Červený (Sersen, Taffe), 24. M. Sloboda (Sukel', Grman), 47. Taffe (Jánošík, Sersen) – 8. Pulkkinen (Wiercioch), 13. Parfejevec (Drozdov). Rozhodca: Kuľov, Vasiliev – Ivanov, Lazarev. Diváci: 5.932.
Prenos
Belasí sa radujú a s nimi aj diváci tu v aréne. V tretej tretine sme videli jeden gól a ten padol k radosti domácich divákov do siete hostí, Slovan tak zaknihuje dva body do tabuľky KHL. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Teemu Pulkkinen, v tíme domácich Jeff Taffe. Slovan sa s publikom lúči víťazstvom a sezóna na domácom ľade je už históriou. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 10:6, celkom 30:30. O dva dni sa belasí predstavia na ľade lídra v Moskve. Pekný večer a dobrú noc všetkým želá z Bratislavy Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:54
Dinamo domácich v pásme nezamklo, puk na striedačke belasých, Enroth v bránke, vhadzujeme v centrálnom kruhu.
59:00
importantEnroth na striedačke, Dinamo hrá power play bez brankára.
58:46
importantOddychový čas hostí, ktorí mobilizujú sily na záver duelu.
58:10
importantLisovec a jeho krásny príklep z pravého kruhu, Štěpánek puk poslal do rohu klziska.
57:28
Domáci v plnom počte, Slovan hral oslabenie na výbornú a mohol aj pridať gólovú poistku.
56:55
importantSukeľ a Chipchura v prečíslení dva na jeden, Matúš vystrelil z pravej strany pri bránkovisku, Enroth cez betóny puk vyrazil a belasí oň zvádzajú boj v zóne súpera.
56:42
Štěpánek zožal potlesk publika, keď v pokľaku pri ľavej žrdi likviduje puk hostí vo svojom náručí.
56:11
Dinamo hralo s pukom v pásme, diagonálnu prihrávku Tereščenko zakončil na ľavej strane len do bočnej siete domácej bránky.
55:28
Opäť hra s nebezpečne zdvihnutou hokejkou, dve minúty pre Červeného a presilovka pre súpera.
55:01
Kovyršin sa po chybe domácich na pravej strane dostal k puku a zakončil po ľade, Štěpánek puk poslal do rohu klziska.
54:33
Červený na ľavej strane a jeho puk na ochrannom skle, domáci fans by radi gólovú poistku.
54:11
Dinamo sa snaží dostať domácich pod tlak, Slovan mu palebný priestor neposkytuje a efektne bráni už svoju modrú čiaru.
52:11
Domáci v plnom počte, Dinamo malo tlak, Štěpánek na čele defenzívy belasých odolal.
51:43
Sergej Kosticyn to vyskúšal príklepom z pravého kruhu, Štěpánek v pokľaku pri ľavej žrdi puk schoval vo svojom náručí.
51:05
Dinamo drží belasých v pásme pod tlakom, Tereščenkov puk skončil na zadnom mantineli.
50:11
Bačik si nepostrážil hokejku a trafil Kovyršina do tváre. Jasné dve minúty.
49:47
Slovan poslal teraz puk von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
49:19
Hra sa sťahuje pred Štěpánka, Slovan pokazil nahodenie puku do pásma, zakázané uvoľnenie.
48:38
Ofsajd belasých a čiarový tak akciu domácim zastavil.
46:09
46:09
goalSlovan Bratislava dal gól!
Jánošík z ľavej strany poslal puk na Enrotha. Jonas puk vyrazil pred seba a JEFF TAFFE po ľade jednoducho zasunul. Asistencie: Adam Jánošík a Michal Sersen.
45:10
Kovyršin príklepom z ľavého kruhu trafil časť masky Štěpánka, hlavný hru neprerušil, Slovan mal puk na hokejkách a vyrážal do akcie.
44:13
Hostia v plnom počte, Slovan ani túto veľkorysú ponuku od súpera neprijal a svojich fans nepotešil.
44:03
Takto mizerne zahratá presilovka pri ktorej Slovan dokázal vyrobiť aj zakázané uvoľnenie. Blum je po svojom súčte trestov späť na ľade.
43:15
Ďalší puk pri bránke domácich, Slovan síce zamkol na chvíľu súpera v pásme, efektný palebný priestor si však nevypracoval.
42:13
Bojovný hokej prerušil hlavný, podrazenie a dvojka pre Bokuna, presilovka pre belasých.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:23.
V druhej tretine sa diváci radovali iba raz, keď sa o vyrovnanie postaral po peknom zakončení Sloboda. Krátko na to sme videli šarvátku a rozhodcovia nadeľovali. Potom mal viac z hry súper z Bieloruska, ktorý držal domácich v pásme, Slovan sa ubránil, aby v závere tretiny nepríjemne hrýzol zasa tím spod Tatier. O všetkom sa rozhodne v tretej tretine, pomer striel medzi žrde v tej druhej 12:14.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
Slovan vyhral buly, puk smeroval na modrú, Sersen pohotovo poslal puk na bránku súpera, Enroth puk zasa pred seba a hostia von z pásma.
39:39
Prihrávka rukou belasých v pásme hostí, arbitri správne hru vykázali do stredného pásma.
37:53
Taffe zaviezol puk do pásma, nevystrelil, vyrobil otočku a našiel hokejku Sersena. Michal teraz však poslal len reklamný puk na bránku hostí, Enrothovi vrásky na čele neurobil.
36:22
Znacharenko vystrelil od modrej, Štěpánek puk vyrazil pred seba, kde zakončil z otočky Howden, ktorý bol teraz nepresný a puk poslal mimo priestor domácej bránky.
35:05
Sloboda a jeho príklep z vrcholu ľavého kruhu, Marek teraz puk poslal len na ochranné sklo.
34:49
Dinamo sa príliš ponáhľalo do pásma a vyrobilo ofsajd.
34:08
Červeného zakončenie z pravej strany od modrej Bailey umne tečoval pred Enrothom, Jonas sa však na hruškách nachytať nenechal a puk zlikvidoval.
32:06
Klok už je späť na ľadovej ploche, tie tresty pre oboch hráčov nám miestny hlásateľ akosi inak zahlásil. Počkáme si na Bluma a vypočítame to jednoduchou matematikou.
32:02
importantAko ostrý nôž maslom sa s pukom pred Štěpánka predral Howden, tejto jeho akcii chýbal naozaj už len úspech. Štěpánek v pokľaku puk schoval niekde vo svojom výstroji.
28:50
Hostia v plnom počte, Slovan ponuku na gól neprijal.
28:27
Dvomi peknými strelami od modrej sa ukázal Sersen, prvý puk poslal Enroth pred seba, druhý v pokľaku schoval vo svojom náručí.
27:36
importantTaffe vyškolil dvoch hráčov hostí, vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu, Enroth vyrážačkou puk poslal za svoju bránku.
26:50
Klok atakoval na modrej jedného z hráčov hostí, pustil sa doň Blum a tak sa chlapci chvíľu pasovali. Blum dve + päť a desať minút osobný trest za hrubosť, Klok päť za hrubosť. Slovan bude hrať presilovku.
26:00
Jeglič a jeho pekný puk z pravého kruhu Enroth poslal na druhú stranu klziska, Dinamo pôjde do akcie.
25:04
Grman a jeho strela od modrej z ľavej strany, Enroth v akcii a jeho vyrážačka puk poslala späť do hry, zakrátko ho hostia mali na svojich hokejkách.
25:00
Najskôr strela hostí a betóny Štěpánka, potom brejk domácich a zakončenie Sukeľa z pravého kruhu. Enroth v pokľaku puk likviduje vo svojom výstroji.
24:22
importantBooth zakončil v tesnej blízkosti na pravej strane pred bránkoviskom, Štěpánek krásne do rozkľaku a puk pravým betónom poslal na druhú stranu klziska.
23:29
Grman vystrelil z ľavej strany z kruhu, Enroth puk schoval vo svojej rukavici. Nateraz sa belasí a ani diváci radovať nemôžu.
23:03
23:03
goalSlovan Bratislava dal gól!
Sukeľ nahodil od mantinelu z pravej strany, Enroth puk poslal pred seba a z medzikružia efektne zakončil MAREK SLOBODA. Asistencie: Matúš Sukeľ a Mário Grman.
22:37
Litvinov vystrelil švihom z vnútornej strany od ľavého kruhu, Štěpánek puk schoval bezpečne vo svojej lapačke.
21:33
Domáci v plnom počte, Dinamo svoju delenú presilovku využiť nedokázalo.
20:45
Ďalší puk za bránkou Enrotha, Slovan v oslabení Dinamo zatiaľ k ničomu nepustil.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:30.
V prvej tretine diváci v aréne videli tri góly, no dva do siete domácich a tak si radosti neužili. No dočkali sa o pár minút, keď peknú akciu belasých zakončil gólovo Červený, pričom belasí využili presilovú hru. Spočiatku mal viac práce Enroth, potom bola situácia opačná a svoje umenie musel ukázať aj Štěpánek. Pomer striel medzi žrde po prvej tretine 8:10.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:58
Slovan vyrobil v oslabení akciu, ktorú zakončil od modrej strelou Sersen, Enroth opäť cez hruď poslal puk dole na ľad a je po prvej tretine.
19:33
Bačik za podrazenie už odkorčuľoval na trestnú, presilovka pre hostí v závere prvej tretiny.
18:54
Booth strelecky pri chuti, teraz z pravej strany od mantinelu z kruhu, Štěpánek dobre čítal hru a puk bez väčších problémov poslal do rohu klziska.
18:37
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie pohodlne ubránil.
18:33
Booth vystrelil z ľavého kruhu, puk bol však jemne tečovaný a skončil na ochrannej sieti.
18:08
Slovan útočne aj v oslabení, no stratil puk a do brejku sa dostali hostia, prečíslenie tri na jeden zakončil strelou z pravého kruhu Booth, Štěpánek v pokľaku pri ľavej žrdi puk schoval vo svojom výstroji.
16:37
Bačik bránil Štěpánka, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou však dostal menší trest.
16:32
importantChenkel nahadzoval od modrej z ľavej strany, puk jeden z jeho spoluhráčov nepríjemne tečoval na Štěpánka, Jakub sa s tým vysporiadal a puk vyrazil pred seba.
15:34
15:34
goalSlovan Bratislava dal gól!
Taffe z ľavého kruhu zadovkou našiel Sersena, Michal puk poslal na pravý kruh a RUDOLF ČERVENÝ puk poslal tam, kam mal. Asistencie: Michal Sersen a Jeff Taffe.
15:10
Slovan ešte hostí v pásme nezamkol a túto presilovku veru nehrá dobre.
13:44
Podrazenie a dve minúty trestu pre Znacharenka, prvú presilovú hru v zápase si zahrajú belasí.
13:08
Červený to skúsil po Bačikovej prihrávke od ľavého kruhu od mantinelu, cez hokejku Enroth poslal poľahky puk za svoju bránku.
12:07
12:07
goalDinamo Minsk dal gól!
MAXIM PARFEJEVEC dostal puk na pravú stranu, zbavil sa obrancu domácich, nakorčuľoval pred Štěpánka, ktorému po blafáku zavesil. Asistencia: Ivan Drozdov.
11:04
Červený po brejku domácich a prečíslení tri na dva zakončil z pravej strany a trafil len bočnú sieť bránky Enrotha, akcii domácich predchádzala akcia hostí, Tereščenkov puk z ľavej strany Štěpánek cez hokejku poslal späť do hry.
09:50
Puk teraz skončil mimo hracej plochy, vhadzovať budeme pri obrannej modrej hostí.
07:19
07:19
goalDinamo Minsk dal gól!
Wiercioch nahadzoval puk od modrej z ľavej strany, pred Štepánkom TEEMU PULKKINEN puk sklepol za Jakubov chrbát, situáciu posúdil aj videorozhodca duelu. Asistencia: Patrick Wiercioch.
06:58
Booth posunul puk do útočného pásma, tam už ale mal svojho kolegu, ofsajd Dinamo.
04:56
Blum vystrelil od modrej od mantinelu z pravej strany, Štěpánek prostredníctvom vyrážačky puk poslal na druhú stranu k mantinelu a belasí štartujú do akcie.
04:08
Akcia po buly a puk opäť v moci Enrotha, ktorý ho následne schoval pod svoje rukavice.
04:02
Bačik potiahol puk od modrej bližšie ku kruhu, vystrelil švihom, Enroth išiel do pokľaku a puk schoval cez rameno vo svojom náručí.
03:16
importantTaffe sa prezentoval krásnou strelou spoza pravého kruhu, Enroth cez rameno poslal puk späť na ľad a jeho spoluhráči ho dostali pod kontrolu.
00:35
Prvý vážnejší útok domácich, Chipchura z ľavej strany hľadal na tej pravej Červeného, puk však "Rudymu" preletel okolo hokejky.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný podvečer z Arény Ondreja Nepelu želám všetkým, kto ste sa rozhodli venovať svoj čas nášmu textovému prenosu. Slovan dnes zakončí sezónu na domácom ľade v belasých dresoch, hostia v bielo-modrej kombinácii farieb. V bránke domácich Jakub Štepánek, v bránke hostí Jonas Enroth.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Červený (A), Taffe (A), Chipchura – Bailey, Buc, Sloboda – Baranov

HC Dinamo Minsk:

Enroth (Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Wiercioch, Jevenko, Bokun, Blum (A), Znacharenko – Kogalev, Tereščenko (A), S. Kosticyn – Pulkkinen, Howden, Booth – Drozdov, Kovyršin, Parfejevec – Litvinov, Volkov, Kitarov (A)

Rozhodca:

Kuľov, Vasiliev – Ivanov, Lazarev.
Hokejisti HC Slovan ukončia svoje účinkovanie v sezóne KHL pre aktuálnu sezónu na domácej pôde záverečným duelom s hráčmi Dinama Minsk, ktorí už nemajú ani len teoretickú šancu na účasť v play-off a pre oba tímy to bude štvrté vzájomné meranie síl v sezóne. Vo všetkých troch predchádzajúcich ťahali belasí za kratší koniec. V Misku belasí podľahli domácim po výsledkoch 2:1 a 5:3. Na domácej pôde sa zrodil výsledok 2:4. Ako sa rozlúčia belasí so svojimi fans? Po peknom výkone v pondelkovom zápase s CSKA a pri aktuálnej forme hostí by sa Bratislava mohla lúčiť s KHL pre túto sezónu ziskom dvoch bodov.

HC Dinamo Minsk je pomerne mladý tím. Datuje vznik v roku 2003. História klubu siaha však až do roku 1976. Dinamo odohralo v najvyššej lige vtedajšieho Sovietskeho zväzu 5 sezón, s najlepším výsledkom v sezóne 1989/1990, keď obsadilo v tabuľke 10. miesto. Neskôr sa klub premenoval na Tivali Minsk a hral domácu ligu v Bielorusku.

Dinamo Minsk vstúpilo do KHL pri jej zrode v roku 2008. V prvých dvoch ročníkoch sa do play-off súťaže neprebojovalo. V ďalších dvoch ročníkoch sa hráči bieloruského klubu do play-off prebojovali, no svoje účinkovanie ukončili v prvom kole, najskôr boli nad ich sily hráči Lokomotiv Jaroslavľ a o rok neskôr klub Dinamo Moskva. V piatom ročníku brány play-off pre Dinamo zostali zatvorené. Postupne hráči Dinamo Minsk obsadili v záverečnom účtovaní KHL 22., 19., 16., 13. a 19. miesto. V šiestom ročníku tomu nebolo inak, brány play-off zostali zatvorené a klub skončil v celkovom hodnotení na 26. mieste. Pre kluby, ktoré nepostúpili do play-off existovala možnosť zabojovať o Pohár útechy. Minsk sa dostal až do finále, keď postupne vyradil bratislavský Slovan, Atlant Mytišči a Severstaľ Čerepovec. No vo finále bol nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý sériu ukončil víťazstvom 3:0 na zápasy. V siedmej sezóne sa Dinamo prebojovalo do záverečného play-off, no konečnú mu v prvom kole vystavil Jokerit Helsinki, ktorý zvíťazil v sérii 4:1 na zápasy, čo pre Dinamo znamenalo historicky najlepšie umiestnenie9. priečka plejády mužstiev KHL. V ôsmej sezóne to bolo bez účasti vo vyraďovacích bojoch so zaknihovaním 18. miesta pelotónu. V deviatej sezóne Dinamo vybojovalo postup do play-off, no opäť to bolo len o prvom kole a z postupu po sérii 4:1 na zápasy sa radoval Lokomotiv Jaroslavľ. V tej poslednej zostali brány play-off pre Dinamo zatvorené a klub napokon zaznamenal 20. miesto v celkovom hodnotení klubov KHL.

Bielo-modrý dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Bieloruska aj dvaja hráči z Kanady, USA a Ruskej federácie, káder dopĺňajú po jednom mužovi Švédsko a Fínsko. V roku 2010 sa Dinamo presťahovalo do novej haly, ktorá nesie názov Minsk-Aréna a s kapacitou 15.086 divákov patrí medzi najväčšie v celej KHL. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Michajlovič Sidorenko.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Dinamo Minsk a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan otočil posledný zápas na domácom ľade a porazil Dinamo Minsk