Online prenosy a TV vysielanie - MS vo futbale 2018

Pracovisko televíznej réžie RTVS.
Pracovisko televíznej réžie RTVS. (Autor: TASR)
Sportnet|12. jún 2018 o 12:00

RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov MS vo futbale 2018.

Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré v roku 2018 organizuje jedenásť ruských miest, sú v poradí už dvadsiate prvé.

Od 14. júna do 15. júla čaká fanúšikov dohromady 64 zápasov, z toho 48 stretnutí v základných skupinách a 16 vo vyraďovacej fáze.

Duely budete môcť sledovať prostredníctvom internetových online prenosov, priamych prenosov a záznamov na TV obrazovke či prenosov v rozhlase.

MS vo futbale 2018 - online prenosy na SME.sk

Všetky zápasy MS vo futbale 2018 budete môcť sledovať vďaka online prenosom aj na internetovej stránke SME.sk.

Najväčšie šlágre budú postupne sprevádzať naše autorské články, hodnotenia, fotogalérie či vyjadrenia osobností.

Kompletný program MS vo futbale 2018 si môžete pozrieť tu >>>

MS vo futbale 2018 - TV vysielanie (program)

Aj tento rok celý šampionát odvysiela verejnoprávna RTVS. Z MS vo futbale 2018 odvysiela všetkých 64 zápasov v 56 priamych prenosoch a ôsmich záznamoch.

V programovej ponuke bude aj hodinový sumár denného programu, tzv. Highlighty, ktoré odvysiela prevažne Jednotka po večernom zápase.

V úvodný deň futbalového šampionátu 14. júna ponúkne RTVS na Jednotke hodinový otvárací ceremoniál spolu s úvodným duelom medzi reprezentáciami Ruska a Saudskej Arábie.

MS vo futbale sú pre RTVS najväčšou športovou udalosťou tohto roka. Našou snahou je priniesť televíznym divákom atraktívne nové štúdio, profesionálny prístup a silný športový zážitok.


Matej Hajko, šéf športovej sekcie RTVS

Novinkou bude vynovené televízne štúdio, ktoré disponuje unikátnou veľkou LED stenou a virtuálnou grafikou. Nová LED stena je 14 metrov dlhá s celkovou rozlohou vyše 40 m2, čo je v európskom kontexte výnimočné.

Okrem toho sa diváci môžu tešiť na špeciálnu virtuálnu grafiku, prostredníctvom ktorej budú mať možnosť počas zápasu sledovať atraktívnou formou vybraných hráčov, resp. zaujímavé tímové údaje.

"MS vo futbale sú pre RTVS najväčšou športovou udalosťou tohto roka. Našou snahou je priniesť televíznym divákom atraktívne nové štúdio, profesionálny prístup a silný športový zážitok. Rozhlasovým poslucháčom poskytneme kompletný prehľad o priebehu futbalového šampionátu a dianie z Ruska odprezentujeme ako dôležitú udalosť v on-line prostredí," uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

Z dejiska šampionátu bude zápasy komentovať Marcel Merčiak spolu s expertom Mariánom Zemanom a reportérkou Dominikou Komrhelovou v závere MS. V bratislavskom štúdiu budú pripravení komentátori a moderátori Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec, Richard Fekete a Oľga Hamadejová.

Okrem toho RTVS pripravuje k MS vo futbale vlastnú špeciálnu webovú stránku futbal.rtvs.sk. "Futbaloví fanúšikovia na nej nájdu všetky potrebné informácie o vysielaní RTVS zo šampionátu a priebehu turnaja," doplnil Hajko.

Matej Hajko, šéf športovej sekcie RTVS.
Matej Hajko, šéf športovej sekcie RTVS. (Autor: TASR)

Na stránke bude naživo on-line stream zo všetkých 64 zápasov šampionátu, denné spravodajstvo, články, výsledky a krátke zostrihy zo zápasov.

Futbaloví priaznivci sa môžu tešiť aj na komunikáciu prostredníctvom sociálnych sietí, kde RTVS poskytne čo najviac informácií o programe na MS, výsledky zápasov a najlepšie momenty.

Ako súčasť televíznej ponuky k MS vo futbale RTVS pripravila od 21. mája tematickú kampaň pod názvom Futbal ako z veľkej knihy. Ide o poctu velikánom ruskej literatúry, slávne diela od Dostojevského, Tolstoja, Turgeneva, Čechova či Gogoľa autori kampane premietli do pamätných okamihov MS.

MS vo futbale 2018 - rozhlas

Futbalový šampionát bude rezonovať aj v éteri Rádia Slovensko. O vývoji všetkých zápasov bude rozhlas informovať v pravidelnom hodinovom spravodajstve, vo všetkých Rádiožurnáloch a v športovom sumári dňa.

Na záverečný víkend, ktorý vyvrcholí finálovým stretnutím, vycestuje do Moskvy dvojica reportérov - Jozef Jarkovský a Vladimír Pančík. V Rádiu Slovensko prinesie naživo finálové stretnutie a počas tohto víkendu aj mnoho živých vstupov a materiálov priamo z ruskej metropoly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Online prenosy a TV vysielanie - MS vo futbale 2018