Cibulková dosiahla životný úspech, ovládla Turnaj majsteriek

Dominika Cibulková bozkáva víťaznú trofej.
Dominika Cibulková bozkáva víťaznú trofej. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. okt 2016 o 12:30

Slovenská tenistka v singapurskom finále dovolila svetovej jednotke získať iba sedem gemov. Vo svetovom rebríčku sa posunie na piate miesto.

SINGAPUR. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala víťazkou koncoročného výberového šampionátu WTA Tour v Singapure.

Vo finále dvojhry si ako nasadená sedmička poradila so svetovou jednotkou Nemkou Angelique Kerberovou v dvoch setoch 6:3, 6:4.

WTA Finals - finále:

Dominika CIBULKOVÁ (7-SR) - Angelique Kerberová (1-Nem.)

6:3, 6:4

/za 77 minút/

Hneď pri premiére na Turnaji majsteriek dosiahla životný úspech.

Cibulková prerušila päťzápasovú šnúru prehier s rodáčkou z Brém a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 5:5. Súperke zároveň odplatila neúspech zo singapurskej červenej skupiny spred týždňa. Slovenka si pripísala na konto celkovo ôsmy titul na okruhu WTA, štvrtý v tomto roku a doposiaľ najcennejší v kariére.

Pamätá si iba mečbal

Cibulková sa po premenenom mečbale vyobjímala so svojím trénerom Matejom Liptákom i oboma rodičmi - mamou Katarínou a otcom Milanom.

"Nemám slov. Štartovať prvýkrát na Turnaji majsteriek a vyhrať celý turnaj - to je ako sen," vravela Slovenka v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.

Dominika Cibulková zdolala vo finále Angelique Kerberovú: fotogaléria

30.10.2016

"Bezprostredne po zápase si pamätám akurát mečbal. Je to najšťastnejší moment v mojom živote. Nebolo ľahké pozviechať sa po úvodných dvoch prehrách. Ani v týchto zápasoch som nehrala zle, len mi chýbal kúsok šťastia. Dnes sa šťastena v závere priklonila na moju stranu, bola som mentálne silná," dodala.

V zápase zahrala dvadsaťosem víťazných úderov, dvakrát viac ako Kerberová - šampiónka Australian Open i US Open. "Stále sa chvejem, je to obrovský moment. Ťaťko sa to opisuje slovami," vravela počas slávnostného ceremoniálu.

"Angie gratulujem k skvelému roku, bola pre mňa veľkou inšpiráciou. Ďakujem celému môjmu tímu. Sú to ľudia, ktorí su pre mňa všetkým. Som rada, že ste tu boli so mnou a mohli si vychutnať tento obrovský úspech," odkázala.

Posunie sa na piate miesto

Stala sa druhou slovenskou víťazkou na šampionáte WTA po Janette Husárovej, ktorá v roku 2002 triumfovala v Los Angeles vo štvorhre po boku Rusky Jeleny Dementievovej. Zo Singapuru si Cibulková odnáša celkovú prémiu 2,054 milióna dolárov a 1250 bodov do svetového rebríčka WTA.

Bezprostredne po zápase si pamätám akurát mečbal. Je to najšťastnejší moment v mojom živote.


Dominika Cibulková, slovenská tenistka po svojom víťazstve

V jeho novom vydaní sa posunie z ôsmeho na piate miesto - najvyššie v kariére. Vyrovná slovenské ženské singlové maximum Daniely Hantuchovej, ktorú už prekonala v počte získaných titulov na WTA Tour.

V rebríčku tohtoročných zárobkov sa prehupla cez tri milióny dolárov.

Počas celej kariéry zarobila na prize money už viac ako desať miliónov.

Po tretí raz v kariére zdolala aktuálnu svetovú jednotku. V roku 2011 vo Wimbledone porazila Dánku Caroline Wozniacku, v roku 2012 na Roland Garros vyradila Bielorusku Victoriu Azarenkovú.

V Singapure zopakovala vlaňajší kúsok Poľky Agnieszky Radwaňskej, ktorá s jedným víťazstvom v skupine postúpila do semifinále a neskôr získala titul.

Cibulková bola prvou finalistkou šampionátu hneď pri debute po dvoch rokoch. Vtedy to zvládla Rumunka Simona Halepová.

V boji o titul potom podľahla Serene Williamsovej.

Poslednou šampiónkou v úlohe novicky dosiaľ bola Češka Petra Kvitová od roku 2011. Kuriozitou je, že aj Kvitovú v minulosti koučoval Lipták a kondičným trénerom bol Jozef Ivanko, ktorý teraz pôsobí v Slovenkinom štábe.

Cibulková ukončila sezónu s 53 zápasovými úspechmi (podľa oficiálnych podkladových materiálov Tenisovej asociácie žien - WTA), čo znamená jasné maximum. Dosiaľ ním bolo štyridsaťdva úspechov v roku 2011.

V sezóne 2016 nazbierala vyšší počet víťazstiev ako v rokoch 2014 a 2015 - vtedy dovedna 52 (33+19).

Je na druhom mieste spolu s Poľkou Agnieszkou Radwanskou za Kerberovou (63).

Reakcie na triumf Cibulkovej:

Igor Moška, generálny sekretár STZ: "Fantastický úspech pre prvú Slovenku, ktorá vyhrala finále Masters. Dominika podala úžasný výkon, výborne podávala. Ešte nikdy som ju nevidel tak dobre servovať ako v tomto zápase. Rozhodujúca bola aj výborná hra po čiare. Je to fantastický úspech slovenského tenisu a nášho športu celkovo. Veľmi sa z toho teším. Dominika sa stala tou najlepšou inšpiráciou pre mladé talenty."

Tibor Macko, prezident STZ: "Predviedla vynikajúcu hru a dosiahla fantastický výsledok. Veľmi jej to prajem, odviedla obrovský kus práce. Blahoželanie si zaslúžia aj celé jej okolie, tím a výborný tréner Maťo Lipták. Je to mimoriadny úspech, ešte stále som z toho namäkko."

Karina Cíleková-Habšudová, bývalá svetová desiatka a fedcupová reprezentantka: "Je to úžasný úspech, obrovská gratulácia. To je akoby vyhrala piaty grandslam. Hrala najlepší tenis v najdôležitejšej chvíli v jej živote. Na okolnosti, za akých postúpila zo skupiny, sa nikto pýtať nebude. Okolnosti sa tak zbehli a je úžasné, že to dokázala využiť. Myslím, že v rebríčku WTA môže ísť ešte vyššie. Začiatok roka nemá taký náročný, neobhajuje toľko bodov. V Singapure herne dokázala, že patrí do svetovej špičky. Je to obraz toho, čo predvádza v poslednej dobe."

Súperku ničila od úvodu

Cibulková vstúpila do zápasu s Kerberovou ako uragán. V druhom geme prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0.

Slovenka hrala rýchlo a agresívne, ničila súperku z forhendu a nerobila žiadne nevynútené chyby. Kerberová síce znížila na 2:3, no Cibulková jej v šiestom geme opäť zobrala servis a prvý set sa stal jej korisťou.

Nemke nevychádzalo podľa predstáv prvé podanie a priveľa kazila z bekhendu.

Aj v druhom sete to bol tenis svetovej úrovne s množstvom dlhých razantných výmen od základnej čiary. Za stavu 3:3 Cibulková Kerberovú opäť brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila finalistka Australian Open z roku 2014 aj s pomocou pásky v poradí štvrtý mečbal.

V desiatom geme musela odvracať aj dva brejkbaly.

Turnaj majsteriek Finále 2016
30.10.2016 o 12:40
Kerberová
0:2
(3:6, 4:6)
Ukončený
Cibulková
Prenos
Dnešné stretnutie sa skončilo a my sa radujeme s fantastického úspechu Dominiky Cibulkovej, slovenského tenisu a celého slovenského športu. Dominika, ďakujeme krásne!

Pre našu tenistku si myslím, že bezpečne môžem označiť dnešné stretnutie a tento turnaj za životné. Dnes totižto padla svetová jednotka a Cibulková sa stáva historický prvýkrát víťazkou turnaja majsteriek v dvojhre a to jej na to stačili len dva sety a to sa takmer nedostala ani zo skupiny, keď jej práve Kerberová pomohla k postupu do semifinále. Dnes už predviedla krásny, dych vyrážajúci, enormne kvalitný a srdcervúci výkon, ktorý navyše našu tenistku posúva v rebríčku WTA na 5. priečku. Paráda, fantázia, krása.

S týmito skvelými pocitmi a ešte lepším výsledkom sa s vami pre dnešok lúči Milan Vrábeľ a prajem vám príjemný zvyšok víkendu a ak ste náhodou nestihli počas tenisu jesť, tak aj dobrú chuť k obedu! Dovidenia!
Koniec zápasu
4:6
4:6
importantFantázia. Dominika Cibulková premieňa mečbol číslo štyri! Aj teraz sme videli dramatickú výmenu na konci ktorej bola páska na sieti, lopta prepadla len tesne za ňu, kde Kerberová nemala najmenší nárok poslať ju späť do hry. Začínajú sa oslavy, Dominika najprv na zemi víťazoslávne, následne výskoky, poletovanie po kurte, slovenská zástava v ruke a obrovské dávky radosti.
40-A
Po ďalšej zhode zahrala Dominika najprv do siete a potom bezpečne do kurtu. Kerberová nebola v náročnej pozícii a aj tak poslal loptu do siete z forhendu.
40-40
Ani túto výhodu Kerberová nepremieňa v brejknutí podania. Dominika zahrala loptu na čiaru, kde Nemka nemala nárok.
A-40
Druhá na turnaji majsteriek pokračuje. To čo predvádzajú obe tenistky je neskutočné. Dlhé a kvalitné výmeny do ktorých dávajú všetko vytrháva všetkých divákov zo sedadiel. V tejto výmene ťahala za kratší koniec naša tesnistka. Loptu poslala do autu.
40-40
Prvé fantastické tvrdé podanie Kerberová odvrátila, vyzeralo to tak, že Dominika zahrá loptu suverénne ešte raz, ale poslala ju do siete.
40-A
Po druhej výhode sa tentokrát do výhodu a ďalšieho mečbolu dostáva Dominika. Podarí sa jej to na tretí pokus?
40-40
Fantastická výmena v singapurskej hale, kde bolo skrátenie hry, forhendy, bekhendy, sieť, lob a suverénne zahranie lopty od Dominiky k čiare.
A-40
Kerberová sa dokonca dostáva do výhody po zahraní lopty k čiare. Čo na to povie Dominika?
40-40
40-40
Teraz bola pri podaní úspešná na prvý pokus, ale to Nemku nerozhodilo. Donútila totiž našu tenistku zahrať loptu do autu.
30-40
V rozhodujúcej chvíli sa však prezentuje dvojchybou. Ale stále tu je jeden pokus. Dominika do toho!
15-40
Krásne podanie s dlhými loptami na oboch stranách ukončuje Kerberová ďalšou loptičkou zahranou mimo kurt. Dominika má hneď dva setboly.
15-30
Opäť úspešná pri prvom podaní a to aj teraz prinieslo ovocie. Kerberová loptu zahrala do autu. Dominiku delia dva fiftíny do víťazstva.
15-15
Druhé podanie poslala na prvý pokus do hry, lenže to jej nebolo platné. Previnila sa zbytočnou chybou, keď loptu poslala nie z náročnej pozície do siete.
0-15
0-15
Prvé podanie Cibulkovej končí v sieti, ale druhé zahrala bezpečne do stredu. Po dlhšej výmene, kde ani jedna tenistka nediktovala tempo hry poslala Cibulková loptu z returnu šikovne k čiare.
4:5
Až jastrabie oko dokázalo, že Kerberová získava svoje podanie. Loptička skončila nie v aute, ale na čiare. Po prestávke príde možno rozhodujúci set.
40-15
Taktiež dopadla aj ďalšia výmena, ktorá bola dlhšia. Loptu poslal k čiare, ktorú Dominika dobehla, lenže loptu do kurtu nedokázala dostať.
30-15
Po ďalšom podaní sa dostáva aj do vedenia. Loptu poslal k čiare a to jej aj šikovne vyšlo.
15-15
Predsa len tento duel ešte nevzdáva. Po ďalšom podaní bola úspešnejšia a vyrovnáva na 15:15.
0-15
Skvele začína aj pri podaní o záchranu u Kerberovej. Loptu poslal svetová jednotka mimo kurt.
3:5
Úspešné počínanie si Dominika oslávila mohutnými výskokmi. Je si vedomá, že víťazstvo v turnaji je poriadne blízko.
15-40
Tak to je neuveriteľné. Dominika pridáva eso a Nemka začína byť v poriadnych ťažkostiach.
15-30
Po servise do kurtu sa Nemka márne naťahovala za loptičkou. Poslala ju len do siete.
15-15
Druhé podanie už nedopadlo takto úspešne. Cibulková ho zahrala za čiaru.
0-15
Ak sa teraz pri podaní podarí Dominike udržať si ho, tak sa výrazne priblíži k víťazstvu v dnešnom stretnutí a začína skvele, fiftínom.
3:4
Dominika si však druhý brejkbol nenechala utiecť. Najprv sa šikovný returnom dostala do hry a následne Kerberovej po forhende nedala šancu sa ubrániť pri podaní, ktoré stráca.
15-40
Kerberová sa však pri prvej šanci nevzdala. Súperku rozbehala a nakoniec poslala nechytateľný pokus k čiare.
0-40
0-40
importantCibulková je dnes nezastaviteľná. Šikovne si skrátila hru, kde od siete poslal loptu ďaleko od Kerberovej. Tri brejkbali pre Dominiku!
0-30
A úspešná je aj po ďalšom podaní svetovej jednotky. Vyhráva už 0:30.
0-15
0-15
Cibulková začína dobre aj Kerberovej podanie. Return poslal k čiare, kde Nemka nemala šancu dobehnúť.
3:3
Nech sa páči dámy a páni, druhé eso za a sebou znamená vyrovnanie druhého setu na 3:3.
0-40
Suverénne počínanie si našej tenistky. Esom sa jednoznačne približuje k potvrdeniu podania.
0-30
Šikovne si počíňala aj pri druhom podaní. Dostala sa do útoku na ktorý obrana Nemky nestačila.
0-15
Po prestávke podáva Cibulková. Jej prvé podanie skončila mimo vyznačené územie, ale druhé zahrala výborne do rožku. Kerberová loptu síce stihla, ale return skončil v sieti.
3:2
Ďalšie podanie si však výborne rozohrala tvrdou strelou k našej tenistke a po ďalšom údere už Dominike nedala šancu. Nasledovať bude prestávka.
40-15
O čistú hru sa obrala sama dvojchybou. Obe podania skončili v sieti.
40-0
Prichádza k tomu aj nepresnosť od našej tenistky a možnosť Kerberovej zahrať čistú hru.
30-0
Po zahraní ďalšieho podania k čiare sa Dominika tvrdo bránila, lenže neúspešne.
15-0
Pri podaní je svetová tenisová jednotka, ktorá začína tretie podanie v druhom sete úspešne. Ziskom fiftínu.
2:2
Využíva hneď prvú príležitosť, respektíve Kerberová jej to umožňuje zahraním loptu do autu.
0-40
Lopta sa dlhšiu dobu premiestňovala zo strany na strenu až ju Kerberová poslal do siete. Pre Dominiku to znamená hneď tri príležitosti na potvrdenie podania.
0-30
Esom v druhom podaní sa približuje k vyrovnaniu setu na 1:1.
0-15
Po prestávke sa k podaniu dostala Dominika. Loptu zahrala na prvýkrát a po dlhšej výmene si skrátila ihrisko a z dobrej pozície poslala nechytateľnú loptu.
2:1
Cibulková k tomu pridala aj nevynútenú chybu po snahe prelobovať súperku poslal loptičku mimo tenisový kurt.
A-40
A-40
Do výhody sa po zhode dostáva Kerberová. Loptu poslala k čiare, kde Dominike nedala šancu.
40-40
Kerberovej sa prvá podanie nedarí aj naďalej a to využila Dominika returnom k čiare.
40-30
Dlhú hru prerušila Kerberová skrátením, Cibulková loptu stihla, ale trochu nešikovne ju namiesto umiestnenia poslal von.
30-30
Opäť nepodarené prvé podanie a to Cibulková využíva na sto percent. vyrovnala na 30:30.
30-15
Pri podaní Kerberovej sa však nevzdáva. Znižuje totiž na 30:15.
30-0
Dominika chybý aj druhýkrát. Return poslala tiež mimo kurt.
15-0
Svoje druhé podanie v sete začína Kerberová na dvakrát. Stačilo jej to však, keď Cibulková poslal loptu do siete.
1:1
Fantastická výmena, publikum šalie a druhú možnosť udržať si podanie Cibulková využila. V druhom sete máme remízu 1:1.
30-40
Stretnutie je rozbehnuté na plné obrátky. Tentokrát však zabodovala svetová jednotka, ktorý šikovne poslal loptu do protismeru.
15-40
15-40
Po krásnej výmene, kde diktovala hru Nemka, tak Dominika bojovala a dokonca sa jej podaril získať ďalší fiftín.
15-30
Pri svojom podaní sa aj ujíma vedenia. Fiftín pre Cibulkovú.
15-15
To sa jej aj podarilo. Vyrovnáva. Diktovala hru od podania až donútila súperku k chybe.
15-0
Dominika chybuje aj pri svojom podaní. Bude dôležité, aby aj v tomto sete začala zbierať fiftíny.
1:0
Druhý set začína Nemka naozaj dobre. Suverénne potvrdila svoje podanie a určite bude chcieť zobrať aj Dominikine.
40-15
Získava aj ďalší fiftín. Bude mať dve loptičky, aby sa prvýkrát ujala vedenia v sete.
30-15
Return našej hráčky končí len v sieti. Kerberová si ide za potvrdením podania.
15-15
Síce sa jednalo o sporný moment, ktorý však skončil v prospech Nemeckej tenistky.
0-15
Začína druhý set s podaním od Kerberovej. Dominika sústredene pokračuje aj v tomto sete. Loptu poslala bezpečne k čiare a otvára set ziskom fiftínu.
3:6



3:6
Pol hodina stačila našej tenistke k zisku prvého setu. Gratulujeme! Predviedla forhend, na ktorý nedokázala Kerberová reagovať. Dominika hrala v prvom sete naozaj dobre a ak v tomto vydrží, tak sa v životnom zápase bude radovať z naozaj skvelého výsledku.
30-40
Dominika hrá fantasticky. Aj napriek tomu, že Kerberová dobre zareagovala na skrátenie hry, tak Dominika na ďalší úder poslala loptu na čiaru, kde už nemala šancu.
30-30
30-30
Po bekhende pri podaní je hra opäť vyrovnaná.
30-15
"Prasiatko" v podaní Kerberovej a aj ospravedlnenie sa našej tesnitke. Fiftín ide aj napriek tomu Nemke.
15-15
15-15
Ale teraz sa predviedla ďaleko lepším úderom priamo na čiaru.
0-15
Zatiaľ k tomu nespejeme. Loptička tesne na sieť a aj keď ju Nemka dobehla, tak ju zahrala len do siete.
3:5
Je znížené na 3:5. Žeby Nemka obrala o podanie aj Dominiku a opäť zdramatizovala prvý set?
40-15
Eso na strane Kerberovej. V tomto podaní sa so Slovenskou naozaj nemazná.
30-15
Kerberová však teraz nechce dopustiť stratu podania. Dostala by sa do náročnej situácie.
15-15
Cibulková si však ide za ziskom prvého setu. Je vyrovnané na 15:15.
15-0
Prestávka skončila a opäť sa po nej mení obraz hry, keď začína lepšie Nemka. Loptu šikovne poslal do protismeru.
2:5
Eso v podaní Cibulkovej. Čistou hrou sa výrazne priblížila k zisku prvého setu. Nasledovať bude prestávka a potom podanie od našej tenistky.
0-40
Nemka je poriadne neistá sama sebou. Cibulkovej lopta sa odrazila od siete, Kerberová ju dobehla, ale nešťastne zahrala do autu.
0-30
Dominika podávala na dvakrát, ale keďže po druhom poslala Kerberová von, tak je to 0:30.
0-15
0-15
Najkrajšia výmena v doterajšom priebehu! Dominika skrátila hru, Kerberová na to dokázala zareagovať, ale na lob už nemala nárok.
2:4
Kerberová si Dominiku obhadzovala zo strany na stranu, no nakoniec sa prerátala úderom do siete. Dominika tak využila ďalší brejk.
30-40
30-40
Teraz však vytiahla ďalší parádny a tvrdý pokus k lajne.
30-30
Rovno je aj vyrovnané. Dlhšiu hru naša tenistka nezvládla, keď loptu poslal do siete.
15-30
Esom sa však Kerberová opäť dostáva do hry. Je znížené na 15:30.
0-30
Dominika k tomu vytiahla nečakaný forhend do protismeru, na ktorý nedokázala svetová jednotka zareagovať.
0-15
Podanie má Kerberová a po prestávke chybuje s nevynútenou chybou, keď loptu poslala do autu.
2:3
Podanie si predsa len neubránila. Nemka brejkla našu tenistku a stav prvého setu znižuje na 2:3. Verme, že Dominika bude po prestávke opäť "na koni."
40-30
40-30
Naša bojovnica zahrala perfektne loptu do protismeru Kerberovej a zároveň tak znižuje forhendom na 40:30.
40-15
Dokonca svetová jednotka získala aj ďalší fiftín. Dva brejkboly sú slušné množstvo na rýchle vyrovnanie duelu.
30-15
Prišla dlhšia výmena, kde sa lepšie podarilo umietniť loptičku nemeckej tenistke.
15-15
Kerberová sa pomaličky dostáva do hry, lenže teraz predsa len od nej prišla nevynútená chyba.
15-0
Podanie poslala Cibulková do stredu, lenže potom zahrala Dominika do autu.
1:3
Nenechala si ho vziať a skóre prvého setu znižuje na 1:3. Podávať bude Cibulková.
A-40
Dokonca berie aj výhodu na svoju stranu. Fiftín ju delí od prvého bodu v tomto stretnutí.
40-40
Máme tu však zhodu. Kerberová si s loptičkou výborne počíňala.
30-40
30-40
V Singapure sa dejú veci. Dominika ide aj v tomto podaní svetovej jednotky do vedenia.
30-30
Dominika jej to v žiadnom prípade uľahčiť nechce. Vyrovnala na 30:30.
30-15
Po dlhšej dobe sa aj ujíma vedenia. Podarí sa jej ho pretaviť vo víťaznú hru. Potrebuje ešte dva fiftíny.
15-15
Nemka predviedla po dlhšej dobe fantastický úder. Cibulková skrátila hru. Kerberová loptičku stihla a forhendom nedala našej tenistke šancu.
0-15
Prestávka skončila a Kerverová zahrala najprv do siete a následne sa jej loptičku podarilo dostať na druhú stranu, lenže mimo hracej zóny.
0:3
0:3
Cibulková dominuje v hre, Kerberovú si pohadzovala zo strany na stranu až loptičku poslala sebavedomo k čiare a pred prestávkou už vedie 3:0.
0-40
Ďalšia loptička končí v sieti! Cibulková sa môže dostať do vedenia 3:0.
0-30
Zneistená Kerberová na tom nie je dobre. Loptu poslala do siete.
0-15
Ak sa jej teraz podarí potvdiť brejk, tak to bude veľmi dôležitý krok k dnešnému úspešnému výsledku, aj keď je len začiatok. A získava aj fiftín.
0:2
0:2
Tak to je fantázia. Lepší začiatok finálového duelu si naša tenistka nemohla predstaviť. Hneď prvý brejkbol premieňa a v prvom sete vyhráva 2:0.
15-40
Kerberová zahrala do siete. Cibulková má hneď dva pokusy na brejk.
15-30
Po krásnej výmene Kerverová znížila. Stále je však určite na tom lepšie Cibulková.
0-30
Čo predvádza naša tenistka je neskutočné. Vedie 0:30 a za svoj výkon si vyslúžila búrlivý potlesk od publika.
0-15
Na podaní Kerberová, ale evidentne chce naša tenistka dnes predviesť svoju životnú hru. Aj tu sa totiž ujíma vedenia.
0:1
Fantastické, hneď sa jej to aj podarilo. Do finále vstupuje Cibulková najlepšie ako len môže. Vyhráva 0:1.
30-40
A aj teraz si výborne pripravila pozíciu, loptičku poslal k čiare a je kúsok od výhry v prvej hre.
30-30
30-30
Dominika v plnom nasadení však nepristupuje k tomu, aby stratila svoje prvé podanie.
30-15
Prvá dlhšia výmena skončila úspešnejšie pre Nemku. Hneď na začiatku stretnutia vidíme, že to bude poriadna dráma.
15-15
Po druhom však bolo všetkému inak Slovenka fantasticky umiestnila loptičku a pripísala si eso.
15-0
Dominika začína svoj životný zápas, ale po prvom podaní nebola úspešná. Fiftín si pripisuje svetová jednotka.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Prvé podanie sa nezadržateľne blíži. Pohodlne sa usaďte a ja vám prajem príjemné čítanie.
Finále turnaja majsteriek 2016 začne ako podávajúca naša Cibulková. Predtým sme však svedkami ešte krátkej rozcvičky.
Obe tenistky práve nastupujú na kurt. Ako prvá bola predstavená Dominika Cibulková, ale hneď za ňou prišla aj Nemka Angelique Kerberová.
Približne päť minút nás delí od začiatku finálového stretnutia. V maximálnej pohotovosti sú dnes aj slovenskí fanúšikovia, ktorí
pevne veria, že Dominika predvedie na tomto turnaji ďalší dych vyrážajúci výkon a zároveň získa senzačný skalp v podobe svetovej jednotky. Prajem veľa šťastia. V prípade vydania sa Cibulková môže posunúť v renkingu WTA na životné piate miesto.
Singapurská hala je už takmer zaplnená, no zatiaľ čakáme aj na nástup oboch finalistiek.
Z titulu v turnaji majsteriek 2016 sa už radujú Jekaterina Makarovová a Jelena Vesninová, ktoré vo štvorhre porazili Lucie Šafářovú s Bethanie Matekovou-Sandsovou. Čoskoro nám už začne aj ženská dvojhra, kde tento titul môže premiérovo získať slovenská tenistka Dominika Cibulková. Stretnutím vás bude sprevádzať Milan Vrábeľ. Prajem vám príjemnú zábavu.
Bilancia vzájomných zápasov

Doposiaľ na seba tieto súperky narazili deväťkrát a z toho si päť víťazstiev ukoristila Nemka. Zaujímavosťou však je, že v prvých štyroch vzájomných stretnutiach sa z víťazstva radovala Dominika, naposledy v roku 2013, no v ďalších už len Angelique. Určite tak je čo to odplácať.

Posledné vzájomné stretnutie máme v živej pamäti. Finalistky totiž na seba narazili v úvodnom kole turnaja, kde sa z víťazstva 2:1 radovala Kerberová, ktorá práve proti Cibulkovej stratila jediný set v turnaji. Dominika svoje výkony taktiež kryštalizuje a my si budeme môcť pozrieť na vlastné oči zmeranie týchto maxím u oboch tenistiek.

. . . You dont have to be BIG,to be GREAT – said ME,once . . .

Fotka uverejnená používateľom Dominika Cibulkova (@domicibulkova),


Dominika Cibulková

Slovenská hráčka prežíva fantastickú sezónu. Zahrala si až šesť finálových stretnutí a vyťažila z nich tri tituly. Ovládla dva halové turnaje. V Katoviciach dokonca svojim súperkam nadelila v semifinále a vo finále kanára. V generálke na Wimbledon v Eastbourne nedala šancu Radwanskej, Puigovej a nakoniec vo finále ani Češke Karolíne Plíškovej. Zatiaľ poslední triumf prišiel tesne pred Turnajom majsteriek v rakúskom Linci, kde naša tenistka nestratila ani jeden set. Na grandslemoch to vyšlo len na tráve v Londýne, kde nestačila z pozície favoritky štvrfinálového zápasu na Jelenu Vesninovú.

Na Turnaji majsteriek je drobná Slovenka prvýkrát a hneď si doslova vydrela semifinále. Po neúspechu so svetovou jednotkou Kerberovou v troch setoch a jasnej porážky s Madison Keysovou musela Cibulková bezpodmienečne zvíťaziť v poslednom duely nad Simonou Halepovou v dvoch setoch. To sa jej podarilo, ešte sa však musela spoliehať na Kerberovou, ktorá k postupu Slovenky musela v záverečnom zápase skupiny hladko zvíťaziť nad Keysovou. Svetová jednotka ho zvládla a umožnila tak Slovenke zahrať si semifinále. V ňom bola dlho horšou hráčkou, ale postupom času Kuznecovová strácala sily a všetko vyvrcholilo tretím setom, kde Ruska viedla už 4:2, ale hráčka menšej postavy obrátila stav štyrmi gemy v rade a zaistila si postup do finále.

Výsledky Dominiky Cibulkovej v Červenej skupine

vs. Angelique Kerberová 6(5):7, 6:2, 3:6
vs. Madison Keysová 1:6, 4:6
vs. Simona Halepová 6:3, 7:6 (5)

Semifinále

vs. Svetlana Kuznecovová 1:6, 7:6 (2), 6:4

Angelique Kerberová

Nemecká hráčka si zahrala v tomto roku vôbec najviac finálových zápasov a to sedem, ale tak ako jej dnešná súperka má na svojom konte "len" tri víťazstvá. Z toho sú dve rovnou grandslamové! Na prvom turnaji veľkej štvorky v roku 2016 dokázala poraziť aj Serenu Williamsovú a pripísala si svoj premiérový grandslam. Druhý prišiel až na konci sezóny, kedy vo finále US Open v troch setoch zdolala Karolínu Plíškovou. Práve týmto výsledkom sa dostala na prvé miesto vo svetovom rebríčku a zosadila tak po 186 týždňoch mladšiu zo sestier Williamsových.

Angelique Kerberová hrá svoj štvrtý Turnaj majsteriek. V predošlých troch účastiach si dohromady pripísala len dve víťazstvá. Teraz to je však iné. "Svoju" Červenú skupinu opanovala, kde stratila jen jeden set a zostáva tak jednou neporazenou hráčkou turnaja. Na úvod mala menšie problémy so Slovenkou Cibulkovou, ale nasledujúce zápasy proti Halepovej a Keysovej boli zcela v réžii svetovej jedničky. V semifinálovom zápase sa proti Kerberovej postavila obhajkyňa titulu Agniezska Radwanská z Poľska, ale nemecká tenista ju vyprevadila z turnaji za hodinu hru. Naviac Radwanská uhrala len tri hry v celom zápase!

Výsledky Angelique Kerberovej v Červenej skupine

vs. Dominika Cibulková 7:6 (5), 2:6, 6:3
vs. Simona Halepová 6:4, 6:2
vs. Madison Keysová 6:3, 6:3

Semifinále

vs. Agniezska Radwanská 6:2, 6:1
Na programe máme finálové stretnutie Turnaja majsteriek. Všetci sa nesmierne tešíme, že si v ňom budeme môcť pozrieť aj účinkovanie našej Dominiky Cibulkovej, ktorej sa sem senzačne podarilo prebojovať a určite urobí maximum, aby dala krásnu bodku za jej životnými výkonmi. Ako jej súperka sa predstaví Nemka Angelique Kerberová, ktorá kraľuje rebríčku WTA a aj tomuto turnaju. Nič iné ako víťazstvo neberie. Zo štyroch odohraných stretnutí bol duel s našou tenistkou najnáročnejší a práve preto nás čaká veľká finálová dráma, kde budeme držať palce našej tenistke k dosiahnutiu fantastického výsledku a teda víťazstva. Pomeee!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková dosiahla životný úspech, ovládla Turnaj majsteriek