Najlepší strelec dostal voľno. Poprad napriek tomu postúpil do finále

Hokej Poprad - Michalovce, hokejový superpohár LIVE dnes.
Hokej Poprad - Michalovce, hokejový superpohár LIVE dnes. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|16. dec 2020 o 12:00

V semifinále zdolali Michalovce.

Tipsport Kaufland Cup

Semifinále - 2. zápas:

Poprad - Michalovce 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 3. Hájnik (Valigura), 24. Tavi (Livingston), 55. Handlovský (Dalhuisen, Svitana) - 34. Lalancette (Erkinjuntti), 60. Galamboš (Southorn).

Rozhodovali: Kalina, Korba - Šoltés, Stanzel, vylúčení: 7:4 na 2 min., navyše Skokan (Pop.) 10 min. OT + DKZ za napádanie rozhodcov, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/prvý zápas: 1:0, do finále postúpil Poprad/

Poprad: Rychlík - Dalhuisen, Hudec, Ulrych, Brejčák, Erving, Repe, Kramár, Česánek - Svitana, Skokan, Handlovský - Tavi, Zagrapan, Livingston - Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko - Valigura, Jevoš, Hájnik

Michalovce: Tomek - Louis, Southorn, McCormack, Ventelä, Mihálik, Zekucia, Ťavoda - Hickmott, Lalancette, Erkinjuntti - Regenda, Suja, Šoltés - Bartánus, Mlynarovič, Galamboš - Török, Češík, Chalupa - Ragan

POPRAD. Hokejisti HK Poprad postúpili do finále Tipsport Kaufland Cupu. Rozhodli o tom v odvetnom semifinálovom zápase, v ktorom na domácom ľade zdolali HK Dukla Ingema Michalovce 3:2.

Nadviazali ním na víťazstvo 1:0 z prvého zápasu. Vo finále nastúpia proti HK Nitra, ktorej hráči si v semifinále poradili so Slovanom Bratislava.

Termín finálového zápasu zatiaľ nie je známy.

Popradčania nastúpili do odvety bez streleckého lídra Marcela Haščáka. Priestor dostali viacerí mladíci a práve po spolupráci dvoch z nich išli do vedenia. Valigura vysunul Hájnika, ktorý prestrelil Tomeka.

Domácich ťažili z pozornej defenzívy i výkonu brankára Rychlíka, ktorý bol pre hostí veľkou prekážkou. V 24. minúte Tavi získal puk v strednom pásme a po ofenzívnom výpade upravil na 2:0.

Hostia síce v druhej tretine znížili zásluhou Lalancetteho, ale vyrovnať nedokázali. Naopak, v 55. minúte im domáci odskočili znovu na rozdiel dvoch gólov, keď sa delovkou presadil Handlovský - 3:1.

Michalovčania síce v závere v presilovke znížili na 3:2 zásluhou Galamboša, ale na postupe Popradu do finále Tipsport Kaufland Cupu to už nič nezmenilo.

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS)

Peter Mikula, tréner Popradu: "Nasadením mladých hráčov sme išli do rizika, pretože sme vedeli, že súper príde v plnej sile a bude chcieť vyhrať. Som rád, že sa k nám priklonilo aj športové šťastie a zápas sme zvládli aj s mladými hráčmi, ktorí sa ukázali v dobrom svetle. V súťaži sme mali isté zaváhania, ktoré ma mrzia, ale hra sa nám inak darí. Verím, že to tak bude aj naďalej."

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Uplynulý zápas bol z nášho pohľadu najlepší odkedy som v Michalovciach, no tento bol naopak najhorší. Po prehre a vypadnutí z TKC sme sklamaní, lebo sme chceli postúpiť a vyhrať súťaž. Náš tím podáva výkony ako na sínusoide. Trápime sa v zakončení, strieľame málo gólov. Na tréningoch na tom pracujeme, no potrebujeme to zlepšiť v zápasoch."

ONLINE PRENOS: Poprad - Michalovce, hokejový superpohár dnes (hokej, LIVE, NAŽIVO, Tipsport Kaufland Cup, semifinále, odveta, výsledok)

Kaufland Tipsport Cup  2020/2021
16.12.2020 o 15:30
Poprad
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Michalovce
Prehľad
Góly a asistencie: 3. Hajnik (Valigura), 24. Tavi, 55. Handlovský (Svitana, Dalhuisen) – 34. Lalancette (Erkinjuntti), 60. Galamboš (Southorn). Rozhodca: Kalina, Korba – Šoltés, Stanzel.
Prenos
Posledná tretina priniesla po jednom góle na oboch stranách. V 55. minúte víťazným gólom rozhodol Handlovský, i keď ešte v 60. minúte korigoval skóre Galamboš. Poprad zdolal Michalovce 3:2, v celkovom zúčtovaní 4:2 (0:1 víťazstvo z prvého zápasu) a postúpil do finále Kaufland Tipsport Cup-u.
Koniec zápasu.
59:11
goalDukla Michalovce dala gól!
Michalovce využívajú presilovku a znižujú a ešte majú nejaký čas. Puk od modrej čiary vypálil Southorn, Rychlík vyrážal betónom a PETER GALAMBOŠ úspešne dorážal spred bránkoviska.
Asistencia: Jordon Southorn.
58:54
importantChristophe Lalancette si vytvoril pozíciu na ľavom kruhu, strieľal do žŕdky. Následne dostal tento michalovský útočník ďalší puk, pálil z pravej po prihrávke a Rychlík si to vychutnal lapačkou.
58:41
Prichádza ďalšie vylúčenie na strane Popradu. Marek Hudec je vylúčený za seknutie.
58:26
Pár sekúnd nebolo známe, kde je puk. Ocitol sa potom na hokejke McCormacka, ktorý strelou preveril Rychlíka.
57:57
Ani na ďalší pokus to líškam pri prechode a usadení sa v pásme nevychádza. Pohodlne vyhadzoval od zadného mantinelu Ulrych.
57:24
Michalovce sa neúspešne dostali do pásma, Popradčania zase úspešne vyhodili puk žabkou až ku Tomekovi.
56:48
Ešte predsa len nejaká šanca pre Michalovce existuje. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Dávid Hajnik.
56:01
Zagrapan si mierne nerozumel pohybovo s Livingstonom a v útočnom pásme mu posunul puk do priestorov, kde nebol.
54:30
goalPoprad dal gól!
Kamzíci majú späť dvojgólové vedenie. Domáci vyhrali buly v pásme po oddychovom čase, Svitana od mantinelu nabil na modrú čiaru LUKÁŠOVI HANDLOVSKÉMU a ten parádnou bombou prestrelil všetko pred sebou.
Asistencie: Patrik Svitana, Mike Dalhuisen.
54:14
importantOddychový čas si berie tréner domácich Peter Mikula.
54:14
Tavi vybojoval puk v súboji s Ventelem, následne sa k strele od modrej čiary dostáva Matej Paločko, Tomek mal mierne zakrytý výhľad, ale dokázal zasiahnuť.
53:34
Michalovce nahadzovali puk do útočného pásma, Popradčania majú čas na rozohrávku, keďže je avizovaný ofsajd.
51:58
Erkinjuntti stratil puk v útočnom pásme, Zagrapan mohol znovu bezpečne vyhodiť cez všetky čiary a aj sa mu to podarilo.
51:10
Michalovčania rozostavili svoju formáciu. Videli sme strely Hickmotta a Galamboša, obe pokryl Rychlík a Poprad sa potom oslobodil.
50:36
Michalovce si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie je vylúčený Adam Jevoš.
49:23
Oblúčikom to z obranného pásma skúsil Ulrych, Tavi sa uvoľňoval cez michalovských hráčov, puk však ako prvý odpálil brankár Tomek.
48:38
importantLalancette sa mierne zbavil Dalhuisena za bránkou, následne servíroval medzi kruhy Erkinjunttimu, ktorý okamžite strieľal z prvej a Rychlík musel betónom vyrážať.
47:52
Česánek si pri mantineli umne poradil so Šoltésom, nepríjemne ho trafil telom, ale bolo to všetko v rámci normy.
46:22
Michalovčania v týchto okamihoch zvierajú domácich v ich obrannom pásme. Tretinu podržal Ťavoda, následne na modrej čiare zachytil puk Mihálik a posielal ho priamo do Rychlíkovej lapačky.
45:41
Jordan Hickmott sa dobre uvoľnil vyššie medzi kruhmi, odtiaľ bola jeho následná strela zrazená na plexisklo.
44:36
Uplynula už aj skrátená michalovská presilovka, oba tímy už hrajú na ľadovej ploche v plnom počte.
44:02
Erving vzal puk za vlastnú bránku, prenecháva ho Dalhuisenovi a ostatní hráči idú striedať. Aj hostia posielajú na ľad nové sily.
43:02
importantPopradčania vyrazili do prečíslenia, Tavi perfektne z ľavého kruhu prihral krížom na Mareka Zagrapana. Tomek sa však stihol presunúť a zachytil strelu popradského útočníka priamo do stredu tela.
42:35
Popradská presilovka sa končí predčasne, pomer síl sa vyrovnáva. Dávid Skokan dostáva dve minúty za držanie. Nepoňal to férovo a dostal osobný trest za nešportové správanie a odchádza predčasne do šatne.
42:08
Poprad získava presilovú hru. Ján Ťavoda je na dve minúty vylúčený za držanie.
41:06
Sameli Ventelä šikovne prenikal medzi kruhy a nahadzoval puk na Rychlíka, ktorý si trochu nerozumel s obrancami a skoro z toho profitoval Šoltés.
40:24
Southorn mal mierne problémy so spracovaním skackavého puku, musel si dať pozor na Handlovského a Skokana. Pomohol mu Louis.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Prostredná dvadsaťminútovka bola o čosi svižnejšia než tá prvá. Videli sme dva góly, najprv v 24. minúte skóroval Tavi, no v 34. minúte znižoval Lalancette. V tretej tretine ešte Michalovce môžu zvrátiť celkové skóre dvojzápasu, ktoré je zatiaľ v prospech Popradu 3:1.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:52
Handlovského prihrávka z obranného pásma šla len na Šoltésa, ten však musel na modrej čiare počkať, avizovaný bol ofsajd.
38:09
Louis udržal pásmo pri mantineli. Nahadzoval puk pred bránku, kde dobre stál Hickmott a podarilo sa mu strelu aj tečovať. Rychlík zasiahol.
36:44
Brejčákova krížna prihrávka bola riskantná, Michalovčania získali puk, vyrazili dopredu. Spolupráca Galamboša s Regendom a Mihálikom skončila zastavená brankárom Rychlíkom.
35:36
Kamzíci sa rozostavili v pásme. Výmenu puku zakončili domáci strelou od modrej čiary z hokejky Dalhuisena. Tomek bezpečne pokryl.
34:49
Poprad si zahrá presilovú hru. Za seknutie je na dve minúty vylúčený Vladimír Mihálik.
33:49
goalDukla Michalovce dala gól!
Hostia znižujú vedenie Popradu a ešte určite majú nádej. Erkinjuntti si počkal za ľavým kruhom na pohyb CHRISTOPHEA LALANCETTEA, ktorý korčuľoval pred bránku a perfektne jemne tečoval strelu Erkinjunttiho.
Asistencia: Antti Erkinjuntti.
32:50
Valigura sa snažil s Hajnikom kombinovať, napokon sa puku za bránkou ujal Ventelä a Michalovčania môžu v pokoji rozohrať.
32:05
importantBjalončík sa obtočil na pravom kruhu, pretlačil sa pred bránku, posúval Matúšovi Paločkovi, ktorý to zakončoval zblízka. Tomek napokon v skrumáži dokázal puk nájsť a pokryť ho.
30:54
McCormack posúval krížom za ľavý kruh na Šoltésa, ktorý sa rozhodol tvrdo vypáliť, mieril to však mimo bránky.
30:32
K odrazenému puku od zadného mantinelu sa dostal pred bránkou Jakub Suja, nestihol to však zakončiť veľmi úspešne.
29:38
Southorn vypálil spoza pravého kruhu, Rychlík vyrazil tesne pred seba a Brejčákovi sa podarilo oslobodiť svoj tím.
28:56
Michalovce majú opäť presilovkovú možnosť. Hráčska lavica Popradu dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
28:38
Ulrych po naskočení na ľad sa nepríjemne stretol s Regendom, zrážka však nevyzerala až tak tragicky.
27:55
importantMichalovčania získali útočné pásmo, Graeme McCormack to strelecky od modrej skúšal opäť. Rychlík mal šťastie, zazvonila ľavá žŕdka!
27:11
Presilovka o dvoch hráčov sa pre hostí končí. Za nedovolené bránenie je vylúčený Jordan Hickmott.
26:42
Po vyhratom buly to strelou švihom skúsil Graeme McCormack. Rychlík bezpečne zasiahol lapačkou.
26:33
Bude z toho pre líšky presilovka o dvoch hráčov. Petr Ulrych je vylúčený na dve minúty za seknutie.
25:46
Michalovce si zahrajú prvú presilovku v stretnutí. Mike Dalhuisen urobil chybičku, odsedí si menší trest za vyhodenie puku.
24:46
Dopredu vyrazil podporiť ofenzívu Ján Ťavoda. Skúsil to strelou spoza kruhu, bola nepresná a puku sa už ujali domáci.
23:56
goalPoprad dal gól!
Po nepremenenej menšej šance hostí strieľajú gól domáci. JANNE TAVI v strednom pásme zachytil laxnú prihrávku Šoltésa, vyrazil po krídle dopredu a strelou z kruhu ponad vyrážačku prekonal Tomeka.
Bez asistencie.
23:42
Hostia opäť v pásme. Spoza ľavého kruhu strieľal puk Hickmott, Erkinjuntti sa ho snažil ešte dorážať. Z menšej skrumáže napokon neprofitovali Michalovčania, Rychlík skryl puk pod lapačku.
23:18
Lalancette boli s Erkinjunttim v útočnom pásme, puk si však posúvali iba popri mantineloch a nedokázali uvoľniť ďalšieho spoluhráča.
22:23
importantPopradčania sa dostali do prečíslenia, Matej Paločko posúval na ľavý kruh Bjalončíkovi, ktorý to ešte chcel vyšperkovať prihrávkou na Matúša Paločka. Ten korčuľoval pred bránku, na puk však nedosiahol.
21:39
Livingston posunul puk na modrú čiaru Brejčákovi, ktorého pokus však bol zblokovaný do rohu klziska.
21:12
Michalovce sa takmer dostávali do prečíslenia, Suja však urobil kľučku na modrej a ostal pred útočným pásmom.
20:32
Louis dokázal udržať puk v útočnom pásme, na pravom kruhu prenechal puk Jordanovi Hickmottovi, ktorého strelu vyrazil okamžite Rychlík betónom.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina priniesla ničím výnimočný hokej. Do vedenia sa podarilo dostať domácim, keď v 2. minúte otvoril skóre Hajnik.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:38
Michalovčania prenikli do útočného pásma, puku sa na modrej čiare ujal Graeme McCormack, ktorý to príklepom pálil priamo do lapačky Romana Rychlíka.
19:14
Popradským hokejistom teraz nevyšla rozohrávka, puk trošku začal spomaľovať, no je z toho predsa len icing.
18:08
importantKamzíci to znovu rozostavili v pásme. Brejčák vypálil tesne spoza ľavého kruhu. Tomek vyrážal na opačnú stranu, k dorážke sa dostal Zagrapan, nastrelil však do betónu Tomeka.
17:14
Prvá polovica presilovej hry domácim príliš nevyšla, následne sa už usadili v pásme. Svitana si to zamieril medzi kruhy, kde prenechal dozadu Dávidovi Skokanovi. Ten trafil strelou švihom Tomekovu lapačku.
16:12
Vidíme prvé vylúčenie v zápase. Christophe Lalancette dostáva dve minúty za podrazenie a presilovku si zahrá Poprad.
15:37
Matej Češík sa na útočnej modrej nepríjemne a nechtiac zrazil s Adamom Jevošom. Odišiel na striedačku krivkajúc, ale vyzerá to, že sa z toho otrasie.
14:57
Matej Paločko zabrzdil v útočnom pásme pri mantineli, chcel posúvať Repemu, ku ktorému sa však vrátil Regenda a zablokoval ho dovoleným spôsobom.
13:58
Mihálik si pomohol prihrávkou poza bránku Zekuciovi, puku sa však znovu ujal Svitana. Na modrú čiaru už ale neprihral presne a kamzíci o pásmo takto prišli.
13:20
Livingstonova strela Tomekovi vypadla, Michalovčania však puk získali ako prví. Po krídle potom vyrazil dopredu Christophe Lalancette, ktorý to skúsil spoza obrancu Popradu a ten mu strelu zblokoval.
13:00
Streleckú pozíciu si na pravom kruhu vytváral Tomáš Török. Aj dokázal vystreliť, no už to bolo čitateľné a popradskí hokejisti mu strelu zablokovali na ochrannú sieť.
12:09
importantČesánek urobil chybu v rozohrávke, puku sa medzi kruhmi ujal Pavol Regenda, mal dobrú šancu, no pálil však vedľa brány.
11:52
Michalovčania s vysokým forčekingom opäť skomplikovali mierne rozohrávku domácim, Bjalončík to však stihol vyhodiť žabkou von.
11:18
Po ľavom krídle do pásma vnikol Matej Paločko a skúsil to strelou z kruhu. Pre Tomeka to bol ľahký zákrok betónom.
10:14
Brejčák vzal teraz puk za vlastnú bránu. Oba tímy v týchto okamihoch striedajú a posielajú na ľad čerstvé sily.
09:48
Brejčákovi nevyšlo prenechanie puku po prieniku do pásma, ihneď si ho na starosť vzala dvojica Michalovčanov a odzbrojili ho.
08:47
Po strele Marka Louisa od modrej čiary vznikol istý priestor na dorážku po Rychlíkovom zákroku, Popradčania však rýchlo upratali puk.
08:06
Matej Paločko zachytil chybnú prihrávku Zekuciu, nespracoval si však puk úplne. Potom ho posunul Repemu, ktorého delovka bola blokovaná.
07:26
Bartánus sa už nehnal zbytočne dopredu, v obrannom pásme len posunul dozadu na obrancov a odišiel striedať.
06:50
Strelou spoza obrancu to spomedzi kruhov skúsil Jakub Suja. Rychlík jemne vyrážal.
06:28
Zagrapan hľadal pred bránkou očami Svitanu, ktorý však bol tiesnený a nedokázal si nájsť voľné miesto.
05:21
Mlynarovičovi v strednom pásme nevyšla prihrávka na Bartánusa, Popradčania sa zmocnili puku, nahodili ho však iba po mantineli.
04:44
Michalovčanom v týchto chvíľach rozohrávka nevyšla. Bartánus to mal na dlhú hokejku a je z toho zakázané uvoľnenie.
04:06
Šoltés posunul popri mantineli Sujovi, ktorý ešte hľadal pred bránkou Regendu, puk však napokon na jeho hokejku neprenikol.
03:42
importantOddychový čas si vzal tréner hostí Tomasz Valtonen.
03:38
Popradčania mali puk na hokejke v strednom pásme, rozvíjali tam v trojici akýsi kolotoč s výmenou pozícií. Napokon sa to skončilo ofsajdom a hra je prerušená.
02:51
goalPoprad dal gól!
Kamzíci sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Po nevyužitom michalovskom protiútoku vyrazili dopredu hokejisti Popradu. DÁVID HAJNIK dostal prihrávku o ľavý mantinel, prekorčuľoval po krídle a perfektnou strelou ponad lapačku z kruhu prekonal Tomeka.
Asistencia: Adrián Valigura.
02:32
Valigura presunul puk krížom na Matúša Paločka, ktorý to z rohu klziska nahadzoval na bránu. Pre Tomeka to bolo ľahké sústo.
01:48
Matej Paločko ponaháňal gólmana Tomeka, ktorý sa musel mať trochu viac na pozore. Podarilo sa mu však presunúť puk na Mihálika.
01:24
Popradčania sa snažili napádať, od Regendu však Tavi puk nezískal. Hostia znovu za vlastnou bránou a snažia sa rozohrať.
00:40
Patrik Svitana vyrazil dopredu po ľavom krídle a vyskúšal to spoza obrancu. Namieril priamo do výstroje Tomáša Tomeka.
00:08
Michalovčania sa dostali do útočného pásma, Erkinjuntti z rohu klziska hľadal medzi kruhmi Hickmotta, no posunul mu nepresnú prihrávku.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy máme už na ľade, Popradčania odohrajú duel v bielych dresoch a Michalovčania v čiernych. Práve počúvame štátnu hymnu SR.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Rychlík (Valluš) – Dalhuisen, Hudec, Ulrych, Brejčák, Erving, Repe, Kramár, Česánek – Handlovský, Skokan, Svitana – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik, Jevoš, Valigura

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek (Glosár) – Southorn, Louis, McCormack, Ventelä, Zekucia, Mihálik, Ťavoda, Ragan – Erkinjuntti, Lalancette, Hickmott – Šoltés, Suja, Regenda – Galamboš, Mlynarovič, Bartánus – Chalupa, Češík, Török

Rozhodca: Kalina, Korba – Šoltés, Stanzel.
Včera sme spoznali prvého finalistu, dnes sa dozvieme druhého. Vitajte pri sledovaní on-line prenosu z odvetného semifinálového duelu Kaufland Tipsport Cup-u medzi HK Poprad a HK Dukla Ingema Michalovce. Stretnutie sa začne o 15:30.

Prvý semifinálový zápas na Zemplíne 3. novembra bol korisťou kamzíkov. O tesnom a chudobnom víťazstve rozhodol gól Patrika Svitanu z 22. minúty stretnutia. Poprad triumfoval v Michalovciach 0:1 a pred odvetou je teda všetko otvorené.

V Tipos Extralige je Poprad stále lídrom tabuľky, i keď v poslednom nedeľnom kole predviedli kamzíci nie je veľmi uspokojivý výkon, po ktorom napokon Trenčínu podľahli 2:3 po nájazdoch. Náskok pred druhou Nitrou sa znížil o päť bodov. Poprad má na konte bodov 46.

Michalovce sa nachádzajú v dolnej polovici tabuľky, konkrétne na 8. mieste so ziskom 29 bodov. V posledných zápasoch predvádzali líšky striedavé výkony, naposledy v nedeľu doma nestačili na Nitru 2:4, predtým zase vyhrali v Trenčíne 1:2.

Okrem prvého semifinálového duelu sa stretli Poprad a Michalovce v tejto sezóne ešte štyrikrát. V príprave Poprad zdolal Michalovce 4:2, následne v skupinovej fáze pohára vyhral Poprad 0:2 a v dvoch stretnutiach Tipos Extraligy Podtatranci triumfovali vonku 3:5 a Zemplínčania na ľade Popradu 1:2 po nájazdoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Najlepší strelec dostal voľno. Poprad napriek tomu postúpil do finále