Slovan uspel na ľade Severstaľu Čerepovec, súperovi strelil tri góly

Hokejisti Slovana si pripísali ďalšie víťazstvo na ľade súpera.
Hokejisti Slovana si pripísali ďalšie víťazstvo na ľade súpera. (Autor: TASR)
Sportnet|29. okt 2016 o 16:00

Hokejisti bratislavského klubu strácajú na svojho dnešného súpera po zápase už iba bod.

KHL - sobota:

Severstaľ Čerepovec - HC Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 56. Monachov (Magogin, Jevsejenkov) - 19. Ďaloga (Jeglič), 37. Taffe (Cheechoo), 59. Chipchura (Brust, Plastino).

Rozhodovali: Bukin, Vasiliev - Ivanov, Černyšov (všetci Rus.), vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 3960 divákov

Severstaľ: Kovář - Masuhr, Chochlov, Stasenko, Jevsejenkov, Kudako, Ježov, Sizov - Kagarlickij, Černov, Polák - Vovčenko, Trubačov, Truňov - Magogin, Avcin, Kazakovcev - Vorobjov, Karlin, Monachov - Mons

Slovan: Brust - Plastino, Meszároš, Starosta, Rosandič, Ďaloga, Bačík, Pokorný - Nedorost, Taffe, Jeglič - Lušňák, Chipchura, Cheechoo - Valský, Zigo, Petráš - Hlinka, Šiška, Vopelka

Ďalšie sobotňajšie výsledky:

Admiral Vladivostok - Červená hviezda Kchun-lun 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 31. Fisenko, 43. Sajustov, 60. Alexandrov - 34. Jalasvaara

Spartak Moskva - HK Soči 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)

Góly: 42. Provolnev, 48. Kalinin - 3. a 9. Ščegolkov, 6. Mamašev, 22. Zacharčuk, 60. Padakin

Lada Togliatti - Barys Astana 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 28. Šenfeld, 30. Filatov - 24. a 62. Dawes, 15. Chuďakov

Ak Bars Kazaň - Avtomobilist Jekaterinburg 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Góly: 10. Čibisov, 33. Popov, 40. Lukojanov, 52. Azevedo, 60. Jordán

Lokomotiv Jaroslavľ - Jokerit Helsinki 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 4. Korškov, 46. Kozun, 51. Talbot, 56. Kronwall - 22. Regin

Neftechimik Nižnekamsk - Jugra Chanty-Mansijsk 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 15. Sexton, 60. Konkov - 3. Lapenkov

ČEREPOVEC. HC Slovan Bratislava triumfoval v sobotnom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Severstaľu Čerepovec 3:1.

Hostia skórovali v presilovej hre, oslabení i rovnovážnom počte.

V závere prvej tretiny sa presadil Marek Ďaloga, koncom druhého dejstva udrel Jeff Taffe a krátko pred treťou sirénou dal gól Kyle Chipchura.

Zverenci Čecha Miloša Říhu sa v tabuľke Západnej konferencie dotiahli na svojho sobotného súpera na rozdiel jediného bodu.

Ukončili piaty tohtosezónny trip, na ktorom predtým nestačili na SKA Petrohrad a CSKA Moskva. Na ďalší odcestujú na budúci mesiac, 8. novembra nastúpia v Jekaterinburgu.

Hlas po stretnutí

/zdroj: championat.com/

Miloš Říha, tréner Slovana: "Po predchádzajúcich ťažkých dueloch v Petrohrade a v Moskve sme očakávali, že ani dnes to nebudeme mať jednoduché. Domáci totiž boli viac oddýchnutí. Severstaľ mal mnoho presiloviek vrátane výhody o dvoch korčuliarov. Veľmi dôležité bolo, že všetci naši hráči splnili zvolenú taktiku do bodky."

Online prenos:

KHL  2016/2017
29.10.2016 o 16:00
Čerepovec
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 56. Monachov (Jevsejenkov, Magogin) – 18. Ďaloga (Jeglič), 37. Taffe (Cheechoo), 59. Chipchura (Plastino, Brust). Rozhodca: Bukin, Vasiliev – Ivanov, Černyšov.
Prenos
Slovan Bratislava zvládol mimoriadne dôležitý a náročný zápas na ľade Severstaľu Čerepovec. Zverenci Miloša Říhu ukončili trojbodovým zápisom. Najbližšie budú v akcii po reprezentačnej prestávke, keď ich čaká ďalší výjazd na klziská súperov.
Koniec zápasu.
59:50
importantBarry Brust vystrelil puk z vlastného obranného pásma a takmer sa mu podarilo skórovať! Opustenú svätyňu Čerepovca minul len tesne!
59:30
importantSeverstaľ už útočí bez svojho brankára. Ani tento zúfalý nápor mu však už na body z dnešného duelu nebude stačiť.
58:29
58:29
goalSlovan Bratislava dal gól!
Diváci v aréne Severstaľu sa už dvíhajú zo svojich miest, k čomu ich donútil tretí gól v sieti Jakuba Kovářa! KYLE CHIPCHURA obdržal fantastickú prihrávku do jazdy, vnikol do voľného priestoru, kratučkou kľučkou na stred sa zbavil protihráča a svoju skvelú individuálnu akciu zakončil presne umiestnenou strelou švihom! Asistencie: Nick Plastino, Barry Brust.
58:00
Ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny.
57:20
importantObrovská šanca Jeffa Taffea, ktorý dostal puk pred bránku Kovářa, no nestačil ho zasiahnuť tak, aby prekonal českého gólmana v svätyni Severstaľu.
57:00
Brust prerušil hru zákrokom proti strele z ľavej strany. Slovan pokračuje v bránení náskoku, ktorý je teraz už len jednogólový.
56:01
55:59
goalSeverstaľ Čerepovec dal gól!
Domáci sa v dnešnom zápase predsa len dočkali gólu! Brust neudržal Jevsejenkovo nahodenie vo svojej moci, puku sa ujal SERGEJ MONACHOV, ktorý obkorčuľoval svätyňu belasých a pri opačnej tyčke bol skôr ako betón hosťujúceho gólmana! Asistencie: Alexander Jevsejenkov, Igor Magogin.
55:35
Odmenou za obrovskú mieru bojovnosti im je získanie vhadzovania pred Jakubom Kovářom.
55:30
Taffe a Jeglič odvádzajú v útočnej tretine penzum čiernej roboty.
54:40
Kagarlickij v súboji za Brustovou svätyňou nestačil na Mareka Ďalogu, ktorý to urobil fantasticky.
54:00
Slovan sa dobre ubránil a môže ísť aj dopredu.
53:00
Chipchura sa nehnal zbytočne dopredu, vyviezol puk za červenú čiaru a jemne ho posunul dopredu, čím získal pre Slovan ďalšie dôležité sekundy.
52:16
Jakub Valský na ľadovej ploche v opatere zdravotníkov. Český útočník sa obetavo položil do streleckého pokusu, no mal by byť v poriadku.
51:30
importantPrvá útočná lajna Miloša Říhu boli blízko k dosiahnutiu tretieho gólu. Kovář však odolal Jegličovi a ešte udržal Severstaľ Čerepovec v boji o body z dnešného zápasu.
51:00
Kagarlickij, ktorý je mimoriadne silný na puku, robil v obrannej tretine Slovana výrazný vietor, no defenzíva belasých si na jeho následnú prihrávku dala dobre pozor.
50:15
Domáci hráči sa veľmi čudujú, ale na ofsajdovom verdikte čiarových arbitrov už nič nezmenia.
49:30
Jeglič v útočnej tretine síce bez puku, no aspoň sa mu podarilo pozdržať rozohrávku domácich bekov.
48:40
Slovanisti si v dnešnom zápase zlepšujú úspešnosť bránenia presilových hier súpera.
48:12
Brust zrazil nahodený puk pred seba, kde mu pomohol spoluhráč, ktorý na konci Starostovho trestu oslobodil defenzívu Slovana.
47:40
Marek Ďaloga sa zmocnil puku a odpálil ho cez všetky čiary.
46:45
Brust zastavil strelu Jevsejenkova, hoci toho cez cloniacich protihráčov nemohol veľa vidieť.
46:21
Kagarlickij si svojím odvážnym a energickým vniknutím do útočného pásma vypýtal faul Tomáša Starostu. Severstaľ Čerepovec má k dispozícii ďalšiu presilovku.
45:55
Vhadzuje sa po ľavici brankára HC Slovan Bratislava.
45:05
Po upravení ukotvenia Brustovej svätyne sa hralo len niekoľko sekúnd. Ďalšie prerušenie prišlo po tom, čo puk opustil hraciu plochu.
44:40
importantBrankár Slovana Barry Brust dokázal úspešne odolať domácej paľbe, keď behom niekoľkých sekúnd zneškodnil viacero streleckých pokusov Severstaľu.
44:00
Kagarlickij sa spoza brány tlačil do zakončenia, no v dobrej pozícii nakoniec nebol pripustený k strele.
43:38
Trma-vrma pred bránkoviskom belasých skončila úspešným zásahom Barryho Brusta, ktorému s odstavením dotierajúcich protihráčov pomohli Ďaloga s Bačíkom.
43:00
Slovan celkom pochopiteľne prenecháva iniciatívu hokejistom Severstaľu a sústredí sa predovšetkým na bezchybné plnenie obranných úloh.
42:00
Belasí dotiahli oslabenie do úspešného konca.
41:15
Severstaľ začína svoju akciu od kapitána Jevsejenkova, ktorý sa s pukom nachádza za svätyňou svojho tímu.
40:33
importantSlovan v oslabení veľmi dobre zaútočil, Žiga Jeglič zakončil brejk strelou švihom, ktorú Jakub Kovář zrazil na zadný mantinel.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Pred treťou tretinou to majú belasí rozohrané smerom k trom bodom veľmi dobre. Uvidíme, či sa im nádejný vývoj podarí udržať až do samotného konca.
V prostrednej tretine padol takisto jeden gól. Na radosť Miloša Říhu sa presadil Jeff Taffe, ktorý v oslabení zvýšil na 2:0 po výbornej prihrávke Jonathana Cheechoo. Belasí mohli v tom istom oslabení pridať i tretí gól, Zigov nájazd však Kovář zneškodnil vystrelením pravého betónu.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:45
Kagarlickij sa oprel do puku od modrej čiary, Brust bol pozorný.
39:32
V koncovke druhej tretiny ešte prichádza nedovolené bránenie Samuela Petráša, ktoré posiela Čerepovec do ďalšej početnej prevahy.
39:00
Minúta do konca druhého dejstva.
37:00
37:00
importantĎalšie fatálne zlyhanie hráčov Severstaľu pri vyvážaní puku, Polák svojou zadovkou poslal do samostatného úniku Tomáša Ziga. Center Slovana riešil nájazd strelou, trafil však len pravý betón Jakuba Kovářa!
36:25
36:25
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan zhodnocuje vedenie počas oslabenia! Truňov sa pri rozohrávke dopustil veľkej chyby, ktorú výborne prečítal Jonathan Cheechoo. Ten následne ponúkol skvelú bekhendovú prihrávku JEFFOVI TAFFEOVI, ktorý to dostal ako na zlatom podnose a puk bez problémov nasmeroval do odkrytej časti domácej svätyne!
36:16
Marek Ďaloga sa po osobnom súboji v okolí mantinelu položil na ľadovú plochu. Išlo o zásah do okolia slabín. Veľmi nepríjemný moment pre belasého obrancu.
36:01
Mazurova strela od modrej čiary zrazená obrancami belasých až na ochrannú sieť.
35:35
Trest pre hráčsku lavicu Slovana za zlé striedanie si odchádza odsedieť Patrik Lušňák.
35:22
Domáci odolali početnej prevahe súpera. Na ľade sú opäť v kompletnom zložení.
34:30
importantUž-už to vyzeralo tak, že Taffe premárnil vhodnú chvíľu na prihrávku, no potom adresoval výborný puk Jonathanovi Cheechoovi, ktorého v dobrej príležitosti vychytal presúvajúci sa Jakub Kovář!
33:40
Slovan musí začať s výstavbou útočnej akcie spoza vlastného brankára.
33:15
Slovan vyťažil zo svojho pobytu v útočnom pásme presilovú hru. Obeťou nedovoleného zákroku Ježova bol Patrik Lušňák.
32:30
Brust opäť v permanencii. Tentoraz po prikrytí puku siahol po prerušení hry.
32:00
importantKagarlickij mohol potvrdiť pozíciu najproduktívnejšieho hráča tímu, no stroskotal na Barrym Brustovi, ktorý výborným zákrokom podržal Slovan!
31:15
Tomáš Starosta s veľmi nepríjemným narazením na mantinel, odnieslo si to pravé zápästie skúseného beka.
29:05
Kovář vyrazil Starostovu strelu a spoluhráči v poli sa postarali o odstrelenie puku až za Brustovu svätyňu.
28:45
Andrej Meszsároš si z pozície obrancu dobre nakorčuľoval na prihrávku Taffea, no puk mu unikol do stredného pásma. Škoda, mohlo z toho byť zaujímavé zakončenie.
28:27
Taffe vystrelil z pravého kruhu, Kovář zasiahol i napriek cloneniu a istým zákrokom nedal Slovanistom šancu dorážať.
27:15
Kyle Chipchura vyťažil z dobrého napádania nedovolený zákrok Denisa Ježova.
27:00
Hokejisti Čerepovca si v presilovkách nedokázali vypracovať nejakú výraznejšiu príležitosť. Druhá tretina bude pokračovať po reklamnej prestávke.
26:55
Slovan zvláda náročné okamihy veľmi dobre. Šiška je späť na ľade a na spadnutie je už i návrat Andreja Meszsároša.
26:40
V závere presilovky o dvoch hráčov prišlo zakončenie od modrej čiary, Brust vyrazil puk späť do hry.
26:20
Polákovi vyšla krížna prihrávka na Kagarlickijho, ten ale nedokázal spracovať puk tak, aby mohol zakončiť.
24:52
Severstaľ Čerepovec má k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov! Rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu k Šiškovi aj Andreja Meszsároša. Kapitánovi belasých bolo odpískané sekanie.
24:00
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Juraj Šiška – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
23:50
Od modrej čiary prišlo Plastinove nahodenie. Pred bránkou nedošlo k žiadnemu teču, a tak mal Jakub Kovář pomerne jednoduchú prácu.
23:25
Jevsejenkov zrazil Chipchurovu strelu na ochrannú sieť. Slovan ostáva v útočnej tretine.
23:19
importantVeľmi pekný hokejový moment! Žiga Jeglič si za bránkou počkal na ten správny moment, posunul puk Nedorostovi, ktorého dobrú strelu švihom zneškodnila pohotová lapačka Jakubova Kovářa!
22:42
Puk doputoval na striedačku Slovana. Obaja tréneri využívajú prerušenie na prestriedanie.
22:40
Štvrtá útočná formácia Slovana stratila pásmo po prehratom buly.
21:30
Cheechoo pri obrannom zákroku vletel vo veľkej rýchlosti do mantinelu. Ľad opustil s bolestivým výrazom. Ďalšie zranenie, to je to posledné, čo zdravotnými problémami decimovaný káder Miloša Říhu potrebuje...
21:10
importantPo Polákovom priťuknutí sa otvoril priestor Kagarlickijmu. Domáci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré fantastickým defenzívnym návratom zmaril Jonathan Cheechoo.
20:50
Rosandičovi sa tam pred bránou Severstaľu ponúkal na prihrávku Jeglič, ktorý bol na chvíľku voľný. Mladý obranca sa ho snažil nájsť, no jeho pas bol zblokovaný.
20:15
Druhá tretina odštartovala zakázaným uvoľnením belasých.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina dnešného dôležitého stretnutia neponúkla veľa hokejovej krásy. Z oboch strán to bolo dosť nevýrazné, no väčšiu časť úvodného dejstva boli lepším tímom na ľadovej ploche domáci. V počiatočnej fáze zápasu však nevyužili dve po sebe idúce presilové hry, začo boli potrestaní v 18. minúte, keď početnú prevahu na opačnej strane zúžitkoval na otvárací gól zápasu Marek Ďaloga.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:57
Barry Brust nebol pri práci s hokejkou práve najistejší, puk sa ešte v samom závere tretiny dostal na domáce hokejky, no na zakončenie už hráčom Čerepovca nezvýšil čas.
19:20
Puk skončil na striedačke Severstaľu, kam sa odrazil od Tomáša Ziga.
18:55
Pri puku hosťujúci obrancovia, ktorí si s rozohrávkou dávajú načas.
18:01
17:54
goalSlovan Bratislava dal gól!
Belasí sa dve minúty pred koncom úvodného dejstva dostávajú do vedenia! Slovan pôsobil vo svojej prvej presilovej hre dosť statickým dojmom. Chýbal tomu moment prekvapenia, no nakoniec prišiel v podobe strely MAREKA ĎALOGU, ktorá rozvlnila sieť za Kovářom! Asistencia: Žiga Jeglič.
17:06
Slovan stratil pásmo a pri snahe o jeho opätovné získanie sa jeho hráči vystavili do postavenia mimo hry.
16:54
Vylúčenie v tíme Severstaľ Čerepovec (Vojtěch Polák – 2 min., sekanie).
16:49
importantNebezpečnú strelu Cheechooa vyrazil Kovář len pred seba, dorážať do prázdnej brány mohol Mislav Rosandič, ktorému však doslova presekol hokejku navrátivší Polák!
16:00
Plastino výborne zapracoval v strednom pásme, zmocnil sa puku, potiahol ho do útočného pásma a vyprodukoval pomerne nebezpečný príklep, ktorý zadunel na zadnom mantineli.
15:19
Ďaloga vyviezol puk za červenú čiaru, odkiaľ ho nahodil na bránku Čerepovca. Jakub Kovář si s oblúčikom obrancu Slovana poľahky poradil.
14:50
Samuel Petráš to spoza bránky hodil do bránkoviska. Kovář zasiahol bez väčších ťažkostí, no Slovan získal aspoň vhadzovanie v útočnom pásme.
14:40
Defenzíva Slovana poslala puk cez celú dĺžku klziska, čiaroví arbitri však nepískajú zakázané uvoľnenie a v hre nechávajú pokračovať.
13:50
Andrej Meszsároš dobre zapracoval v obrannej činnosti, Slovan predviedol rýchly prechod do útoku, na konci ktorého bola nepresná delovka Jonathana Cheechooa.
12:50
Báčikovi sa podarilo zachytiť puk na útočnej modrej čiare, no následný pokus o streľbu mu vôbec nevyšiel.
12:27
Obligátna reklamná prestávka sa predlžuje kvôli úpravám ľadovej plochy v okolí belasej hráčskej lavice.
12:27
Zakončenie Kudakova prišlo už po odpískaní. Čiaroví rozhodcovia videli postavenie mimo hry, ktorého sa dopustili domáci hokejisti.
11:15
importantNa bránu hosťujúceho tímu priletel veľmi nepríjemný strelecký pokus, zdalo sa, že za Barryho Brusta zasiahla pravá žŕdka!
10:00
Slovan so sympatickou útočnou snahou. Svoj pobyt v útočnej tretine ale nezakončil žiadnym ohrozením Jakuba Kovářa.
09:15
Teraz sa im to podarilo, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia. Zverenci Miloša Říhu zatiaľ akoby vôbec neboli v tomto zápase.
09:10
Hostia sa nevedia dostať zo svojej obrannej tretiny.
07:48
Petrášove vylúčenie je na konci. Slovan odolal i druhému oslabeniu.
07:15
importantBrust bol na kolenách, no i tak dokázal vytiahnuť reflexívny zákrok vyrážačkou!
06:50
Slovanisti sa zatiaľ bránia výborne. Čerepovec musí štartovať svoju akciu spoza vlastného brankára.
06:24
Jeglič zapracoval hokejkou a vytečoval puk do stredného pásma.
06:17
Barry Brust si počkal na prerušenie hry po tom, čo si poradil s nahodeným pukom.
05:51
Veľmi zlý vstup Slovana do tohto zápasu. Belasí sa budú musieť opäť brániť početnej prevahe súpera. Na trestnú lavicu musel odísť Samuel Petráš.
05:22
Slovan sa ubránil, Jeglič je späť na ľadovej ploche.
04:55
Vovčenko to ako pravák skúsil z priestoru ľavého kruhu strelou príklepom, ktorá tesne minula pravú žrď Brustovej svätyne.
03:50
Domáci kombinovali v útočnom pásme bez strely až dovtedy, kým nezaváhali na modrej čiare, čo Slovan využil na vyhodenie puku.
03:23
Severstaľ Čerepovec si zahrá presilovú hru po nedovolenom počínaní Žigu Jegliča.
03:03
Prvej formácii Slovana sa síce podarilo zaviesť puk do útočného pásma, no hostia v ňom pobudli len veľmi krátko.
01:40
Marek Ďaloga sa natiahol za pukom, dokázal ho poslať smerom na bránu, no Kovář si s nie príliš razantným zakončením dokázal poradiť.
01:14
Cheechoo sa výborne vrátil do obrany, pri útočení sa ho snažil zastúpiť obranca Rosandič, no jeho prienik vpred bol zastavený kvôli postaveniu mimo hry.
00:34
Jeglič posunul puk za bránku Čerepovca, no v tomto priestore sa pohybovali len domáci hokejisti.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Severstaľ Čerepovec: Jakub Kovář – Mazur, Chochlov, Stasenko, Jevsejenkov (C), Kudako, D. Ježov, Sizov – Kagarlickij, P. Černov, V. Polák – Vovčenko, Trubačov, Truňov – Magogin, Avcin, Kazakovcev – A. Vorobjov, Karlin, Monachov – Mons.

HC Slovan Bratislava: Brust – Ďaloga, Meszároš (C), Starosta (A), Plastino, Bačik, Rosandić, Pokorný – Nedorost, Taffe (A), Jeglič – Lušňák, Chipchura, Cheechoo – Valský, Zigo, Petráš – M. Hlinka, Šiška, Vopelka.

Rozhodca: Bukin, Vasiliev – Ivanov, Černyšov.
Všetkým hokejovým priaznivcom prajem príjemné sobotné popoludnie! Hokejisti HC Slovan Bratislava dnes uzavrú svoj piaty trip v aktuálnej sezóne mimoriadne dôležitým duelom na ľade Severstaľu Čerepovec, ktorý je ich priamym konkurentom v boji o play-off.

Severstaľ pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige od jej začiatku. Najlepší výsledok zaznamenal v ročníku 2012/13, keď sa prebojoval do konferenčného semifinále, v ktorom mu vystavil stopku SKA Petrohrad. Nasledujúce tri sezóny však boli z pohľadu domácich veľmi nevydarené. Trikrát za sebou neprekročili brány play-off a v minulom ročníku si navyše vytvorili negatívny rekord v konečnom umiestnení, keď po základnej časti obsadili celkové 27. miesto.

V tejto sezóne je cieľ Čerepovca jasne zadefinovaný – je ním postup do vyraďovacej časti. Po 24 odohraných zápasoch chýbajú Severstaľu k naplneniu tejto ambície štyri body. Presne toľko strácajú zverenci Alexandra Guľavceva na ôsme miesto Západnej konferencie, na ktorom aktuálne sídli Jokerit Helsinki. Domáci hokejisti sú aktuálne niekoľko dní mimo zápasového rytmu. Minulú sobotu zakončili trojzápasový trip výhrou 4:2 na ľade Sibiru Novosibirsk. Na tomto výjazde čelili okrem Sibiru aj Avangardu Omsk a Metallurgu Novokuzneck. Proti Novokuznecku si zapísali plný bodový zisk, z ľadu Avangardu odišli s prehrou 2:5.

Pre slovenského zástupcu v KHL je od jeho vstupu do nadnárodnej súťaže maximom prvé kolo play-off, do ktorého sa mu podarilo prepracovať v premiérovej sezóne 2012/13 a takisto v ostatnom ročníku. Cieľom belasých v súťažnom ročníku 2016/17 je zlepšenie alebo minimálne zopakovanie tohto výsledku. Doterajšie výkony a výsledky Slovana Bratislava však nie sú práve najlepšie. Belasým momentálne patrí predposledná priečka tabuľky Západnej konferencie, pričom ich strana na zónu play-off je osembodová. Výsledky nie sú také, ako by si slovanistický tábor želal, aj z dôvodu početných zdravotných výpadkov, ktoré trénerovi Milošovi Říhovi prakticky od začiatku sezóny komplikujú skladanie zostavy. Na listine zranených sa momentálne obrancovia Sersen, Luža, Švárny, Kundrátek a útočníci Viedenský, Kubalík, Šťastný, Smoleňák.

Slovan Bratislava absolvuje v tejto fáze sezóny dva tripy v rade, ktoré predelí reprezentačná prestávka. Na práve končiacom výjazde sa Slovanisti predstavili na ľade dvoch top favoritov celej súťaže. Zatiaľ čo z Petrohradu odchádzali s debaklom 1:6, moskovskému CSKA boli vyrovnanejším partnerom, no na bodový zisk to i tak nestačilo. Pre belasých má kľúčový význam práve dnešný duel so Severstaľom Čerepovec. V prípade víťazstva sa totiž môžu priblížiť k hranici play-off na rozdiel piatich bodov.

Oba tímy sa už v tejto sezóne raz stretli. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa napokon z víťazstva radoval Slovan, hoci ešte päť minút pred koncom bol stav stretnutia 2:1 pre Čerepovec. Slovanu však v záverečnej pätminútovke zabezpečili víťazstvo góly Taffea a Cheechooa.

Severstaľ však nepatrí medzi súperov, ktorých by Bratislavčania nejako extra obľubovali, pričom toto tvrdenie platilo najmä v úvodných sezónach Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige. V poslednom období už vyzneli vzájomné konfrontácie lepšie pre belasých. Tí pevne veria, že sa im dnes podarí natiahnuť víťaznú šnúru v súbojoch s Čerepovcom na štyri zápasy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan uspel na ľade Severstaľu Čerepovec, súperovi strelil tri góly